11. decembris - ''Zaķīt, Cik pulkstenis?" #mansmaterialuskapis

11. decembris - ''Zaķīt, Cik pulkstenis?" #mansmaterialuskapis

11. Dec 2017, 12:22 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Laiks. Tik svarīga mēraukla mūsu dzīvei. Diemžēl AST bērniem ļoti grūti izprotamas ir mērvienības stundās, minūtēs un sekundēs. Protams, savantisma fenomena aizrautos laiks fascinē. Ne vienu vien filmu vai grāmatas varoni esam satikuši, kurš ir aizrāvies ar pulksteņiem un režīmiem. Bet kā laiku izskaidrot un mācīt bērniem? Ar ko sākt? Atminos, ka man mazai bija grāmatiņa – “Zaķīt, cik pulkstenis?” To šķirstīju un raiti grozīju līdzi pievienotā pulsteņa ciparnīcu uz attiecīgo laiku grāmatā, kādu bija prasīts uzrādīt.

Diemžēl neatradu tieši tādu pašu, kā bija man mazai lielāko e-grāmatnīcu plauktos, tomēr ļoti jaukas ir arī šīs – Mans pulkstenisRaksti un dzēs: Cik pulkstenis?Uzraksti, nodzēs, mācies. Cik ir pulkstenis? utt. (Ja nav grūti, varbūt vari padalīties ar līdzīgām grāmatām, kas ir Tev mājās, šī raksta komentāros. Paldies.)

Protams ir arī daudzas attīstošās rotaļlietas – koka pulksteņi, izveido pats savu pulksteni, dažādi komplekti un uzdevumiem/ rotaļām, lai iepazītu un mācītos atpazīt laiku.

Bet kā būtu, ja kaut ko no šī visa varētu uztaisīt pats???

Šodien adventes kalendāra lodziņā ielikšu ļoti jauku materiālu, ko izveidoju datorā jau labu laiku atpakaļ, bet realizēt nez kā vēl nebija sanācis. Ķēros vērsim pie ragiem un aidā – mūsu pulkstenis, tāfele zīmēšanai un laika apgūšanai ir gatavi!

img_20171211_113020_01304392870.jpg

Kā pagatavot šo materiālu un lejupielādēt sagataves var manā blogā [BEZsaistē]. 

 Lai Jums radošas un attīstošas rotaļas!

---

Atgādinu par akciju, kuras noslēgumā izlozēšu vienu laimīgo, kuram/ai tiks manis darinātie meldru skaistumi Ziemsvētku eglītei.

Klikšķini ŠEIT un nonāksi pie Facebook ieraksta, tālāk dari visu kā aicināts un tad jau 23. decembrī noskaidrošu, kurš/a būs tas laimīgais.

Piedalies! 

20171207121734-24240.jpg