Afiša ģimeniskiem pasākumiem no 7.līdz 9.jūlijam

Afiša ģimeniskiem pasākumiem no 7.līdz 9.jūlijam

06. Jul 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasaras plaukumā pasākumu piedāvājums ir bagāts un daudzveidīgs. Vecākiem un bērniem ir dažādas iespējas kvalitatīvi pavadīt laiku gan pilsētā, gan ārpus tās, kā arī izbēgt no pilsētas, to nemaz nepametot – piemēram, apmeklējot Botāniskā dārza Tauriņu māju. Ja nepaveiksies ar labvēlīgiem laikapstākļiem, piedāvājumā ir arī pasākumi iekštelpās. Lūk, 5 Kurp.es pasākumu ieteikumi ģimenēm ar bērniem:

 

Bērniem vajag mākslu

7. jūlijā 11:00-14:00

MVT Vasaras māja, Kalnciema iela 36/38, Rīga

Izstāžu cikla “Skaņai vajag mākslu” laikā fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38, katru sestdienu norisināsies Ūnas Laukmanes vadītās bērnu radošās darbnīcas.

Kā jau katru vasaru MVT Vasaras mājā bērni un to vecāki ir aicināti piedalīties radošajās darbnīcās, kreatīvi izpaužoties, veidojot lielformāta darbus galerijas telpās, savā ziņā topot par daļu no veidotās mākslas instalācijas. Šovasar bērni un viņu vecāki ir aicināti iepazīties ar jaunradītajām skaņu gleznām, ko komponējuši projekta dalībnieki – grupa Instrumenti, grupa Mumiy Troll, komponists Imants Kalniņš, mūziķis Intars Busulis, pianists Vestards Šimkus un grupa Prāta Vētra – iedvesmojoties no mākslas darbiem, ko katrs mūziķis izvēlējās no Zuzānu mākslas kolekcijas. Radošo darbnīcu dalībniekiem jāveido viņu vizuālā interpretācija par tajā brīdī “izstādīto” skaņu gleznu, kā arī apvienojot tajā sajūtu, ko sniedz arī telpiskie iespaidi – izstādes scenogrāfija par mūziķu izvēlēto mākslas darbu. Tādā veidā radošo darbnīcu apmeklētāji piedzīvo līdzīgu pieredzi, kādu to piedzīvoja projekta mūziķi, kuriem bija lūgts muzikāli interpretēt mākslas darbu – ko tas nozīmē citādi atveidot jau esošo?

Ieeja bez maksas.

 

LULU bērniem aicina: Pētera Čaikovska balets “Apburtā princese

7. jūlijā 16:00-18:00

Kinoteātris Splendid Palace, Elizabetes iela 61, Rīga

Pasaules baleta klasika - Pētera Čaikovska balets ‘’Apburtā princese’’. Pirms seansa aizraujošu ievadlekciju sagatavos komponists Edgars Raginskis. Ieeja bez maksas.

Šajā stāstā daba parādās uz skatuves visā tās krāšņumā – pēc tam, kad princeses Auroras sešpadsmitajā dzimšanas dienā nenovīdīgā feja Karabosa to iemidzina, uzliekot savu lāstu, pils ieaug vīteņaugos un ziedos uz simt gadiem. Princesi pamodināt var tikai izredzētā prinča skūpsts.

Protams, princis Dezirē ierodas, iemīlas guļošajā daiļavā un to atmodina. Dzimst jauna mīlestība, un tā tiek svinēta, pilī sarīkojot masku balli ar grezniem kostīmiem un dejām, kas šajā Londonas Karaliskās operas iestudējumā, saglabājot Mariusa Petipā (Marius Petipa) oriģinālo horeogrāfiju, izskatās patiešām karaliski.

Ar šo sajūtu ‘’Apburtās princeses’’ priekšnesumu atstās arī skatītāji, bet pirms miega iztēlē turpinās skanēt Čaikovska brīnumainā mūzika.

Sikspārņu nakts Ķemeru Nacionālajā parkā

7. jūlijā no 17:00

Lai veicinātu izpratni par sikspārņiem, izceltu nepieciešamību sikspārņus un to dzīvotnes saglabāt, Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centrs “Meža māja” 7. jūlijā aicina uz Sikspārņu nakti.

Pasākumā paredzēta gan lekcija par sikspārņu dzīvesveidu un vajadzībām, gan radošās darbnīcas, spēles un āra uzdevumi, kas palīdz atklāt tā īpatnības, bet pasākuma otrajā daļā līdz ar tumsas iestāšanos – sikspārņu vērošanas pastaiga.

Pasākuma pirmajā daļā no plkst. 17.00 līdz plkst. 20.00 “Meža mājā” un tās apkārtnē notiks radošās darbnīcas, āra aktivitātes un spēles lieliem un maziem.

Plkst. 18.00 paralēli darbnīcām būs iespēja noklausīties sikspārņu pētnieka Viestura Vintuļa lekciju par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu, kā arī paradumiem.

Pasākuma otrā daļa sāksies ap plkst. 22.15, kad izturīgākie interesenti aicināti pulcēties Sikspārņu nakts centrālajam notikumam – sikspārņu vērošanas ekskursijai Ķemeru kūrorta parkā, kas ierasti sākas pēc saulrieta. Šai pasākuma daļai obligāta pieteikšanās pa tālruni 29149365. Ekskursijas laikā pasākuma dalībniekiem ekspertu vadībā būs iespēja ar ultraskaņas detektora palīdzību, kas pārveido sikspārņa saucienus cilvēkam sadzirdamā frekvencē, sadzirdēt vairāku ĶNP mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus, kā arī novērot sikspārņu žiglo lidināšanos starp Ķemeru parka koku lapotnēm un virs Vēršupītes, kur tie medī kukaiņus.

Dalība pasākumā ir bezmaksas. Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Lūgums parūpēties arī par kādu līdzekli odu atbaidīšanai, kā arī ņemt vērā, ka pēc pasākuma otrās daļas beigām sabiedriskais transports no Ķemeriem vairs nekursē.

 

Ekskursija "Kur augi ar tauriņiem satiekas"

8. jūlijā 12:00-13:30

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs, Kandavas iela 2, Rīga

Svētdien LU  Botāniskajā dārzā notiks ekskursija "Kur augi ar tauriņiem satiekas". Ekskursijā aicinām izzināt ciešās saiknes starp tauriņu un augu pasaulēm - iepazīsim augus, kas nespētu eksistēt bez tauriņiem un augus, bez kuriem nespētu eksistēt tauriņi. Dzirdēsim arī neparasto zīdtauriņu stāstu, ielūkosimies tauriņu ēdienkartē un dzīves ciklā, novērtēsim pārsteidzošās tauriņu maskēšanās spējas, kā arī Tropu tauriņu mājā uz brīdi sajutīsimies kā īsti tauriņu pētnieki Dienvidamerikā, vērojot rakstainos pastniektauriņus un citus tropu lidoņus Tropu tauriņu mājā tropiem raksturīgajā klimatā.

Ierobežotā grupas izmēra dēļ dalība ekskursijā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: https://goo.gl/SN3Scb.

Dalības maksa ekskursijā 1 personai – 2 EUR papildus ieejas biļetei. Bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā bez maksas. Ekskursijas dienā spēkā ir Dziesmu un deju svētku atlaide ieejas biļetēm - uzrādot svētku dalībnieka karti kasē, ieeja LU Botāniskajā dārzā ar 30 % atlaidi. Pulcēšanās ekskursijai notiks pie kases.

Šokolādes svētki "Laimas" fabrikas pagalmā

11. jūlijā 16:00-23:00

Miera iela 22, Rīga

Par godu Starptautiskajai šokolādes dienai “Laima” jau otro gadu pēc kārtas vērs vārtus ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim, aicinot kopā svinēt šokolādi "Laimas" fabrikas pagalmā.

Ieeja pasākumā jau no plkst.16:00. Pasākuma laikā būs iespēja:

- izmēģināt veiksmi lielajā saldumu loterijā;

- piedalīties kopīgas šokolādes gleznas veidošanā;

- iemūžināt saldus mirkļus foto aktivitātēs;

- ļauties maģijai burvju mākslinieka priekšnesumā;

- cienāties ar Laimas saldumiem;

- nesteidzīgi baudīt gardumus un kafiju Laimas kafejnīcas zonā;

- ieturēties ar gardajām Vīnkalni picām;

- iegādāties šokolādīgas dāvanas sev un citiem.

 

Jaunākie apmeklētāji varēs laisties Laimes karuselī, piedalīties sejas apgleznošanas darbnīcā un daudzās citās aktivitātēs.

No plkst. 17:00 līdz pat pasākuma noslēgumam uz "Laimas" pagalma lielās skatuves uzstāsies vairāki Latvijā iemīļoti mūziķi.

Ieeja pasākumā bez maksas.

 

Vairāk pasākumu ģimenēm un bērniem meklē->>>