Melleņu kūka.
Kūkai nepieciešams:
- 360 g Selgas cepumu;
- 200 g sviesta;
- 0,5 l salda krējuma;
- 0,5 l mellenes;
- 4 ēdamkarotes cukura;
- 5 tējkarotes želantīna.Sablendē cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu.Cepumu masu iepilda kūkas formā un rūpīgi izlīdzina.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst.Sablendē mellenes ar cukuru.Saputo saldo krējumu un iemaisa tajā sablendētās mellenes.Maisot, strūkliņā ielej klāt uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu.
Krēms gatavs.Krēma masu uzlej virsū tortes formā uz cepumiem.
Liek ledusskapī sastingt.Sastingušu pārkaisa ar rīvētu šokolādi.Rotā ar ogām un piparmētru lapiņām.
Labu apetīti!