Drošs internets bērna telefonā

Drošs internets bērna telefonā

28. Feb 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ierobežots laiks, kuru pavada bērns pie datora, tā ir realitāte daudzās ģimenēs, bet, cik daudzi no mums spēj ierobežot bērna internetā pavadīto laiku, lietojot telefonu?

Tikko aizvadījām Dienu par drošu internetu, un ik gadu mudinām vecākus būt vērīgiem par bērna darbībām internetā. Taču, ja pavadīto laiku pie datora spējām kontrolēt, tad internets mobilajos telefonos kontrolei tiek pakļauts mazāk. Pavisam vienkārši - bērnam telefons vienmēr ir līdz, to vecāki labprāt bērnam pērk, nereti ar iespējām lietot internetu neierobežotā daudzumā. Drošības ziņā mobilais internets ir daudzkārt bīstamāks. Kā būt drošam, kā pārliecināties, ka bērna darbības mobilajā internetā nebūs ar nepatīkamām sekām?

Pieskaramies arī tēmai - sekstings un telefons. Latvijā bērni un jaunieši ievērojami mazāk nodarbojas ar citu pazemošanu internetā, nekā viņu vienaudži citur Eiropā, tomēr šādi gadījumi ir novēroti. Dažādi sociālie portāli un čata iespējas mobilajos telefonos intīma satura bildes ļauj nosūtīt ērtāk, nekā to var veikt datorā.

Par bērna darbošanos internetā un drošību internetā, lietojot telefonu, diskutē Latvijas drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska un tētis četrām atvasēm, draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns.

LR1 "Ģimenes studijas" 19.februāra raidījums ŠEIT>>

20150223172919-37533.jpg

Vai ierobežojat laiku, ko bērns pavada internetā?

Māmiņu Klubs

lauvinja lauvinja 28. Feb 2015, 10:00

Nekas labāks kā bērna aktīva ārpusskolas nodarbināšana neirobežo bērna laiku ko pavada elektroniskās ierīcēs, jo vienkārši nav laika!