10 bērnu pasākumi, ar ko sagaidīt pavasari

10 bērnu pasākumi, ar ko sagaidīt pavasari

28. Mar 2019, 13:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris jau nepacietīgi dauzās pie durvīm, tāpēc nav ko ilgāk vairs gaidīt. Jāuzvelk bērnam galvā cepure un jāver durvis vaļā doties tam pretī. Lai ielaistu sevī pavasari ātrāk, esam izlasījuši 10 bērnu pasākumus, kas liks atplaukt smaidā jebkuram. Starp tiem ir gan putnu būrīšu nodarbības, gan pavasara tirdziņi, garšīgas, radošas un garu spēcinošas nodarbības, kā arī elpu aizraujoši uzvedumi un pirmizrādes. Visus pasākumus vari atrast arī pasākumu platformā Kurp.es.

 

Dambo pirmizrāde

29. martā | 11:00 | Forum Cinemas

Labi zināmā animācijas filma par cirka zilonēnu Dambo nu ir ieguvusi jaunu dvesmu režisora Tima Bērtona atveidojumā. Piektdienas rītā 11:00 bērni kopā ar vecākiem varēs apmeklēt īpašo pirmizrādes seansu. Dambo ir lemts kļūt par jauna un grandioza šova galveno zvaigzni, taču zilonēnam un viņa draugiem nāksies atklāt patiesību par to, kas slēpjas aiz cirka uzveduma pievilcīgi spožās izkārtnes.

Vairāk informācijas šeit.

 

Radošā darbnīca: Māla cūciņa

29. martā | 17:30 | Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Iedvesmojoties no Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā apskatāmās un apmeklētāju iemīļotās Teodora Zaļkalna skulptūras “Cūka” (1937), radošajā darbnīcā 29. martā 17:30 ikvienam tiks dota iespēja izveidot pašam savu māla dzīvnieciņu. Nodarbība paredzēta bērniem vecumā no 6 līdz 11 gadiem.

Vairāk informācijas šeit.

 

Kino Kults piedāvā – "The Lion King"

29. martā | 19:00 | Forum Cinemas

Kino Kults, Cēsu Alus un Forum Cinemas LV piedāvā 29. martā 19:00 uz lielā ekrāna vēlreiz piedzīvot (pārdzīvot) Simbas un viņa draugu piedzīvojumus leģendārajā un vienā no lieliskākajām "Disney" animācijas filmām "The Lion King" – vēl pirms jūlijā gaidāmā Džona Favro veidotās ar datoru animētās filmas. Smiesies, jutīs līdzi un raudās liels un mazs.

Vairāk informācijas šeit.

 

Putnu diena Kalnciema kvartāla tirgū

30. martā | 10:00 | Kalnciema kvartālā

30. martā plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartālu piepildīs putnu skaņas un jaunie putnu pētnieki – bērni varēs piedalīties putnu izzinošās aktivitātēs. Darbnīcās varēs taisīt putnu būrīšus, apgleznot keramikas formas un pētīt putnus ar Latvijas ornitologiem. Tā kā martā īpaša uzmanība tiek pievērsta zaļai pilsētvidei, skauti un gaidas arī parādīs, kā pareizi stādīt sīpolus un salātus. Paralēli notiks arī Kalnciema kvartāla zemnieku, mājražotāju un amatnieku tirgus.

Vairāk informācijas šeit.

 

Pavasara tirdziņš LU Botāniskajā dārzā

30. martā | 10:00 | LU Botāniskajā dārzā

Sestdien 30.martā LU Botāniskais dārzs aicina svinēt pavasari savā īpašajā tirdziņā. Apmeklētājus sagaida vietējo ražotāju darinājumi, ekskursijas un citas aktivitātes. Botāniskā dārza āra teritorijā un Šķūnī darbosies tirdziņš, būs arī iespēja ierobežotos daudzumos iegādāties LU Botāniskā dārza speciālistu audzētos telpaugus. Vēlāk sekos meistarklase par telpaugu kopšanu pavasarī Lektorijā, kā arī ekskursija LU Botāniskā dārza siltumnīcās. Visu dienu dārza āra teritorijā darbosies arī orientēšanās taka bērniem.

Vairāk informācijas šeit.

 

Galda kultūras meistarklase + Šokolādes apgleznošana

30. martā | 10:00 | Restorānā “Hercogs”

Gandrīz ikviens vecāks klusībā vēlas, lai viņu bērns izaug par īstu princesi vai džentlmeni. Tāpēc Mazo princešu un džentlmeņu akadēmija 30. martā rīko meistarklasi, lai bērns iegūtu pamatzināšanas etiķetes jautājumos, mācoties patīkamā atmosfērā kopā ar saviem vienaudžiem. Savukārt meistarklases otrajā daļā censoņiem būs iespēja pašiem apgleznot savu personalizēto šokolādes tāfelīti!

Vairāk informācijas šeit.

 

Pavasara Ģimenes joga un brokastis

30. martā | 11:00 | Daba Yoga

Šo sestdien 11:00 arī Daba Yoga aicina ieskandināt pavasari ar jautru, enerģisku un mīlestības pilnu kopā būšanu Ģimenes jogā. Jogas nodarbība bērniem kopā ar vecākiem – lieliska kopā būšana ar jogu un savu bērnu – tas ir ne tikai fizisks pieskāriens, kopā izpildītas jogas pozas (āsanas), bet arī garīgs pieskāriens un tuvošanās savam bērnam.

Vairāk informācijas šeit.

 

Ģimenes dienā - Dzīvnieku tēli Rīgas Doma krustejā un muzejā

31. martā | 11:00 | Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Ģimenes dienas programma „Dzīvnieku tēli Rīgas doma Krustejā un muzejā - iepazīstam!” paredzēta bērniem kopā ar pieaugušajiem. Ģimenes tiek aicinātas piedalīties ekskursijā ar uzdevumu „Atrodam un iepazīstam dzīvnieku atveidus Rīgas Doma krustejā!”, kā arī patstāvīgi darboties, veicot spēli – uzdevumu „Ej, meklē un atrodi dzīvnieku tēlus muzejā!”, un radošās darbošanās vietā bērniem kopā ar vecākiem „Mācāmies, izdomājam, zīmējam!”.

Vairāk informācijas šeit.

 

Muzikālais uzvedums "Vilkam tāda dvēselīt’" Ogrē

31. martā | 13:00 | Ogres kultūras centrā

Bērnu vokālie ansambļi no visas Latvijas svētdien 13:00 Ogrē izdziedās stāstu par divām atšķirīgām pasaulēm – cilvēkiem un vilkiem. Tas ir stāsts par attiecībām, cilvēcību un vēlmi sadzirdēt sevi un citus. Koncerta muzikālo noformējumu rada divi jauni un veiksmīgi Latvijas mūziķi – komponisti Andris Sējāns un Reinis Sējāns. Koncerta programmu veido oriģināldziesmas, instrumentāli jaundarbi, kā arī intermēdijas – uzveduma sižetu un caurviju darbību atspoguļojoši jaundarbi.

Vairāk informācijas šeit.

 

JATAKAS / Zīmējumu izrāde bērniem par brīnīšanos

31. martā | 18:00 | K. Suns kinoteātrī

Zīmējumu teātris, kas šogad svin savu desmito sezonu, 31. martā uz K Suns skatuves iepazīstinās jūs ar latvisku interpretāciju par Indijas stāstiem, brīvos krāsu vilcienos, dejas virpulī un aizraujošos piedzīvojumos savijot vietējo un eksotisko. Jatakas stāsti radušies ap 4. gs. un ir senākā budisma literatūra. Tie vēstī par Budas iepriekšējām dzīvēm gan cilvēku, gan dzīvnieku veidolā un palīdz rast atbildes uz lieliem un maziem bērnus interesējošiem jautājumiem. Izrāde paredzēta sākumskolas vecuma bērniem.

Vairāk informācijas šeit.

 

Visus bērnu pasākumus meklē šeit.