Tur tā doma par rabarberu ēšanu grūtniecēm bija tāda, ka
rabarberi ir skābi un satur kādu vielu, kas neļauj uzsūkties
kaut kādiem vitamīniem. Atradu fragmentu no TVNet raksta:
"Tomēr jāzina: rabarberos – īpaši pēc Jāņiem – veidojas
visai liels skābeņskābes daudzums. Tā organismā reaģē ar
kalcija sāļiem, veidojot nešķīstošus savienojumus –
oksalātus. Šie oksalāti kuņģa – zarnu traktā traucē kalcija
uzsūkšanos, turklāt paši viegli nokļūst asinīs, arī tur
viegli saistās ar kalciju un palielina oksalātu saturu
asinīs. Tas ir bīstami cilvēkiem ar vairogdziedzera darbības
traucējumiem, bērniem un grūtniecēm, kam kalcija deficīta
dēļ var uznākt muskuļu krampji un tikt traucēta asins
recēšana." (http://www.tvnet.lv/sievietem/vesela/76709-nenovertetie_rabarberi).
Taču domāju, ka, ja grūtniecības laikā neēd tos
nepārtraukti, tikai kādu reizi, nekas slikts nevar
notikt...
Iepriekš esmu cepusi pēc citas receptes, tad tā mīkla bija cietāka - šeit mīksta un garšīga. 😀
Man jau sanāca misēklis ar to, ka nebiju iebirdinājusi mannu vai kokosriekstu skaidiņas - tādēļ daži rabarberi palika cepamajā formā. Tos tad nācās ar karoti pielipināt augšpusē, tādēļ kūkas skats mazliet pabojāts, bet garša no tā nemainās.