Kā sagatavoties otrā bērniņa ienākšanai pasaulē? Piesakies otrdienas semināram!

Kā sagatavoties otrā bērniņa ienākšanai pasaulē? Piesakies otrdienas semināram!

16. Sep 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubā notiek dažādas psiholoģiskas lekcijas, lai labāk iejustos vecāku lomā un palīdzētu izprast savu mazuli. Viena no šādām lekcijām ir arī par otrā mazuļa ienākšanu pasaulē!

 Otrā mazuļa ienākšana ģimenē. Diānas Zandes lekcija tiešsaistē ZOOM.US

Māmiņa Inese, kura nesen sagaidījusi pasaulē otro bērniņu, dalās pārdomās par lekcijā dzirdēto:

Diānas Zandes lekcija par otra bērna ienākšanu ģimenē man tiešām patika. Jāatzīst, ka lekciju apmeklēju, kad otram bērniņam bija četri mēneši un daļa no informācijas bija jau dzirdēta, jo pirms meitiņas ienākšanas mūsu ģimenē, jau bijām konsultējušies ko un kā labāk darīt. Bet neskatoties uz to, lekcija tomēr bija vērtīga, jo bija iespēja pārliecināties, ka pa lielam esam izdarījuši visu pēc labākās sirdsapziņas, lai pirmam bērniņam otrais neradītu apjukumu un satraukumu viņa ikdienā.

Kā jau katrai mammai gribas, lai kāds pasaka - jā, tas ir labākais variants kā jūs varējāt rīkoties. Bet papildus tam arī guvu daudz jaunas informācijas, piemēram, par bērnu saslimšanām, par neirozēm, kas var rasties šādos gadījumos, par to kā abiem bērniņiem turpmāk veidot attiecības, lai tās būtu draudzīgas.

Un, protams, vienmēr ir patīkami apmeklēt D. Zandes nodarbības, jo viņa pati ir piecu bērnu māmiņa, kas viņai ļauj teorētisko materiālu papildināt ar lieliskiem piemēriem no savas dzīves. Tas savukārt ļauj saprast, ka visi mēs esam tikai cilvēki un varam kļūdīties, pat psihologs ar maģistra diplomu un daudzu gadu dzīves pieredzi.

Nodarbība un tās vadītāja iedvesmoja raudzīties uz to visu pozitīvi un ikdienas rutīnā ar diviem bērniem, kas reizēm ir kaitinoša, spēt ieraudzīt un sameklēt ko pozitīvu. Jo tas mūs iedvesmo un ļauj tiekties uz priekšu! Varbūt sagatavoties trešajam bērniņam!! :-)

Nu ja un vēl - vēlreiz un vēlreiz pārliecinājos, ka ideāla mamma savam bērnam nav nemaz vajadzīga, viņam ir vajadzīga tāda, kas rūpējas ne tikai par bērniem un ģimeni, bet galvenokārt pati par sevi, proti, neaizmirstot sevi, neaizmirstot, ka mamma ir arī sieviete un sieva, ka mammai reiz patika varbūt dziedāt vai dejot, vai adīt... Un, ka mammai ir arī tiesības, kaut uz neilgu, bet savu brīvo laiku!!!

Otrā mazuļa ienākšana ģimenē. Diānas Zandes lekcija tiešsaistē ZOOM.US

Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā