Kāpēc magnijs ir tik svarīgs

15. Mar 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Magnijs ir ļoti būtisks elements daudzu mūsu organisma funkciju normālai norisei. Vispirms jau mūsu nervu sistēmas labsajūtai. Kad mēs mēdzam ātri nogurt, uzvilkties, sākam stresot, īstenībā tas var būt signāls, ka mums trūkst magnijs. Magnijs ir arī vajadzīgs, lai arī sirsniņa un asinsvadu sistēma justos labi. Magnijs pasargā sirdi no stresa hormona sliktās iedarbības, kas liek sirsniņai skriet ātrāk un paaugstina asinsspiedienu. Magnijs ir ļoti būtisks, lai šos nevēlamos stresa simptomus mazinātu. Tāpat vajadzētu atcerēties par kalcija nozīmīgumu skeleta attīstībā, pareizā kaulu struktūras izveidē, un saprast, ka organismam ir vajadzīgs ne tikai kalcijs, bet arī magnijs, fosfors un citi elementi. Magnijs ir ļoti svarīgs skeleta attīstībā, it īpaši intensīvās augšanas periodā.

Magnijs ir arī svarīgs muskulatūrai, tad, kad mums ir liela fiziska slodze, augšanas periodā, grūtniecības laikā,  kad pieaug magnija patēriņš un tā rezerves var būt nepietiekamas.

Pamatā mēs magniju uzņemam ar uzturu. Bagāti ar magniju ir pākšaugi, sēkliņas, rieksti, it sevišķi mandeles, kā arī kvalitatīva rupjmaize.

Mūsdienu dzīves ritms, vecuma periods, pārmaiņas dzīvē var prasīt papildu magnija daudzumu, kuru tikai ar uzturu mēs uzņemt nevaram. Attiecīgi, lai nedarītu sev pāri un justos labi, palīgā var nākt aptieku magnija piedāvājums.

Magnija papildu nepieciešamība attiecas arī uz bērniem, jo arī bērniem ir ļoti daudz stresa, jāpielāgojas ļoti dažādām situācijām, piemēram, var mainīties dienas režīms, bērns var sākt apmeklēt dārziņu, skolu.  Arī gadalaiku maiņa var prasīt lielāku piepūli organismam un prasīt papildu magnija patēriņu, piemēram, rudens un pavasara periods, kad ir krasas temperatūras svārstības.

Magnijs ir nepieciešams organisma spēkam un šūnai, lai šūna ražotu pietiekamu daudzumu enerģijas, un varētu cīnieties ar visām pārmaiņām.

Magnemix ®

Magnijs visā pasaulē ir pazīstams kā līdzeklis nervu sistēmas labsajūtai un organisma spēkam. Magnemix  ir unikāls, jo satur trīs dažādus magnija veidus - magnija citrātu, kuru plašāk izmanto ASV, magnija laktātu un magnija oksīdu. Līdz ar to mēs varam būt droši, ka, lietojot Magnemix, saņemsim nepieciešamo magnija daudzumu, jo, ja neuzsūksies viens magnija veids, kas var gadīties situācijās, ja ir kāda magnija veida nepanesība, tad uzsūksies pārējie divi. Izvēloties Magnemix, efekts būs ātrāks, situācija strauji uzlabosies - tiks novērsti muskuļu krampji, tirpšana un citi magnija nepietiekamības simptomi. 

Kāds Magnemix ® lietošanas kurss?

Magnemix lietošanu rekomendēju zināmos gadalaika periodos, piemēram, pavasarī un rudenī, bērniem straujas augšanas periodā, pastiprinātas fiziskas slodzes laikā. Tad ir ieteicams jau laicīgi sākt lietot magniju. Lai sasniegtu paliekošu efektu , magnija lietošanas kurss var ilgt no viena līdz diviem mēnešiem.

Vai barojot ar krūti būtu iesakāms papildus uzņemt magniju?

Protams, vislabāk magniju būtu uzņemt ar uzturu, kā to daba ir paredzējusi, bet situācijas ir dažādas, un , ja mēs zinām, ka grūtniecības periodā prasības pēc magnija pieaug pat līdz trīs reizēm, kā arī, barojot bērniņu ar krūti, magnija patēriņš ir liels, tad magniju būtu nepieciešams uzņemt papildus. Situācijas ir ļoti individuālas un dažādas, lai izlemtu šo jautājumu noteikti vajadzētu pakonsultēties ar savu ārstu.

Par dabīgiem un drošiem produktiem, kas ražoti Latvijā!

Viennozīmīgi būsim patrioti un izvēlēsimies Latvijas ražojumus. Tam ir liela nozīme, ka zinām, ka produkts Magnemix ir ražots Latvijā, kā arī būt droši par kvalitatīvu kapsulas sastāvu.

Ar ko atšķiras Magnemix ® Premium no Magnemix ®?

Ja Magnemix sastāvā ir trīs dažādi magnija veidi un vienā kapsulā 100 mg magnija, tad Magnemix Premium satur lielāku magnija devu - vienā kapsulā ir 150 mg magnija. Magnemix Premium sastāvā bez magnija ir arī pēc jaunākajām tehnoloģijām apstrādāta omega-3 , kurai nav raksturīgās zivju eļļas pēcgaršas. Magnemix Premium izšķīts tievajā zarnā, samazinot šo zivju eļļas pēcgaršas atvilni. Līdz ar to Magnemix Premium rūpējās arī par mūsu komfortu.

Meitai 14 un regulāri salst rokas un kājas! Vai trūkst magnijs?

Teorētiski jā, tā tas var būt. Bet varbūt, ka tā ir gan vienkārši salšana, gan strauja augšana (fiziski un emocionāli), gan slodzes radīta tirpšana, ko bērns apraksta kā salšanu, tāpēc te vairāk būtu nepieciešams diskutēt ar bērnu. 

Kāpēc magniju izvēlēties uzņemt atsevišķi, nevis kā kāda vitamīnu kompleksa sastāvdaļu?

Veselam cilvēkam, uzņemot tikai magniju, to ir grūti pārdozēt, jo liekais magnijs tiks izvadīts ārā.  Ja magnijs ir kompleksā preparātā, tad tur bieži vien ir klāt vēl kādi citi vitamīni vai vielas, kuras ir iespējams pārdozēt, tāpēc, lietojot kompleksus preparātus,  ir uzmanīgāk jāseko līdzi visām devām un jāskatās vai arī tas cits, kas ir klāt, ir organismam vajadzīgs.

Kā zināt, ka magnijs trūkst

  • Cilvēks kļūst viegli aizkaitināms;
  • stress;
  • miega traucējumi;
  • tirpšana kājās;
  • krampji kājās - pēdās, ikru muskuļos;
  • atmiņas problēmas;
  • liela slodze;
  • nogurums.

Organismam trūkst enerģijas un nogurums var būt ilgstošs, tāpēc ir jāmeklē iemesls, un visbiežāk tomēr runa ir par magnija trūkumu. Nereti norakstām nogurumu uz lielo pienākumu, darbu skaitu, uz dažādiem satraukumiem, bet jāaizdomājas būtu tieši par magnija trūkumu organismā, kas visu to veicina.

Ar ārstu jākonsultējas cilvēkiem, kas nejūtas īsti veseli un apzinās savas veselības problēmas. Bet uz aptieku pēc Magnemix  vai Magnemix Premium doties vajadzētu vecākiem, kas audzina pusaudžus, skolēnus, bērnus, kas intensīvi sporto; tāpat uz aptieku paši doties var cilvēki, kas apzinās, ka viņiem ikdienā ir daudz stresa, daudz darba, lai organismam pieaicinātu spēku. Protams, arī uzturam ir jābūt daudzveidīgam, un nereti par to aizdomājamies tikai grūtniecības laikā.

Māmiņu klubs

Papildus informācija www.lotos-pharma.com

Videosarunu atbalsta:

20160313083709-51514.jpg

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!