Ierosinu Vīrusu avīzi

Ierosinu Vīrusu avīzi

09. Feb 2014, 15:48 lauvinja lauvinja

Ir izdomāti visvisādi kursi pirms - pēc dzemdību, emocionālā audzināšana, barošana un vēl nezin kas. Ir iznākusi lielo un mazo meiteņu e-avīze, bet varbūt vajag izdot vīrusu e-avīzi?

Ik pa laikam te parādās blogi - kas manam mazajam kaišs, t uzlekusi? Vai man braukt uz slimnīcu ar 38-39 grādu t? Vai t var būt paaugstināta no zobu nākšanas? Un taml.?

Vai tiešām vecāki nerunā ar ģimenes ārstiem un ģimenes ārsti ar vecākiem?

Un neviens nav pastāstījis, ka paaugstināta t bez citām pazīmēm, vēl nav iemesls doties uz slimnīcu (ja vien nav gluži 40 grādu)? Par to, ka neviens ārsts nevar ielīst bērnā un uzminēt kāpēc ir paaugstināta t? Par to, ka ir jāpaiet pāris dienām, lai parādoties citām pazīmēm, varētu secināt par to, kas un kur ir problēma? Par to, ka saaukstēšanās vīrusu gadījumā paaugstināta t 3-4 (pat 5 dienas) nav nekas ekstrēms, bet ir normāla slimības norise, kā dēļ nav jāsauc nedz ātrā palīdzība, nedz bezjēgā jānesas uz slimnīcu (un jārada papildus slodze uzņemšanā)?

Par to, ka vīrusi dzīvo visās sabiedrsikās vietās un mēs paši varam tos atnest mājās no darba vietas, bodes vai sabiedrsikā transporta?

Vai tiešām ģimenes ārsti nepastāta, ka paaugstinātas t gadījumā ir svarīgas divas lietas - dzert, dzert, dzert - uzņemtais šķidruma daudzums ir ļoti, ļoti svarīgs un t pazemināšana. Vispirms, kad t ceļas - mazajam ir auksti un tas ir jāsaģērbj vai jāsasedz, bet kad t ir uzkāpusi, jāatģērbj, jāatvēsina, var lietot atvēsinošas kompreses, norīvēšanu ar vēsu ūdeni, etiķūdeni, šņabja un spirta maisījumu, vai ja pietiek drosmes, tad var likt vēsā vannā.

Varbūt Māmiņu klubs var ko darīt lietas labā?

lauvinja lauvinja 09. Feb 2014, 19:34 ulula

Nu ja imunitāte zema, tad iespējas lielākas. Man jaunākias tikai pie trešās vējbaku epidēmijas b/d nolikās (arī nepotēts).

princesemince princesemince 09. Feb 2014, 18:27

Avīze (apkopojums) var saturēt info, kādi tad vispār mēdz tie vīrusi būt - ka var būt augstā temperatūra, bet pēc tam neniezošas pumpas, par kurām nav pārlieku jāuztraucas, ka var būt augstā temperatūra, bet pēc tam sākties klepus, kas uzreiz var nebūt plaušu karsonis, ka var būt augsta temperatūra un vairāk nekā nesekot u.tml.

lauvinja lauvinja 09. Feb 2014, 17:33 ulula

Nesaceries par ātru, ne vienmēr visiem pielīp uzreiz 😉

lauvinja lauvinja 09. Feb 2014, 17:32

Es par pieredzes apmaiņu kopumā, bet ir lietas, par kurām būtu jāzin un jābūt informētai jebkurai maza bērna mammai 😉