Īpašā akcijā tiks noskaidrotas Latvijas sirdsmāsiņas

Īpašā akcijā tiks noskaidrotas Latvijas sirdsmāsiņas

19. Sep 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai pievērstu uzmanību medmāsu darbam, palielinātu māsu profesijas prestižu un atzīmētu, ka tieši viņas ir tās, no kurām ir atkarīgs pacienta veiksmīgas izveseļošanās process un aprūpe atveseļošanās laikā, šodien tika atklāta Rietumu Bankas Labdarības fonda iniciētā akcija „Meklējam sirdsmāsiņu”. Akcijas laikā bijušie un esošie pacienti, kā arī viņu tuvinieki varēs pieteikt un balsot par savu "sirdsmāsiņu".

Akcijā, kas norisinās no 19. septembra līdz 30.novembrim piedalās 3 klīnisko slimnīcu - Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca - visu nodaļu māsas. Jau desmito gadu šī ir Rietumu Bankas labdarības fonda iniciatīva, kas sadarbībā ar akcijas patronesi - Valsts prezidenta kundzi Ivetu Vējoni un informatīvo atbalstītāju – laikrakstu "Diena", aicina izcelt māsu īpašo profesiju, izteikt pateicību par pašaizliedzību un atgādināt par tik nozīmīgo darbu, ko viņas ikdienā veic.

Kā uzsver akcijas patronese, Latvijas Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone: "Esmu patiesi lepna būt par daļu no šī sirsnīgā projekta. Māsiņas ir mūsu veselības aprūpes sirds, kas strādā ar vislielāko atdevi pacientu labā. Pati esmu piedzīvojusi, ka tieši ar sirds siltumu, rūpēm, atbildības sajūtu un mīlestību pret savu darbu māsiņas paveic daudz vairāk nekā zāles. Tāpēc aicinu ikvienu iesaistīties akcijā un ikdienā spēt novērtēt un izteikt pateicību māsām par viņu pašaizliedzīgo darbu."

Pieteikumu apkopošanas rezultātā tiks noskaidrotas 20 “Sirdsmāsiņas” - piecas no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, piecas no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas, desmit no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas. Viņas visas tiks svinīgi apbalvotas, un katra no izvēlētajām sirdsmāsiņām saņems naudas prēmiju 1000 eiro apmērā (ieskaitot nodokli) no Rietumu Bankas Labdarības fonda.

“Mūsu konkursam šis ir jubilejas gads. Uzsākot to pirms desmit gadiem, galvenais mērķis bija pievērst sabiedrības uzmanību būtiskai medicīnas māsiņu profesijai, celt viņu svarīgā darba prestižu. Šo gadu garumā man nācās apmeklēt daudzas slimnīcas, tiktiem ar ārstiem un pašām māsiņām, uzzināt par esošajām problēmām. Un ar prieku ir jāsaka, ka situācija pakāpeniski virzās uz labo pusi. Bet, kā zināms, novēršot vienas problēmas, ar laiku to vietā neizbēgami parādās citas. Tas attiecināms arī uz sirdsmāsiņu darbu. Vissvarīgākais tajā paliek cilvēciskais aspekts, un labi to darīt var vien tad, kad cilvēks savu darbu patiesi mīl. Tāpēc ļoti priecē, ka šajā profesijā nāk arī jauni cilvēki, kuri izvēlas šo svarīgo un interesanto dzīves ceļu. Vēlos no sirds pateikties māsiņām, kuras palīdz mums un mūsu tuviniekiem grūtajos dzīves brīžos, un  aicinu visus balsot un izvēlēties savu labāko  sirdsmāsiņu!”, saka Inga Šīna, Rietumu Bankas Labdarības fonda Valdes priekšsēdētāja.

Galvenais akcijas informatīvais partneris ir laikraksts “Diena” un kā valdes priekšsēdētājs Edgars Kots piebilst: "Dienas mediji prioritāte ir cilvēki un mūsu divi nozīmīgākie projekti, kas ir "Latvijas Lepnums" un "Meklējam sirdsmāsiņu", ir cieši saistīti ar devīzi cilvēks cilvēkam. Atspoguļojumu laikrakstā un portālā diena.lv nodrošinās un palīdzēs uzzināt par sirdsmāsiņām, izprast māsu ikdienas darba gaitas un ieklausīties viņu dzīvesstāstos. Ticu, ka ikvienam būtu kāda vērtīga atziņa paņemama no šiem pieredzes bagātajiem un sirsnīgajiem stāstiem." Vairāk par akciju un tās gaitu, aicinām iepazīties www.diena.lv/sirdsmasina un Rietumu bankas Labdarības fonda mājas lapā www. http://www.rblf.lv. Māsu pieteikšana tiek veikta visās pieminētajās slimnīcā uz vietas, aizpildot akcijas anketas, vai elektroniski, sūtot epastu uz pieteikt@sirdsmasinas.lv. Akcijas noslēgums notiks 2018.gada 30. novembrī, kad "Sirdsmāsiņas” tiks godinātas pieņemšanā Prezidenta pilī.