Tiekamies šodien plkst. 17:00 Iecavā, izstādes "Latvijas bērni" atklāšanā ar diskusiju par ģimenēm! Atnāciet!

Tiekamies šodien plkst. 17:00 Iecavā, izstādes "Latvijas bērni" atklāšanā ar diskusiju par ģimenēm! Atnāciet!

11. Mar 2014, 09:26 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

11. martā plkst. 17.00 Iecavas Kultūras namā notiks Valtera Poļakova fotogrāfiju izstādes „Latvijas bērni" atklāšana.

Izstāde ir daļa no projekta „Ar saknēm Tēvzemē", kura mērķis ir Latvijas demogrāfiskās situācijas uzlabošanas ceļa kartes veidošana, līdzīgi kā tas savulaik notika Igaunijā. Mūsu kaimiņvalstī, tieši pateicoties visplašāko sabiedrība slāņu atbalstam un līdzdarbībai, ir izdevies realizēt vairākas rūpīgi izstrādātas un konsekventi realizētas demogrāfijas uzlabošanas programmas, kas ļāvis sasniegt vērā ņemamus rezultātu - šobrīd igauņu skaits vairs nesamazinās, bet vērojams pat neliels pieaugums. Neskatoties uz to, ka pēdējos gados arī Latvijā panākti vairāki būtiski uzlabojumi atbalsta sniegšanā ģimenēm ar bērniem, mums darāmā vēl daudz - gan Latvijas likumdevējiem, gan pašvaldībām, gan visiem iedzīvotājiem kopā. Tāpēc izstādes atklāšanas laikā visi aicināti ar savām domām, spriedumiem, iecerēm un idejām piedalīties diskusijā, dodot savu ieguldījumu demogrāfijas jautājumu risināšanā un situācijas uzlabošanā.

Turklāt iedzīvotājiem bieži trūkst izpratnes par jaunajiem vecākiem un daudzbērnu ģimenēm jau pašlaik pieejamajiem atvieglojumiem, tiesībām un citām iespējām - nereti cilvēki izmanto vien niecīgu daļu no tām, lai atvieglotu ikdienas problēmu nastu. Īpaši tas attiecas uz jaunajām ģimenēm, kas pieejamās iespējas pēc provizoriskiem aprēķiniem izmanto vien 35% apmērā.

Uz diskusiju ieradīsies Nākotnes fonda vadītājs Ilmārs Mežs, žurnālists, Latvijas Tēvu frontes pārstāvis Otto Ozols,  LDDK sociālo lietu eksperts Pēteris Leiškalns, «Māmiņu kluba» vadītāja Sandija Salaka, Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks un pārstāve, Saeimas deputāte Elīna Siliņa. Savukārt no Iecavas novada domes piedalīsies priekšsēdētājs J. Pelsis, Sociālā dienesta pārstāvji un bāriņtiesas pārstāvis. Uzzināsiet aktuālo informāciju par pabalstiem, atvieglojumiem un citām iespējām, kā arī saņemsiet atbildes uz neskaidriem jautājumiem, kopā meklējot risinājumu dažādām samilzušām problēmām.

Pasākumā uzstāsies arī Iecavas Mūzikas un mākslas skolas jaunieši, bērniem būs atsevišķi izveidota rotaļu un spēļu vieta.

Diskusijas laikā ģimenes ar bērniem ir īpaši aicinātas uz Valtera Poļakova fotosesiju, kuras laikā tiks izveidots katra dalībnieka unikālais fotoportrets. Katram bērnam viena fotogrāfija tiks uzdāvināta.

20140310201519-97732.jpg

Šie darbi tiks izmantoti, lai izstāde, ceļojot no novada uz novadu, kļūtu bagātāka un plašāka ar jauniem, tieši katrā novadā speciāli darinātiem portretiem. No tiem kopā iecerēts veidot unikālu mūsu nācijas spēka un pamatīguma apliecinošu "Tēvzemes koku", kas taps līdz rudenim. Kopīgi izveidotais, no nelielām fotogrāfijām darinātais, cerību un spēka koks būs kā simbols tam, ka latviešu tauta ir kupla, varena, stingri un uz laikiem iesakņojusies šajā vienīgajā zemē, kas mums ir dota, - Latvijā!

Projekta gaitai var sekot līdzi arī interneta mājas lapā www.arsaknemtevzeme.lv.

20140310201606-34026.jpg

Uzzini, kā Māmiņu Klubam gāja iepriekšējā pasākumā. Māmiņas Ingas Hartikas pieredze>>

"Esmu patiešām priecīga un pozitīvi saviļņota pēc atgriešanās no izstādes – diskusijas „Bērna un ģimenes problēmas Latvijā”, tā māmiņa Inga.

20140310202148-94565.jpg

Arī Ingas bērni nofotogrāfējās pie slavenā fotogrāfa Valtera Poļakova!

Uzzini vairāk www.arsaknemtevzeme.lv un pievienojies izstādei un pasākumam 11.martā, kopā ar Māmiņu Klubu!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 10. Mar 2014, 20:30

Atnāciet rīt! Būs fotogrāfēšanās un interesanta diskusija. Iecavas māmiņas, aū!