Vakardienas pozitīvais lādiņš iekš ziedot.lv

Vakardienas pozitīvais lādiņš iekš ziedot.lv

11. Jun 2013, 08:24 gucci123 gucci123

Labdien!

Pirms kāda laika rakstīju savas pārdomas par Jaunjelgavas lietu, kur vecāki bērni apzināti piekāva un nebīšos teikt - gandrīz vai sakropļoja mazāku bērnu.

Tagad šī lieta ir pieklususi, jo diemžēl mūsu valstī daudzas lietas, kas ir akūtas, pēkšņi uzpeld, žurnālisti pamutuļo, pamutuļo un tad viss atkal it kā nostājas savā vietā un pieklust... Tā teikt, pirmais emociju vilnis ir garām, mēģinam dzīvot tālāk! Taču es uzskatu, ka tas nav pareizi, jo šādā situācijā sabiedrība nemācās no savām kļūdām. Un pēc laika var "uzpeldēt" vēl kāds tamlīdzīgs gadījums, varbūt pat ar letālām sekām.

Es nezinu, vai tas ir mūsu mentalitātes iezīme vai kas cits, bet ir tendence samierināties, trūkst cīņas gara. Jo, atstājot šādus gadījumus bez sekām, tas var turpināties. Ko varam darīt mēs - vecāki? Mēs varam cīnīties, lai mainītu likumdošanu. Jo šobrīd, skatoties no likumdošanas viedokļa, tu vari pakļauties vai nepakļauties likumam, tu vari ievērot noteikumus vai neievērot, sekas ir nekādas (augstākais - pirksta pakratīšana!). Respektīvi, tiesības ir vienlīdzīgas gan tam, kas ir cietis, gan tam, kas ir izdarījis pārkāpumu. Un tas nav pareizi!

Kādai gan absurdai situācijai valstī jābūt, lai neviens nevarētu cīnīties ar vardarbīgiem skolēniem? Šis ir galvenais jautājums, kas jāatrisina.

Bet visā šajā jezgā pozitīvākais ir tas, ka cilvēki, kas grib palīdzēt cietušajam zēnam (tai skaitā, arī es), nestāv rokas sānos salikuši. Un pirmais solis - ir izveidots konts mājas lapā ziedot.lv: http://www.ziedot.lv/lv/project/1690

Nauda aizies zēna un viņa tuvinieku rehabilitācijai un nomālai integrēšanai atpakaļ sadzīvē. Es aicinu visas mammas un tētus, kam ir iespēja, palīdzēt šai situācijā nonākušajai ģimenei, jo ģimene ir trūcīga un pati saviem spēkiem nespēj tikt pāri šim notikumam ne finansiālā, ne morālā ziņā. Un atcerieties, ka tas varētu notikt arī ar jūsu bērniem, jo pagaidām neviens bērns ne no likuma, ne no uzraudzības iestāžu puses nav pasargāts no vardarbības!

Ar cieņu, Gucci123

P.S. Bilde no interneta dzīlēm:)