Brīvdienu afiša no 19. līdz 22.oktobrim

Brīvdienu afiša no 19. līdz 22.oktobrim

18. Oct 2018, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādam varbūt ir iesācies pirmais skolas gads, citam jau trešais, bet kādam vēl tikai priekšā savas skolas gaitas. Neatkarīgi no tā rudens brīvlaiks vienmēr ir bijis gaidīts notikums jebkurā vecumā. Tāpēc Kurp.es komanda ir parūpējusies, lai jūs, vecāki, varētu tā sākšanos nosvinēt ar kādu īpašu notikumu, izvēloties no šīs nedēļas spilgtāko bērnu pasākumu klāsta.

 

Piektdien 19. oktobrī

Koncertuzvedums "Naudiņš un Jautriņš"| VEF Kultūras pilī 18:00

Koncertuzvedums veidots pēc Jolantas Jērānes un Kristīnes Vilcānes grāmatas "Naudiņš mācās saprast naudu" motīviem. Atraktīvajā koncertuzvedumā kopā ar brāļiem Naudiņu un Jautriņu darbosies ansamblis MOMO un deju grupa RITMS. Redzētais liks pārdomāt savus ieradumus un saņemt informāciju par to, kas tā nauda tāda ir, no kurienes tā rodas, kā to iegūst un kā to saprātīgi lietot.

 

Sestdien 20. oktobrī

Lāčplēšu kross 2018 | Mežaparkā no 8:30

Arī pašiem mazākajiem Lāčplēšiem būs iespēja pierādīt savu spēku un drosmi 1 km Bērnu krosā. Patriotiskākais taku un šķēršļu skrējiens Latvijā - Lāčplēša kross notiks 20. oktobrī. Pasākuma laikā būs pieejamas arī dažādas bezmaksas aktivitātes gan lieliem, gan maziem - loku šaušana, kalēja darbnīca, aizraujoši virvju uzdevumi - gan uz zemes, gan gaisā, rokdarbu darbnīca un patriotisku zīmējumu veidošana uz sejas.

 

RIGA IFF KIDS WEEKEND| Kino Splendid Palace no 10:00

Internacionālais Filmu festivāls Rīgā norisinās jau piekto gadu un šogad ir parūpējies arī par īpašu programmu bērniem. Divu dienu laikā no 20. līdz 21. oktobrim ģimenes kopā ar bērniem var baudīt bērnu nedēļas nogali ērtajos kinoteātra krēslos. Uz ekrāna varēs redzēt tādas filmas kā “Biedrs Bērns”, “Los Bando”, “Raganu mednieki”, animācijas filmu “Gordons un Padija”, kā arī īpašu animācijas īsfilmu izlasi.

 

Patiešām maziņiem. Sprīdītis| Spīķeru koncertzālē 11:00, 13:00, 15:00

Šajā sestdienā un svētdienā ģimenes ar savām mazākajām atvasēm ir aicinātas apmeklēt koncertu “Sprīdītis” – vienu no četriem krāsainiem un emocijām bagātiem koncertu cikla posmiem. Sprīdītis dodas pasaulē laimi meklēt un ceļā satiek Meža māti, Vēja māti, Milzi Lutausi, Velnu un Princesi Zeltīti. Pazīstamā pasaka ievijas latviešu komponistu mūzikā.

 

Tirgus un ziedu darbnīca bērniem | Kalnciema kvartālā 10:00

Par īpaši rudenīgu piedāvājumu kārtējo reizi ir parūpējies Kalnciema kvartāls. Tajā norisināsies iknedēļas tirgus, kurā zemnieki cienās ar rudens delikatesēm un amatnieki piedāvās siltus adījumus, oriģinālus dekorus sev un mājām. Darbnīcā kopā ar Latvijas Sieviešu invalīdu asociāciju “Aspazija” bērni mācīsies taisīt kreppapīra ziedus. Tāpat arī bērni varēs izrotāties ar dabīgām sejas un ķermeņa krāsām no “Biokidd” un nogaršot „Gumi Jumi” dabīgas želejkonfektes no svaigi spiestām sulām.

 

Mīļvārdiņi| Raiņa un Aspazijas mājā 11:00

Mīļvārdiņi vienmēr bijuši personīgs, radošs uzmanības apliecinājums, tēlains kādu īpašību vai asociāciju iemiesojums gan starp bērniem un vecākiem, gan starp dzīvesbiedriem. Iedvesmojoties no Raiņa un Aspazijas personīgajā sarakstē un dzejā vizuāli spilgti uztveramajiem mīļvārdiņiem (saulbumbulīt, zaļzeltainais mīļputniņ, mīļzeltaino samtputniņ, Lielkukainīt, u.c) kopā ar mākslinieci Līvu Kaprāli no tekstilmateriāliem pirmsskolas vecuma bērni varēs radīt dažādus vizuālos tēlus.

 

Svētdien 21. oktobrī

Izrāde bērniem - KAKA UN PAVASARIS | Galerijā ISTABA 10:00

Izrāde “Kaka un pavasaris” ir nominēta “Spēlmaņu nakts” balvai 2015./2016. gada sezonā kā gada izrāde bērniem vai pusaudžiem. Režisors Jānis Znotiņš: “Bērnu izrādes veidoju, lai muļķojoties sniegtu bērniem jēgpilnu stundu, kurā viņi iemācās ko jaunu. Manuprāt, Andruss Kivirehks to lieliski paveic savos stāstos - viņš ar provocējošu muļķību sasniedz dziļu jēgu par pasaules kārtību.”

 

Latviju - ieraudzīt un iepazīt - ceļojot | Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā 11:00

Ģimenes dienas „Latviju - ieraudzīt un iepazīt - ceļojot” programma ģimenēm piedāvā ekskursiju “Latvijas apceļošana – kā bija un kā ir”, kā arī radošas un jautras aktivitātes kā lielās puzles likšanu, radošās darbnīcas un muzeja ekspedīcijas apskatīšanu. Turklāt ģimenes dienā ģimenēm ir īpaši draudzīgā ieejas maksa.

 

Ugunīgā zinātne | Stadia, Ģertrūdes ielā 24, 13:00

Ja mazais ir kaislīgs zinātnes fans un viņā mājo atklājēja gars, Laboratorium.lv zinātniskais teātris piedāvā zinātnisko šovu “Ugunīgā zinātne”, kas liks bērniem skatīties plaši atplestām mutēm. Zinātniskie šovi ir saistoši visiem - gan vecākiem, gan vectētiņiem un vecmāmiņām, bet jo īpaši tie ir izglītojoši un noderīgi jebkura vecuma skolēniem – ar skaļiem sprādzieniem un spilgtām ugunīm, jo šīs nedēļas zinātnes tēma ir “Uguns”.

 

Pirmdien 22. oktobrī

Izzinošs pārgājiens | Tērvetes dabas parkā 11:00

Skolēnu rudens brīvlaikā LVM dabas parkā Tērvetē līdz šim nebijusi aktivitāte – meža izziņas iespēja kopā ar dabas parka Tērvetē vides speciālistiem. Visi interesenti ir aicināti doties izzinošā divu stundu pārgājienā. Parka bagātais taku tīklojums, kas caurvij mežu aptuveni 35 km garumā, sola daudzveidīgu, aktīvu atpūtu ar pievienoto izziņas vērtību. Pēc aktīvā pārgājiena dabā tiks iekurts ugunskurs un sagādāta īpaša zāļu tēja.

 

Vairāk bērnu pasākumu meklē platformā Kurp.es: https://kurpes.lv/pasakumi/gimenem,berniem