Recepte no žurnāla “100 labi padomi” 2012. gada Nr. 2/14. Garda un sātīga zupa. :)
4-6 porcijas
Gatavošana 20-25 minūtes.
Nepieciešams:
350 g liellopu gaļas, maltas (es ņemu cūkgaļu + jaunlopu).
1 kārba (~ 750-850 ml) tomātu savā sulā
1 sīpols, neliels, sakapāts
1-2 ķiploka daiviņas, sīki sakapātas
2 cm svaiga čili, sīki sakapāta (es nelieku)
1 tējk. ar kaudzi kaltētu, rupji maltu garšvielu mikšļa (koriandra, sinepju, smaržīgo piparu, paprikas, raudenes, timiāna u. tml.) (es ielieku garšvielas “Anniņa” bez sāls)
1 ēd. k. eļļas cepšanai
sāls, svaigi malti pipari (es nelieku, ja kādam vajag, pieliek pats savai porcijai)1. Katlā uzkarsē eļļu un uz nelielas uguns apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie zeltaini un mīksti. Pievieno garšvielas un malto gaļu un, maisot ar koka karoti, apcep arī to.2. Liec klāt tomātus (ja tie ir veseli, iepriekš sablenderē, ja tomāti jau ir mazos gabaliņos, blenderēt nav jēgas). (es mizotos tomātus sagriežu mazos kubiņos, pieleju klāt arī tomātu sulu no bundžiņas).3. Pievieno verdošu ūdeni – skaties, cik plānu zupu gribi (es leju ~ 1 l). Sasāli un sapiparo. Pavāri vēl minūtes 10-15, un – gatavs! Ūdens vietā vari ņemt arī buljonu, taču tad zupa sanāk ļoti sātīga. Pasniedz ar viegli apgrauzdētu rupjmaizītes šķēli.
Lai labi garšo! :)