TV filmēšanās: Kādas ir Tavas domas par mājdzemdībām?

TV filmēšanās: Kādas ir Tavas domas par mājdzemdībām?

06. Jan 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunais gads vienmēr nāk ar jauniem izaicinājumiem un jaunumiem kā tādiem. Kā jau iepriekš stāstījām, šajā gadā katru mēnesī Māmiņu Klubā būs tematiskā tēma, par kuru runāsim visa mēneša garumā un mēneša beigās piedzīvosim filmas pirmizrādi par šo tēmu.

Janvāra tēma MĀJDZEMDĪBAS

Meklējam ģimeni ar mājdzemdību pieredzi,kura vēlētos dalīties pārdomās, kā tas bija, kas lika izvēlēties dzemdības mājās un kā viss noritēja.

Tāpat meklējam mammas ielu intervijām, lai noskaidrotu jūsu viedokli par mājdzemdībām- ko par to domājat, vai pašas vēlētos.

Pieteikumus gaidām lidija@maminuklubs.lv! Filmēšana jau šajā piektdienā, 8.janvārī!

05. Jan 2016, 12:46

Saprotu arī to, ka runāt par tik personīgām un intīmām tēmām interneta vidē ir grūti, jo te neesam personīgi pazīstamas, un arī zināšanu ir ļoti maz daudzām mammām par šo tēmu. Bet domāju, ka jūs sejā man neteiktu, ka esmu bezatbildīga, ja esmu izvēlējusies šādu ceļu 😉

05. Jan 2016, 12:44

Jo vairāk izglītības par šo tēmu, jo cilvēki mazāk aizspriedumaini 😀 Tāpēc priecājos, ka MK janvāri veltīs mājdzemdību tēmai. Būtu forši arī kādu statistiku ielikt, cik no mājdzemdētājām nācies pārbraukt uz slimnīcu- 2015. gadā no 100 dzemdētājām tādu bija tikai 3. Un jau šajā gadā pilnīgi normālās dzemdībās dzimuši jau 6 mazulīši.
Mājdzemdības nav nekāds bieds, sievietes un bērna veselība tiek rūpīgi izvērtēta, dzemdībās ir visādi aparāti līdzi, ja gadījumā vajaga, arī sistēmas var uzlikt utt. Un dzemdībās seko arī tonīšiem. Šajā gadījumā atšķiras vide un arī veids, kādā mazulis nāk pasaulē- tas ir daudz maigāks un dabīgs, nevis tik medikalizēts, kā slimnīcās.
Cilvēki ir dažādi un tas, kas der vienai, neder otrai. Nekad neesmu nosodījusi tās mammas, kas dzemdē slimnīcā, izvēlas visu iespējamo medicīnas klāstu, kaut vai lai atvieglotu dzemdības. Tā ir katras ģimenes personīga izvēle 😀
Eko un potes jau ir par citu tēmu. Zinu tikai to, ka arī tas ir stereotipiski uzpūsts, ka to sauc par "modes lietu", tāpat kā mājdzemdības. Mājdzemdētāju procentuāli ir ļoti maz, arī nepotētāju, tāpēc nevajag visu savādāko un alternatīvo klasificēt kā "modes lietu".

Jujuk Jujuk 05. Jan 2016, 05:16 Salamandraa

Pilnībā Jums piekrītu, bet sen jau sapratu, ka diskutēt par šo tēmu ir tik pat bezjēdzīgi, ka diskutēt par potēm, aizliegumiem (t.i. vai drīkst bērnam teikt "nedrīkst"😉 un daudzām citām ar bērnu piedzimšanu un audzināšanu saistītām lietām. Ir māmiņas, kas saprot, ka dzīve 21.gstā nav un nevar būt veselīga un "eko" (kaut vai tādēļ, ka ēdot super-eko-veselīgu pārtiku pēc sporta zāles mēs ieskatāmies feisbukā, apstarojot sevi un zombējot savu prātu, ko noteikti nedarīja mājdzemdētājas 19.gstā!), bet ir arī māmiņas, kas līdzinās adrenalīna meklētājiem, kas lec no tiltiem un jumtiem, apgalvojot, ka tas ir droši, jo daudzi tā dara un nemirst.. Faktiski jau nav arī nepieciešamības pabūt abās "frontēs", lai novērtētu, kas ir kas. Žēl tikai, ka ne visas meitenes-māmiņas to saprot...

annijalise annijalise 04. Jan 2016, 23:23

es atbalstu mazuļu laišanu pasaulē, tur kur māmiņa to vēlas, ja grib -slimnīcā, ja grib- mājās, jo galu galā tas taču ir viņas mazulis.
man ir divas meitas- abas dzimušas slimnīcā, viņas tur piedzima jo tā mēs vecāki gribējām.
es domāju arī, ka nav lāgā te vienai frontei aizvainot, otru.

04. Jan 2016, 22:14 Salamandraa

Un tu diemžēl kļūdies,ka sievietes paļaujas uz emocijām,pieņemot šo tik svarīgo lēmumu. Palasi vairāk mājdzemdību literatūru no pieredzējušām mājdzemdību vecmātēm,pavērsies jauns redzes loks😉

04. Jan 2016, 22:11

Mums arī 3.plānojas mājās. Pirmās 2 bija slimnīcā. Diez vai būtu izvēlējusies mājas,ja jau slimnīca ir tik 'ideāla' vide. Tās,kuras pieļauj tikai vienu opciju-slimnīcu-nekad nesapratīs tās mammas,kuras izvēlas dzemdēt mājās.
Ja jau mājdzemdības būtu tik šausmīgas un riskantas,tad neviena mājās nedzemdētu. Un vajag vairāk izglītoties par šo tēmu,ja gribas pateikt ko objektīvu😉

04. Jan 2016, 20:15 vaboliitee

Tas ir mans viedoklis, un tas var atšķirties. Vai tapēc es nedrīkstu to paust? Man ir vienalga kur kura dzemdē. Kaut kūtiņā vai pirtī kā senos laiks, ne mans bērns, ne mana atbildība.

04. Jan 2016, 20:12 pipars17

Ne visas dzemdības norit kā ieplānots, pat ja iepriekš ir bijis viss skaisti.

04. Jan 2016, 14:12

Un kur tie vecākie bērniņi...klausīsies kā mamma sāpēs un agonijā mokās otrā istabā vai skatīsies?

04. Jan 2016, 14:11

Bezatbildības kalngals! Ja nu kas, tad nav vajadzīgās aparatūras, anasteziologa utt. Lieki laiks tērēts, lai aizrautu uz slimnīcu.Žēl, ka sievietes lielākoties paļaujas uz emocijām pieņemot šādu lēmumu, nevis uz loģiku!