ONLINE TV videoieraksts: Veselība un labklājība ģimenē

26. Nov 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu klubs – tā ir vieta kur mīl, vieta, kur satiekas, vieta, kur mēs esam viena otrai – lai atbalstītu, saprastu un uzklausītu! 

Māmiņu Kluba interneta televīzijas videoierakstā skatieties: Kā sagatavoties dzemdībām un bērniņa ienākšanai ģimenē, apmeklējot individuālās dzemdību konsultācijas, atbildēsim uz jautājumiem par mazuļa ēdināšanu. Māmiņu kluba studija uz mirkli pārtaps par Jūsu gatavoto un iesūtīto saldo ēdienu karalisti, bet, kad pilns vēders ar gardumiem, jāpadomā arī par mazo zobiņu veselību, savukārt – cik labi ir tad, ja pēc kārtīgiem svētkiem ir kāds, kas var palīdzēt atvieglot mājas soli un atgriezt tajā ierasto kārtību, lai mazie rāpotāji un partizāni droši var izložņāt ikvienu stūrīti.

Parunāsim arī par to kā veiksmīgi pavadīt ikdienu un nepazaudēt dzīvesprieku, kad mājās aug vairāk par trīs bērniem un pašā tiešraides noslēgumā – mēģināsim sakārtot ģimenes naudas maciņu un izprast atlaižu iespējas aizpildot ikgadējo nodokļu deklarāciju. 

Kā sagatavoties dzemdībām

Gaidīšanas laiks ir tik ārkārtīgi īpašs un satraukumu pilns, jo pārsvarā vienmēr jautājumu ir vairāk nekā atbilžu! Varam ļauties grūtniecībai un dzemdību procesam īpaši negatavojoties, tomēr pārliecība par dzemdību procesu, savu sajūtu izprašana, kā rīkoties kad lielā satikšanās ir pavisam tuvu – sniedz neatkārtojami lielu drošības sajūtu! 

Esi gaidībās un prāto, kādas būs dzemdības? Vai arī tevī mīt kādas bailes, šaubas? Kā dzemdībām gatavojies tu? Varbūt, ka vēl tikai prāto par to. Dzemdībām, pavisam noteikti IR jāgatavojas - gan fiziski, gan psiholoģiski. Bet kā to darīt? Kā sagatavoties dzemdībām, pastāstīs vecmāte Liene Ceriņa! 

Mazuļu ēdināšanas ABC

Kad bērniņš ir piedzimis un pirmos mēnešus pavadām apburtas ar katru viņa smaidu, pīkstienu un jaunapgūtu kustību, gribot, negribot ir jāsaskaras ar jautājumiem, kas nomoka ikdienā. Vislielākos satraukumus parasti sagādā pilnvērtīgs un veselīgs uzturs bērniņam – tad nu šoreiz Mazuļa ēdināšanas ABC-  uztura speciālistes Lienes Sondores atbildes uz Jūsu –māmiņu jautājumiem. 

Veselīgi un gardi deserti ar Alojas želeju

Alojas želejas ir viegli pagatavojams saldais ēdiens. Lai pagatavotu želeju ir nepieciešams tikai ūdens, bet par pārējo ir pārupējušies Alojas želeju ražotāji. Alojas želejas satur daudzas cilvēka organismam nepieciešamās aminoskābes un tās nesatur sintētiskās krāsvielas, tāpēc Alojas želejas var droši piedāvāt bērniem. Gatavosim kopā, tiešraides laikā gardās Alojas želejas!

Viegla un ērta zobiņu kopšana mazuļiem

Katras mammas sapnis – bērniņš ikvakaru, patstāvīgi čāpo uz vannas istabu tīrīt zobiņus un to pašu dara arī no rīta pamostoties! Realitātē gan bieži vien ir daudz svādāk – bērniņi jāpierunā, visu laiku jāatgādina, cik zobu kopšana ir svarīga. 19.novembra ONLINE TV kopā ar zobārsti skaidrosim visu par zobiņu kopšanu, higiēnu un izvēlēsimies arī zobu birsti mazuļiem!

Pārsteidzošs tīrīšanas rezultāts bez ķīmijas ar tvaika tīrītājiem

Vieni svētki jau aiz muguras, tūliņ jau jāsāk gatavoties nākamajiem – darbu daudz, bērni prasa savu, māja jātīra ik dienas un bieži vien tas kļūst par lielu pārbaudījumu ikvienai mammai, kas paspēj izdarīt daudz vairāk, nekā vispār ir iespējams – kā tad neiespējamo padarīt iespējamu un uzkopt māju vieglāk nekā mēs domājam!

Attiecības daudzbērnu ģimenēs

Pilna māja ar bērniem – tā ir daudzbērnu ģimenes ikdiena, kurā ik dienas kaut kas krīt, smērējas, emocijas, smiekli,prieki un asaras– kā tad tikt galā ar bērnu bariņu, kā pašai nepazaudēt galvu, kad rūpes prasa vairāki mazāki un lielāki draiskuļi, par to kopā ar psiholoģi, psihoterapeiti Diānu Zandi parunāsim ONLINE TV!Kā veidojas attiecības daudzbērnu ģimenē? Kādas ir biežākās problēmsituācijas? Kā vecākiem atrast laiku partnerim?

Krāšana un tās ieguvumi

Gada beigās ikkatram no mums ir svarīgi pārskatīt savu ģimenes budžetu, cik un kam esam tērējuši un cik daudz esam ietaupījuši, neatkarīgi no tā, vai mūsu ģimenes maciņš ir mazs vai liels, jo gudri saimniekojot var gan ietaupīt, gan kādu eiro novirzīt nākotnes vajadzībām. Ja ģimenē aug bērni, ģimenes budžets jāplāno vēl jo rūpīgāk, jo to, ko varējām atļauties, kamēr bijām vieni, iespējams, līdz ar bērna ienākšanu ģimenē vairs nevaram un kura gan ģimene atteiksies no lieka eiro, zinot gan to, cik daudz naudiņas aiziet gan mūsu bērnu vajadzībām un vēlmēm… gan to, ka arī pašiem vecākiem gribas sevi iepriecināt, bet, iespējams, tam naudas neatliek.

Māmiņu Klubs

 

20141015120931-62878.jpg