Dabas vielu komplekss zarnu traktam

25. May 2015, 16:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dabas vielas- šķiedrvielas parasti tiek iedalītas divās lielās grupās: nešķīstošās (tās nešķīst ūdenī) un šķīstošās (tās šķīst ūdenī) šķiedrvielas. Ja ir problēmas ar vēdera izeju un aizcietējumiem, tad var nākties padomāt, kā atvieglot zarnu traktu. Viens no paņēmien varētu būt dabas vielu kompleksa lietošana. Ķimenes stimulē gremošanu, normalizē zarnu trakta darbību un noņem smaguma sajūtu. Vitamīns C veicina  normālu imūnsistēmas darbību.

Par Colon Clean vairāk stāsta Edgars Kravals -

20150521131326-80416.jpg

Colon Clean Junior ir dabas vielu komplekss zarnu traktam. Dabas vielas- šķiedrvielas parasti tiek iedalītas divās lielās grupās: nešķīstošās (tās nešķīst ūdenī) un šķīstošās (tās šķīst ūdenī) šķiedrvielas.
Ķimenes stimulē gremošanu, normalizē zarnu trakta darbību un noņem smaguma sajūtu. Vitamīns C veicina  normālu imūnsistēmas darbību.
 
Tas galvenokārt ir paredzēts tieši bērniem, taču ir piemērots lietošanai arī pieaugušajiem, tai skaitā arī grūtniecēm un barojošajām māmiņām.

20150521131252-95331.jpg

Silvaslim Colon Clean ir dabas vielu kompozīcija zarnu traktam. Dabas vielas- šķiedrvielas parasti tiek iedalītas divās lielās grupās: nešķīstošās (tās nešķīst ūdenī) un šķīstošās (tās šķīst ūdenī) šķiedrvielas.

Linsēklas veicina zarnu peristaltiku, palīdz uzturēt gremošanu un regulāru zarnu darbību. Palīdz kontrolēt svaru un samazināt ēstgribu.
 
Kurkuma veicina gremošanu un palīdz uzturēt normālu aknu funkcijas.
 
Ķimenes veicina gremošanu, normalizē zarnu trakta darbību, noņem smaguma sajūtu.
 
Vitamīns C veicina  šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu.

Kas ir šķiedrvielas un cik tās būtu jāuzņem

Neatņemama veselīga uztura sastāvdaļa, bez kuras normāli un veselīgi nevar funkcionēt kuņģis. Ir ūdenī šķīstošās un nešķīstošās šķiedrvielas, tās abas piebriest un palīdz attīrīt organismu arī no kaitīgajām vielām.

Jālieto uzturā pākšaugi, augļi, ogas, linsēklas, ne tikai rūpnieciski ražotie pārtikas produkti.

Dienā vajadzētu uzņemt apmēram 30 gramus šķiedrvielu.

Jāēd ir viss, bet ir jāatceras tiešām par daudzveidīgu uzturu, kurā ir ne tikai vitamīni un minerālvielas, bet arī šķiedrvielas.

Arī no pārmērīgas gāzu krāšanās vēderā var izvairīties ne tikai izslēdzot miltu produktus no uztura, bet lietojot šķiedrvielu saturošus produktus.

Šķiedrvielu deficīts bērnam - kas par to liecina

  • vēdera uzpūšanās
  • neregulāra vēdera izeja
  • nervozitāte, grūti nokārtoties ārpus mājām
  • aizcietējumi

Mēs bieži aizmirstam par sabalansētas pārtikas lietošanu, sevišķi, veidojot bērna ēdienkarti.

Kā var palīdzēt?

  1. Veselīgs uzturs!
  2. Lietojam uztura bagātinātāju, kas satur šķiedrvielas
  3. Neārstējam sekas, mainam cēloņus, panākot, ka ir normāla kuņģa un zarnu trakta darbība

Uzpūšanos rada miltu ēdieni, tāpat vēdera darbībai traucē palmu eļļas, kas ir dažādu produktu sastāvā. Vēderā veidojas tāds kā rūgšanas process. Šķiedrvielas piebriest, rada masu un kā skrubītis visu iztīra. Šķīstošās šķiedrvielas palīdz radīt normālu vidi labajām baktērijām. 

Dažkārt bērniem rodas veselības problēmas arī ar savu piemēru, jo paši nepievēršam savam uzturam pietiekoši daudz uzmanības.

Visam jānotiek kompleksi, nekad nebūs tā, ka lietojot šķiedrvielu saturošos produktus kādu noteiktu laiku kursa veidā, uz visiem laikiem atbrīvosimies no kuņģa un zarnu traktu problēmām. Ir jāsaprot, ka jāmaina ir bērnu un pārējo ģimenes locekļu uzturs uz to veselīgo pusi - pie tam, uz visiem laikiem, nevis tikai uz laiku, kad tiek lietots kāds šķiedrvielas saturošais preparāts.

Šķiedrvielu preparātus vislabāk lietot tukšā dūšā, pirms ēšanas, bet bērnam vieglāk uzņemt būs, ja tas tiks sajaukts ar kādu no uzturā ikdienā lietotiem produktiem, piemēram, ar jogurtu.

Veselīgu dzīvesveidu vēlot,

Māmiņu Klubs

20150520130936-43329.jpg