Šī patiešām gardā biezpiena kūka noskatīta kādā lietuviešu mājas lapā.
Mīklai:
150 g sviesta
120 g cukura
2 olas
2 gl. (320 g) miltu
1/2 tējk. cepamā pulveraIzkausē sviestu. Samaisa to ar cukuru, miltiem, olām un cepamo pulveri. Ieliek ledusskapī. Mīklai jābūt tādai, lai ar to varētu aplipināt cepamformas malas.Pildījumam:
4 olas
200 g cukura
2 ēd. k. eļļas (lietoju olīveļļu)
800 g biezpiena (lietoju 5 %)
200 ml piena
1 paciņa D.Oetker vaniļas pudiņa (man bija citas firmas)
1 paciņa D. Oetker krējuma garšas pudiņa (nedabūju, iztiku ar vaniļas)
Pildījumam olas saberž ar cukuru un eļļu. Pievieno biezpienu un labi samaisa, lai nav kunkulīšu un graudiņu. Citā traukā pienu samaisa ar abiem pudiņiem (ja nav pudiņu, var izmantot 6 ēd. k. kartupeļu cietes + nedaudz vaniļas ekstrakta), ielej biezpiena masā un labi samaisa. Masai jābūt gana šķidrai, kefīra konsistencē.
Formā ieklāj cepamo papīru, lipina mīklu līdz pašai augšai, varbūt pat pāri malai, jo cepoties tā nošļuks, cik vajadzīgs... Ielej pildījumu un liek līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc 15 min. samazina karstumu līdz 150 grādiem. Cep tikmēr, kamēr pakratot formu pildījums neviļņojas, kļūs cietāks... (Receptes autore vecā cepeškrāsnī cepa 50 min. + 10 min. paturēja izslēgtā plītī). Es cepu arī vismaz 50 min., varbūt varēja mazliet vairāk, lai virsa brūnāka. :)Supergarda kūka. ieteicams turēt ledusskapī. :) Kūka, kuru cepu 2x, bet ne pēdējo. :)
Lai labi garšo! :))
Precizējums: 1. reizē man nebija pudiņu, izmantoju
cieti un vaniļas ekstraktu, bet šoreiz veikalā nopirku
vaniļas pudiņu (pielikumā bilde), tādu vienu paku arī
iebēru, bet pēc oriģinālās receptes vajag gan vaniļas, gan
krējuma garšas pudiņus. Formas diametrs laikam 25
cm.