Drēbes cilvēks vai cilvēks drēbēm?

Drēbes cilvēks vai cilvēks drēbēm?

11. Oct 2012, 12:30 gucci123 gucci123

Labdien!

 

Vai esat kādreiz ievērojušas, ka viens bērniņš drēbes nenovalkā. Un, kad tās paliek par mazu, tās izskatās gandrīz kā jaunas. Taču ir arī pretēji – bērniņš drēbes novalkā tik ļoti – celīši un elkonīši izdiluši, nobružājumi vai plīsumi redzami, ka tās vairs tālāk nav dodamas un lietojamas.

 

Interesanti, bet ar pieaugušajiem ir tieši tāpat – cits var drēbes gadiem ilgi valkāt un tās izskatīsies kā jaunas. Citi tās novalkā vienas sezonas laikā un pērk jaunas.

 

Interesanti pavērot savus ģimenes locekļus, jo arī vienas ģimenes ietvaros, kur drēbes parasti kopj viens cilvēks (pārsvarā) tās novalkājas atšķirīgi. Piemēram, es varu drēbes gadiem valkāt, līdz tās galu galā apnīk. Mans vīrietis tās var novalkāt vienas sezonas laikā tā (lai gan viņam ir darbs birojā ar papīrīšiem!), ka nākošajā sezonā prasās kaut kas svaigāks.

 

Reizēm domāju, no kā tas ir atkarīgs – no dzīvesveida (bet bērni taču visi ir aktīvi) vai no drēbju kopšanas (retāk vai biežāk), vai vēl ir kādi faktori, taču līdz šim neko prātīgu neesmu izdomājusiJ

 

Šobrīd vēroju savu mazo dēliņu un pagaidām šķiet, ka viņš drēbju valkāšanas ziņā būs līdzīgs man – viņš tās gandrīz vai nevar novalkāt. Priecē arī tas, ka nav viņam tās jāmaina katru dienu, bet tikai katru otro dienu, jo pa vienu dienu tās nav savalkātas.

 

Protams, daudz kas var mainīties tad, kad viņš sāks iet dārziņā. Taču ceru, ka lielos vilcienos drēbju novalkāšana mums nebūs aktuāla.

Kā ir ar jūsu bērniem – vai viņi novalkā/nenovalkā drēbes?

 

Gucci123

Kassen Badji Kassen Badji 28. Dec 2018, 22:30

Sveiki Mans vārds ir Esther. paldies par manu drauga pieprasījumu, sazinieties ar mani pa e-pastu (estherdomingo38@yahoo.com

princesemince princesemince 11. Oct 2012, 16:02

tā it kā vajadzētu būt, taču es secināju, ka izskatās labāk nekā pēc gludināšanas 😀 varbūt vaina manā gludeklī 😃

lauvinja lauvinja 11. Oct 2012, 15:17

Veļas žāvētājā drēbes dilst ātrāk, jo tiek murcītas papildus.

princesemince princesemince 11. Oct 2012, 14:54

es savam puika drēbes līdz gada vecumam varēju dienas laikā nemainīt, pat bija tā, ka otrā dienā kaut ko varēja uzvilkt, bet pēc gada drēbes jāmaina vairākas reizes dienā. tad nu attiecīgi tās tiek bieži mazgātas, bieži gludinātas un kopumā nolietojas ātrāk. visbiežāk esmu novērojusi, ka ļoti maz jauno drēbju pēc izaugšanas no izmēra ir tādā stāvoklī, ka varētu nodot tālāk. es arī nepērku dikti zīmolīgās - Lindex, Cubus un citos vidējo cenu veikalos. savukārt, lietot apģērbu veikalos pirktās, kādas ir valkāšanas sākumā, tādas pat valkāšanas beigās, izmaiņas nodilšanas dēļ nav manāmas, lai arī mazgātas tiek tikpat bieži un tādā pat režīmā kā jaunās.
tā ka man bērns salīdzinoši ātri vēl joprojām izaug no drēbēm, tad šobrīd eksperimentēju - lai jaunās labāk saglabātos, žāvēju tās veļas žāvētājā, nevis ļauju žūt pašām un tad gludinu. varbūt mazliet, mazliet labāk arī saglabājas, bet nevaru to tā noteikti apgalvot.
ar pašu un vīru ir tā, ka mums nepatīk iepirkties 😀 tad nu valkājam drēbes vairākus gadus. gluži nodilušas nevelkam, šo to jau tāpat iepērkam jaunu, bet kopumā varam teikt, ka varam valkāt ilgāk par 3-6 mēnešiem vienu apģērba gabalu.

lauvinja lauvinja 11. Oct 2012, 13:58

Man šķiet, ka tas atkarīgs no daudziem faktoriem - valkāšanas paradumiem, kvalitātes, drēbju daudzuma, kopšanas un taml.