Meklējam māmiņas ar mazulīšiem līdz 6 mēnešiem,kas gribētu testēt Tommee Tippee pudelītes!

Meklējam māmiņas ar mazulīšiem līdz 6 mēnešiem,kas gribētu testēt Tommee Tippee pudelītes!

27. Feb 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev mājās ir mazulītis vecumā līdz 6 mēnešiem? Meklējam tieši tevi un tavu mazuli! Vai neesi atradusi vēl īsto pudelīti mazulim? Vai varbūt vienkārši vēlies ko pamainīt un izmēģināt ko jaunu? Piesakies Tommee Tippee pudelīšu testiem!

Mums ir tikai daži noteikumi: sūti mums savu pieteikumu, kurā norādīts mazuļa vecums, ēdināšanas veids, kā arī -

pieteikumā apstiprini savu gatavību dalībai ONLINE TV raidījuma filmēšanā 19.martā.

Un, protams, priecāsimies arī par rakstisku atsauksmi, kurā pastāstīsi, kā tad pudelītes patika!

Testējamais produkts

20150225141051-41449.jpg

Antikoliku pudelīte

Ja bērniņš paēdis, pagulējis un autiņbiksītes nomainītas, par raudāšanas iemeslu pirmajos trīs mēnešos visbiežāk uzskata kolikas jeb spēcīgas vēdersāpes. Kolikas nav slimība, taču tās uznāk kā lēkme – bērniņš intensīvi raud vai pat kliedz apmēram trīs stundas no vietas vismaz trīs reizes nedēļā triju nedēļu garumā. Parasti kolikas sākas triju nedēļu vecumā, biežāk apmēram sešos vakarā, un ilgst līdz deviņiem. Izturēt koliku lēkmes ir grūti gan bērnam, gan vecākiem. 

Kā palīdz pudelīte?

Tommee Tippee antikoliku pudelīte ir labs palīgs, ja kaut kādu iemeslu dēļ nebarojat bērnu ar krūti vai arī dodat bērnam atslauktu mammas pieniņu. Pudelītes knupja forma ir līdzīga māmiņas krūtij un ļauj bērnam to aptvert ar plati atvērtu muti, tāpat kā viņš zīž mātes krūti. Īpašs antikoliku vārsts novērš knupja salipšanu, tāpēc bērns var izdzert visu piena devu, neatraujoties no pudelītes. Ir mazāk iespēju, ka bērniņš sarīsies gaisu kas savukārt samazina sāpīgo koliku varbūtību.

Kam pievērst uzmanību pudelītes izvēlē?

Materiāls. Tiek pārdotas gan stikla, gan plastmasas. Plastmasas pudelītes ir ērtākas lietošanā, tās krietni retāk plīst, bet ātrāk nolietojas un jāraugās, lai tās nesatur polivinilhlorīdu, kas uzkarstot izdala indīgas vielas. Stikla pudelītes ir ērtāk kopjamas un kalpo ilgāk, ja nesaplīst. 

Tilpums. Pastāv dažādu tilpumu pudelītes un nav iespējams pateikt, kurš tilpums būtu optimālākais. Tas ir atkarīgs no mazuļa vecuma un apetītes. Noteikti ir ērti lietot mazāku pudelīti sulas un ūdens dzeršanai, bet lielāku ēdināšanai vecumā, kad mazulis jau vienā ēdienreizē spēj izēst 240 ml piena vai maisījuma. 

Forma. Ir gan mazākas un resnākas pudelītes, gan drusku garākas, bet slaidākas. Ja vēlies lai ar laiku mazulis pats spēj noturēt rokās pudelīti, lai paēstu vai padzertos, izvēlies tādu, kuru viegli noturēt būs tieši mazajai rociņai. Piemēram, Tommee Tippee pudelītēm ir ergonomiska forma, kuras dēļ pudelīti ir ērti turēt. 

Knupītis. Patiesībā tieši knupis ir tas, kas vislielākajā mērā nosaka pudeles kvalitāti, jo no knupja ir atkarīgs, vai mazais iegādāto pudeli atzīs par labu. Ir svarīgi, lai pudelīšu knupja forma ļauj bērnam to vienkārši aptvert ar mutīti, maksimāli tuvinot barošanas procesu it kā viņš mielotos no māmiņas krūts.

20150226142034-34341.jpg

Kam vēl pievērs uzmanību?

Bērna vecums. Jo mazāks bērniņš, jo lēnākais jābūt šķidruma plūsmai no knupja. Ja izvēlies knupi tikko dzimušam mazulim, labāk pērc to aptiekā un iepriekš konsultējies ar farmaceiti par knupja piemērotību vai bērnu preču specializētajā veikalā. Iegādājoties lielveikalā, rūpīgi izlasi aprakstu uz iepakojuma – pazīstamākie zīmoli parasti norāda, cik vecam bērnam izstrādājums paredzēts. Piemēram, Tommee Tippee piedāvā piecu izmēru knupjus:

  • 0–3 mēneši – knupis easivent™ Lēna plūsma
  • 0+ mēneši – knupis easivent™ Mainīga plūsma
  • 3–6 mēneši – knupis easivent™ Vidēja plūsma,
  • 6+ mēneši – knupis easivent™ Ātra plūsma
  • 6+ mēneši – knupis easivent™ Biezam ēdienam

Maiņa. Ja pudelīte tiks lietota ikdienas ēdināšanā, knupji būs jāmaina diezgan bieži (nolietosies, izstaipīsies, tiks sakosti un tamlīdzīgi), tāpēc ievēro, lai tos būtu viegli izņemt un ielikt atpakaļ – gan lai nomainītu pret jauniem, gan lai kārtīgi izmazgātu. 

Kopšana. Lai pudelītes un knupji kalpotu pēc iespējas ilgāk, to kopšanā noderēs: birste pudeļu mazgāšanai (svarīgi atcerēties izmazgāt visas knupja rieviņas, nevis tikai pašu trauku!) un sterilizators (piemēram, tvaika vai mikroviļņu krāsnī liekams). Ja nepieciešams, vari iegādāties arī pudeļu sildītāju. 

Pieteikumu testa gaidām e-pastā: kristine@maminuklubs.lv

 

 

 

 


ruta27 ruta27 27. Feb 2015, 09:22

velos savam milulitim tadu pameginat