Parunāsim par mājdzīvnieka zaudējuma sajūtu! Piesakies filmēšanai!

Parunāsim par mājdzīvnieka zaudējuma sajūtu! Piesakies filmēšanai!

30. Sep 2014, 08:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mīļās māmiņas,

mēs lielākoties Māmiņu Klubā runājam par piedzimšanas brīnumu, tomēr dzīve nav tikai gaiša un saulaina, mums nākas saskarties arī ar sajūtām, kuras rosina skumjas. Tāpēc esam nolēmuši uzzināt, kā runāt ar bērniņu par zaudējuma sajūtu. Noteikti piekritīsit, ka bērni paaugoties uzdod jautājumus par nāvi - kad es nomiršu? Kad tu nomirsi?

Kāpēc cilvēi mirst? Visbiežāk šīs sarunas ģimenē tiek uzsāktas tad, kad uz labākiem medību laukiem dodas mīļais mājdzīvnieciņš - kaķis, suns, varbūt putniņš, vismaz mūsu ģimenē tā ir bijis, lai gan reizēm tā ir šķiršanās no tuva un mīļa cilvēka, kas uzvedina uz šīm sarunām. Tāpēc meklējam ģimeni, kura varētu pastāstīt par to, kā jūs tikāt galā ar šo situāciju un kāpēc jūs uzskatāt, ka ar bērniem ir jārunā arī paš nāvi, ne tikai dzīvi!

Gaidīšu jūus pieteikumus savā e-pastā: kristine.virsnite@gmail.com, lūduz, norādiet arī savu telefona numuru, lai varu ar jums sazināties.

Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK 29. Sep 2014, 13:02

Tas ir grūti pastāstīt bērnam par nāvi. Mums vēl nav pagājušas 40 dienas , bet zaudējums vēl sāp tuvs cilvēks tik ātri aizgāja no dzīves. Pašiem grūti , bet labi ka dēls mierīgi uztvēra bija jautājumi. Mierīgi atbildējām uz jautājumu. Uz bērēm gan līdzi neņēmām nākošajā dienā uz kapiņiem atvadīties aizvedām .