Sastāvdaļas:
250ml pilgraudu auzu pārslas
1/2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant- 1 slīpēta deserta karote (veselā paciņa 11g)var arī citu raugu,tad lasam kādam miltu daudzumam paredzēts,šis raugs paredzēts 500g-1000g miltu.
1 tēj.k sāls
3 ēd.k cukurs
1 ēd.k eļļa mīklā,1 ēd.k trauka ieziešanai
250ml ūdens
250ml milti iesākumā un pēc tam cik mīkla paņems
50g siers mīklā
2 ēd.k skābais krējumsRaugu sajaucam ar miltiem,cukuru,sāli,pievienojam siltu ūdeni.Izmaisam,pievienojam auzu pārslas,izmaisam.
Visu kārtīgi izmaisam.Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru,eļļu un skābo krējumu.
Beram klāt pa drusciņai miltus un mīcam mīklu.Tā kā sastāvā ir auzu pārslas mīkla ir lipīga,līdz ar to nepārcenšamies ar miltiem.
Lai vieglāk saprast vajag vēl vai nē miltus,nomazgājam rokas,ieziešam ar eļļu un mīcam mīklu.Mīklai jābūt mīcāmai,bet mazliet lipīgai,noteikt ne sausai.
Iesmērējam trauku,kur raudzēsim ar eļļu un liekam iekšā mīklu,pārsedzam ar pārtikas plēvi.Raudzējam ap 1 stundu siltā vietā līdz mīkla palielinās apjomā 2-3 reizes.
Uzrūgušo mīklu es sadalīju divās daļās.Izrullējam mīklu,iekam uz cepamplāts,kārtojam virsū sagrieztus rabarberus,mazliet pārkaisam ar cukuru.
200g biezpienam pievienojam 200g skābo krējumu,cukuru pēc garšas un kanēli.Tad piesitam 1 olu,kārtīgi izmaisam.
Lejam uz rabarberiem.Cepam ap 180-200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
Gatavo plātsmaizi atdzesējam un tad sagriežam.Ļoti garda.