Māmiņu Kluba jaunā TV sezona kanālā STV Pirmā no 3.februāra!

30. Jan 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu kluba TV raidījums 3.februārī uzsāk jauno televīzijas sezonu ar uzsvaru uz sievietes veselību. Mēs dzīvojam laikā, kad no sievietes tiek prasīta liela atbildība - būt labai mātei, veidot karjeru, izskatīties nevainojami, būt laimīgās attiecībās, visu paspēt un nesūdzēties, ja kaut kas neizdodas. Dzīvojot steigā un stresā, mēģinot būt nevainojamām, sievietes piedzīvo emocionālo pārslodzi. Mēs aktualizēsim sarunas par veģetatīvo distoniju, depresiju, emocionālo spriedzi ikdienā.

Sievietes piedzīvo krīzes savā dzīvē - šķiršanos, darba zaudēšanu, bērnu veselības problēmas, taču mēs dzīvojam sabiedrībā, kurā par emocionālo veselību runāt nav pieņemts, turklāt mums vienmēr šķiet, ka tas nav nopietni, tas ir tikai nogurums, tomēr veģetatīvā distonija un depresija ir nopietnas veselības problēmas, kas skar arvien vairāk sieviešu.

Mēs runāsim par dzīvi pēc emocionāliem pārdzīvojumiem, kā uzturēt savu emocionālo un arī fizisko veselību ikdienā, savos padomos dalīsies psihologi, psihoterapeiti, arī psihiatri, sievietes, kuras piedzīvojušas krīzes, atklājot savu redzējumu, kā palīdzēt sev neieslīgt vēl dziļākās problēmās.

Māmiņu klubs turpinās sarunas ar sabiedrībā atpazīstamiem cilvēkiem, atklājot viņu dzīves pieredzi vecāku lomā, sasniegumiem un to, ko patiesībā no cilvēka prasa būt veiksmīgam. Noteikti neizpaliks padomi topošajiem vecākiem - kā sagatavoties bērna ienākšanai ģimenē emocionāli un praktiski. Mēs runāsim ne tikai par mazu bērnu vajadzībām un viņu attīstību, skarsim arī pusaudžu tēmas, turklāt tādas, par kurām runāt nav vienkārši - slimošana emocionālās spriedzes dēļ ģimenē vai skolā, par seksuālo audzināšanu un netradicionālu seksuālo orientāciju.

Pirmajā jaunās “Māmiņu kluba” TV sezonas raidījumā atklāsim stāstu par novecošanu - kā sievietei pieņemt to, ka novecošana ir neatgriezenisks process, kuru piedzīvo katra no mums, ko patiesībā nozīmē četrdesmitgadnieces krīze - vai tāda ir un kurā vecumā tā var mūs skart, kas ir menopauze un kā tā ietekmē sievietes pašsajūtu. Vai “mākslīgais skaistums” un plastiskā ķirurģija patiesi ir risinājums novecošanas procesu atturēšanai un sevis pieņemšanai.

Lielās intervijas viešņa būs modes māksliniece Natālija Jansone, kura Latvijā ieradās pirms vairāk nekā divdesmit gadiem - par prasmi dzīvot un pielāgoties mūsu sabiedrībai, par karjeru un prasmi saglabāt jaunību, nekrītot galējībās.

Topošajiem vecākiem būs iespēja uzzināt, kā iekārtot guļvietu jaundzimušajam - kādai tai jābūt, lai tā būtu piemērota tikko dzimušam mazulim un kas noteikti nav vajadzīgs. Tāpat būs stāsts par jaundzimušā apģērbu - kāpēc ir vērts izvēlēties apģērbu, kura ražotāji domā par ilgtspējību nevis “ātro modi”.

D vitamīns - šis noteikti ir laiks, kad tas būtu jālieto ikvienam bērnam un arī pieaugušajam, jo saules ir maz un to uzņemt ar pārtiku praktiski nav iespējams. Veiksim eksperimentu ar D vitamīna noteikšanu asinīs un pareizu devu pielāgošanu, jo lietot D vitamīnu tikai lietošanas pēc nav nozīmes, ja nelietojam to pietiekamās devās.

Māmiņu klubs svētdienu rītos kanālā STVPirmā! 9:20 no rīta!