25.OKTOBRIS - Pastas diena: Uzzini, kas jādara, un laimē!

25.OKTOBRIS - Pastas diena: Uzzini, kas jādara, un laimē!

25. Oct 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TAGAD UN TŪLĪT - RUDENS KRĀSU SALŪTS MĀMIŅU KLUBĀ IR SĀCIES, piedalies!

Sākot no 11.oktobra līdz pat 31.oktobrim Māmiņu Kluba portālā KATRU DIENU izspēlēsim vienu balvu. Bavlas ieguvēju noteiksim loterijas veidā, izvēloties kādu no konkursa dalībniekiem pavisam nejauši. Tai pat laikā redakcija patur tiesības dažos gadījumos noteikt tomēr uzvarētāju, ja nu gadījumā gadās, ka kāds no dalībniekiem īpaši bieži laimē, lai dotu iespēju arī citiem. Tikt pie balvas var jau tajā pat dienā vai pasūtīt bezmaksas piegādi uz savu rajonu, pilsētu ar Pasta Stacijas starpniecību. Viss labākais  - tikai jums!

RUDENS KRĀSU SALŪTS

25.OKTOBRIS: Pastas diena

25.oktobra uzdevums

Uzraksti komentāros:

  • vai zini starpību starp makaroniem un pastu?
  • vai zini kādu noslēpumu, kā pārvērst makaronus bērna attīstības instrumentā? Varbūt, ka tev ir kāds foto - uzskatāms piemērs?
  • kādus makaronus tu pērc visbiežāk?
  • kāda ir tava mīļākā makaronu recepte?

DIENAS BALVA

Vīna pudeļu attaisāmais

Brabantia

20141013120235-82839.jpg

FOTO ir ilustratīvs

Konkurss ilgst 24 stundas. Ieskaitām komentārus, kas uzrakstīti līdz 25.oktobra plkst. 23:59. Balvas ieguvēju paziņosim nākamās dienas ietvaros - 26.oktobrī.

VEIKSMI UN... LAI JUMS BRĪNIŠĶĪGS NOSKAŅOJUMS ŠAJĀ RUDENĪ!

20141010112215-81384.jpg

sandux sandux 25. Oct 2014, 22:00

Atšķirību starp makaoniem un pastu līdz galam nesaprotu, bet zinu, ka "pareizāk" tos īsti nesavārīt, atstāt nedaudz cietus.
Bērnu rotaļām makaronus var izmantot kā taustāmu tekstūru, klausāmu un vizuālu materiālu. Var līmēt uz papīra, vērt, likt traukos un grabināt.
Es pērku makaronus, kuriem ir akcija😀 Bet labprāt iegādājos pilngraudu makaronus un spageti.
Neko īpašu gatavot neprotu - vienkārši uzvāru. Esmu taisījusi arī makaronu sacepumu.

25. Oct 2014, 21:48

Man jau šķiet, ka baigi lielā atšķirība nav, bet gan jau šefpavāri par manu atbildi sev matus izplēstu.
Ieber makaronus trauciņā, aiztaisi ciet, un būs grabulis! Foto nav😀 Bet Jūs jau variet iztēloties!
Pērku italpasta makaronus, bet nesmādēju arī rimi un dobeles.
Makaroni+siers+karbonāde

Liene Krúza Liene Krúza 25. Oct 2014, 13:20

Domaju lielaka atskitiba makaronam no pastas ir tiesi formas zina. Pastam ir savi nosaukumi,piedevas.
Musu gimenes ''makaroni'' nav iecienits ediens,ja nu vienigi meitai garso makaronu piena zupas. Ipasas ''makaronu'' receptes man nebus....
Bernu darza meita itin biezi izmanto makaronus tos apzimejot,limejot,so to ari uztaisot. Pagajusaja gada ,bernu darza bija MAKARONU DIENA. Tur vareja redzet nevien vienu brinumu,ko gan musu bernini,vecaki var uzmeistarot no makarona.....

FejuFeja FejuFeja 25. Oct 2014, 08:59

Manā uztverē atšķirība starp makaroniem un pastu ir tikai nosaukumā. Kad dēls bija mazāks un tikai sāka mēģināt satvert kaut ko ar savām rociņām, traukā biju sabērusi dažādas struktūras makaronus - bantītes, "skrūvītes", smalkos makaroniņus kā rīsi, ļaujot mazulim tos čamdīt, saņemt rociņā, bērt no tām ārā. Un, protams, bonusā visam arī makaronu krelles.
Mūsu mājās vispopulārākie ir Fusilli makaroni, kurus arī bieži izmantojam dažādos sacepumos un arī citos ātri pagatavojamos ēdienus. Viens no tādiem, kas mūsu mājās ir ļoti iecienīts - uzliekam vārīties katliņā makaronus. Kamēr tie vārās, uz pannas atlaidinu un nedaudz apcepu jūras velšu izlasi (garneles, mīdijas, kalmāru gabaliņi). Kad makaroni gandrīz gatavi, tiem pieber saujiņu brokoļu. Gatavajiem makaroniem ar brokoļiem pieber apceptās jūras veltes, samaisa un klāt pievieno sarīvētu sieru. Mums ļoti garšo. Manuprāt, ir vienlaicīgi gan veselīgi, gan arī viegli pagatavojams ēdiens.