MK – atklājums, iejušanās un ikdiena

MK – atklājums, iejušanās un ikdiena

01. Oct 2012, 15:30 gucci123 gucci123

Ar MK iepazinos pirms pāris gadiem. Tai laikā biju jauna, neprecējusies, bezbērnu sieviete. Sākumā biju cītīga SK lasītāja un piekritēja. Bez SK nevarēju iedomāties savu ikdienu.

Par MK pirmo reizi uzzināju no savas draudzenes, kurai tolaik bija mazi bērni. Un izrādījās, ka šie abi portāli: SK un MK ir cieši saistīti, jo katrā no mums ir ne tikai sieviete/vīrietis, bet arī māte/tēvs, tādējādi mērķauditorija ir līdzīga. Protams, man kā bezbērnu sievietei bija savs skatījums uz MK un tajā lasīto, jāsaka, ka visai atšķirīgs, jo kā saka: „Ideāli vecāki ir tie, kuriem nav bērnu, jo viņi vislabāk zina, kā visam ir jābūt (teorētiski!)”.

Pēc pāris gadiem paliku stāvoklī un tad arī pilnvērtīgi pieteicu savu dalību MK ar anketu. Bija tik patīkami saņemt apsveikumus par pievienošanos no lasītājām, kuras mani pazina no SK laikiem. Tagad, jau pāris gadus esmu cītīga MK lasītāja un blogotāja un savu ikdienu bez MK nevaru iedomāties. Man ļoti patīk, ka MK ir informācija par dažādiem tematiem, ne tikai par bērniem, jo kā jau rakstīju – mēs esam ne tikai vecāki saviem bērniem, bet arī cilvēki, individualitātes. MK esmu apmeklējusi dzemdību sagatavošanas kursus. Man bija dikti duālas sajūtas, no vienas puses ļoti patika lekcijas par barošanu ar krūti, un, pateicoties tai, baroju savu mazuli ar krūti vēl joprojām (dēliņam ir jau gandrīz 1,4 gadi), kā arī bērnu kopšanas lekcija. Savukārt lekcija par dzemdībām man ļoti, ļoti nepatika, un priecājos, ka, pateicoties tai, izšķīros par ķeizargriezienu, jo dzemdības man likās šausmīgs un nepatīkams process. Neesmu savu izvēli nožēlojusi ne sekundi. Vēl esmu bijusi dažādās bezmaksas lekcijās, kuras ik pa laikam organizējis MK un piedalījos arī vecāku forumā par bērnu vakcināciju, jo, manuprāt, tas ir viens no būtiskākajiem un strīdīgākajiem jautājumiem bērnu veselības nodrošināšanai.

Kad Gustaviņam bija 3 mēneši, piedalījāmies vairākos MK raidījumos (lietuviešu auditorijai un arī latviešu auditorijai). Kā kuriozu atceros, ka vienā no raidījumiem mazais bija samiegojies un otro raidījuma daļu nobrēca, tāpēc bijām tikai pirmajā daļā. Toreiz skanēja viss MK! Ziemassvētki mums bija īpašs laiks, jo tie bija mazā pirmie lielie svētki. Un par godu tiem bijām arī MK Ziemassvētku ballē un satikām īstu Salatēti. Mazajam dikti patika leļļu izrāde un Salatētis. Kad mums teica, ka jāskaita pantiņš, lai dabūtu dāvanu, mēs nedaudz sakautrējāmies, taču redzēju, ka starp viņiem abiem ir zināma telepātija – Gustaviņš savu pantiņu noskaitīja godam un dabūja dāvaniņu.

Vēl mēs piedalījāmies MK Huggies rīkotajā ballītē pavasarī un pozējām fotogrāfei fotosesijā kopā ar māmiņu un opu. MK mums ir vieta, kur ne tikai atpūsties, bet arī pakomunicēties ar citiem mazuļiem, vecākiem un speciālistiem.

Katrs MK pasākuma apmeklējums mums ir īpašs, jo ar mazo daudz apkārt nedodamies. Uzskatu, ka bērnu nedrīkst pārsātināt ar emocijām. Pateicoties MK portālam, esmu mazajam šo to vērtīgu iegādājusies arī no mantām, jo var izlasīt ne tikai informāciju par interesējošo lietu, bet arī atsauksmes, un rezultātā pieņemt lēmumu. Manā izpratnē bērns ir darbs, un šis darbs ir reizēm smags, taču neizsīkstoša prieka nesošs, īpaši tad, ja var redzēt rezultātu. Un MK savā ziņā ir kā starpnieks starp vecākiem un bērniem, jo palīdz mums savstarpēji saprastiem un padara dzīvi vieglāk uztveramu. Jo vairāk un dažādāka informācija, jo cilvēka n vieglāk dzīvot. Dodoties ceļojumā ar ģimeni, manuprāt (no savas pieredzes), ir jāņem vērā:

1)     tev ir jābūt gatavam uz visu (īpaši ar mazu bērnu) – ka ceļojums var būt izdevies vai ka ceļojums var būt totāli un neatgriežami sabojāts. Jo ar bērniem ir kā ar bitēm, nekad nevar zināt un kur nu vēl prognozēt…

2)     nekāmē līdzi n-tās ceļasomas, pret visu nevar nodrošināties, bet racionāli sastādi sarakstu ar nepieciešamajām lietām atbilstoši plānotajam ceļojumam (jāņem vērā laika apstākļi, reģionālās īpatnības, ceļojuma ilgums, ceļojuma veids – mašīna, lidmašīna, kuģis u.c. apstākļi).

3)     nevaino un nepārmet nevienam, ja nevari izpildīt ceļojuma mērķi – apskatīties Parīzes Dievmātes katedrāli, ienirt Nāves jūras dzelmē utt. Esi elastīgs un piemērojies apstākļiem un galvenais – plāno ceļojumu un tā mērķi atbilstoši jaunākajam ģimenes loceklim, jo viņam tas ir vislielākais piedzīvojums un tai pat laikā – visgrūtākais pārbaudījums!

Ar sveicieniem, Gucci123

Blogu konkurss: "Māmiņu Klubs bērniem"

Iesūti blogu līdz 18.oktobrim un laimē jūras ceļojumu Tavai ģimenei uz Stokholmu ar Tallink!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 01. Oct 2012, 18:51

Paldies, Tu mums esi blogere ar stāžu un vienmēr konstruktīvu un pamatotu viedokli! 👍