Zivju eļļa kā rituāls

25. Feb 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ģimenes ārste Inese Kuģe uzsver, ka ģimenes iegādājas zivju eļļas aizvien biežāk, bet kā to ieviest par tādu rituālu, to lūdzām pastāstīt šajā reizē!

Bieži vien bērni aizmirst par to lietošanu, bet jābūt tā, ka zivju eļļa ir mums redzamā vietā, kur katru dienu to redzam. Pat, ja neiedzeram kādu reizi, tas nav nekas briesmīgs.

Nepatīkamās smaržas un garšas

Mūsdienās eļļas tiek ražotas bez oksidācijas, tikko izspiesta zivju eļļa rūpnīcā pat negaršo pēc zivju eļļas. Mūsdienu tehnoloģijas iet uz priekšu, un bērniem ir pat īpaši izgatavotas zivju eļļas ar dažādām garšām.

Nekur citur nav tik daudz labo taukskābju kā zivju eļļā. Omega 3 un Omega - 6, EPS un DHS, kas ir visu šūnu pamatā. Tās ir smadzenes, sirds, āda, locītavas, kur pilnvērtigai attīstībai, darbībai zivju eļļa ir nepieciešama.

Zivju eļļa jādzer ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem

Lai būtu spēks ar bērniem darboties, Omega-3 taukskābes ir nepieciešamas, jo tās ietekmē pozitīvi holesterīna līmeni, kā arī visa ķermeņa funkcijas. Mums vajag veselus vectētiņus un vecmāmiņas, tāpēc jālieto jebkurā vecumā.

Vai zivju eļļu var ar kaut ko kombinēt?

Šķidrā veidā var jaukt ar ēdienu vai dzērienu, kā katram ērtāk. Bet bērniem var dot vispār arī želejveida spilventiņus, kam garša ir daudz patīkamāka. Ir arī bērni, kas lieto pašu parastāko zivju eļļu - gan pudelēs, gan kapsulās, ne tikai želejveida spilventiņus.

Cik reizes dienā zivju eļļa jālieto?

Vienu reizi dienā 1-2 kapsulas vai 5ml šķidrā veidā. Nav jālieto noteikti pēc vai pirms brokastīm. Var lietot sev ērtā laikā.

Kad var sākt dot bērnam zivju eļļu?

Var dot jau no 1-2 mēnešu vecuma šķidrā veidā. Ar uzturu nav iespējams uzņemt pilnīgi visas organismam nepieciešamās vielas, arī, ja bērniņš dzer mammas pienu.

Zivis nelietojam uzturā katru dienu

Tieši tāpēc zivju eļļa būtu jālieto katru dienu. Bērni aug katru dienu, attīstas katru dienu, un arī sirsniņas sitas mums visiem katru dienu. Šajos procesos bez Omega-3 taukskābēm neiztikt.

Sevišķi svarīgi lietot, ja bērns bieži slimo

Uzskaitīt var ļoti daudz saslimšanu, kuru gadījumos ir noteikti jālieto zivju eļļa. Mati, nagi, ja ir trauslāki - vajadzīgs ir D vitamīns, zivju eļļa. Arī bērniņam paralēli D vitamīnam var dot, ja tiek izrunātas devas ar ģimenes ārstu.

Zivju eļļa ir dzīvesveids

Nevajadzētu uztvert zivju eļļu kā brīnumlīdzekli, ir jālieto viss ar prātu un ar galvu, atceroties, ka ir vielas, bez kurām organisms iztikt nevar. Tas ir līdzeklis visas ģimenes veselībai!

Esiet veseli!

Māmiņu Klubs

20150217085339-10580.jpg