Daudzbērnu ģimenei Jaungada naktī nodeg māja. Palīdzēsim?

03. Jan 2014, 12:35 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Jaungada naktī Alūksnes novada Pededzes pagastā nodegusi vienstāvu dzīvojamā māja 90 kvadrātmetru platībā, kā rezultātā bez pajumtes un iedzīves palika kāda trīs bērnu ģimene, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

 
Policijā informāciju par notikušo plkst.00.39 nodeva Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Par ēkas aizdegšanās iemesliem patlaban vēl neesot zināms, norāda Jukāma. Pēc Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieka Dzintara Adlera (V) teiktā, mājas iemītnieki ugunsnelaimē nav cietuši, lai arī nams jau VUGD ierašanās brīdī vairs neesot bijis glābjams.

Patlaban ģimene ir apmetusies pie tuviniekiem, taču ir zaudējusi visu iedzīvi, tādēļ ikviens, kurš var un vēlas palīdzēt ar finansēm, apģērbu, būvmateriāliem un citām nepieciešamām lietām, var sazvanīt cietušo ģimeni pa tālruni 26472493.

Kā aģentūrai LETA norādīja ģimenes pārstāvji, patlaban ir nepieciešams ļoti daudz, kaut arī jau vietējie iedzīvotāji aktīvi palīdz, ziedojot noderīgas sadzīvei un skolai nepieciešamas lietas.

Kā norādīja Adlers, arī pašvaldība šodien apmeklējusi ģimeni, lai noskaidrotu viņu dzīves apstākļus, un tuvākajā laikā dome lems par iespēju atbalstīt cietušos ar dažādu preču iegādi no Sociālā dienesta līdzekļiem. Pēc pašvaldības pārstāvja teiktā, drīzumā domē tiks rīkota komitejas vai domes ārkārtas sēde, lai nolemtu par līdzekļu piešķiršanu cietušās ģimenes atbalstam, taču sākotnēji esot precīzi jāizprot - kas tad īsti ir nepieciešams.

Ģimenē patlaban aug trīs meitas, tostarp pirmsskolas vecuma, 1.klases un 3.klases skolniece.

Avots: Nra.lv