Palīdzēsim Ričardam atveseļoties

Palīdzēsim Ričardam atveseļoties

22. Oct 2012, 11:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu dēls – Ričards Āboltiņš piedzima kā vesels bērniņš. Taču trīs mēnešu vecumā ārsti diagnosticēja epilepsiju. Tika uzsākta stacionārā ārstēšana un krampju lēkmes pāris dienu laikā beidzās. Taču septiņu mēnešu vecumā Ričardam lēkmes atgriezās ar dubultu spēku.

Ir izmēģinātas dažāda veida zāļu terapijas un ārstēšana tepat Latvijā, bet pagaidām bez rezultāta. Dēlam ik diennakti ir smagas krampju lēkmes, dažas no tām ilgst pat līdz 30 minūtēm un neļauj gulēt pat naktī. Katra šī lēkme var radīt neatgriezeniskus veselības traucējumus. Slimības dēļ Ričards nespēj attīstīties, jo katra lēkme viņam atņem ļoti daudz spēka. Pašlaik dēliņam ir 11 mēneši un viņš vēl netur savu galviņu, nav interese par mantiņām, puisēns nesēž.

Lai piemērotu visatbilstošāko un efektīvāko ārstēšanas veidu, nepieciešama padziļināta izmeklēšana – diennakts elektroencefalogrāfija ar video pierakstu. Latvijā to nav iespejams veikt. Esam atraduši vienu no labākajām bērnu epilepsijas klīnikām Vācijā (Klinik fur Neuropadiatrie und Neurologische Rehabilitation Epilepsiezentrum fur Kinder und Jugendliche), kur ir vislabākie epilepsijas diagnostikas aparāti, diennakts bērna uzraudzība un ārsti ar lielu pieredzi sarežģītu un ļaundabīgu epilepsijas formu ārstēšanā.

Taču ārstniecības kursam Vācijas klīnikā kopumā nepieciešami 18’740 lati. Veiksmīgas ārstēšanas iznākums dēliņam atkarīgs no tā, cik ātri iespējams veikt slimības diagnosticēšanu. Vācijas klīnikā ir atbrīvojusies vieta jau decembrī un mums tiek piedāvāts to izmantot. Taču nepieciešamā naudas summa ir jāsamaksā līdz brīdim, kad braucam uz Vācijas klīniku. 

Esam vērsušies pēc palīdzības pie labdarības fonda ziedot.lv, neliela daļa no nepieciešamās summas jau savākta. Vēršamies pie Jums ar lūgumu rast iespēju izvietot mūsu lūgumu pēc palīdzības mamminuklubs.lv vietnē, lai mēs varētu līdz decembrim savākt nepieciešamos summu. 

Ziedot var uz Ričardam atvērto kontu ziedot.lv: 

Fonds "Ziedot" Reģ. Nr 40008078226 Swedbankbankas kods: HABA LV 22 konta nr: LV95HABA0551006150241 mērķis: "Palīdzība Ričardam Āboltiņam" 

Ārsti  tic - ja izdotos apturēt krampju lēkmes, tad bērna attīstība būs tāda pati kā citiem bērniem. Sīkāka informācija par Ričarda veselības stāvokli un nepieciešamību izmeklējumiem un ārstniecībai Vācijā: http://www.ziedot.lv/lv/project/1479

Jau iepriekš pateicos, Ričarda mamma Madara