Tā kā šo recepti sākotnēji biju domājusi likt konkursam, man ir safotografēts viss soli pa solim... Recepte ar šim gadalaikam neraksturīgu nosaukumu "Sniegpārsliņa".Sastāvdaļas:
1 bundža kondensētā piena (man bija koncentrēts piens ar cukuru)
1 ola
½ ēd. k. sodas
naža gals citronskābes
6 ēd. k. kartupeļu cietes
rozīnes vai rieksti (pēc ieskatiem) – es liku ~50 g valriekstu un mazliet kaltētus ķiršusKondensēto/koncentrēto pienu sajauc ar olu. Pieliek klāt sodu un naža galu citronskābes. Pakāpeniski pievieno kartupeļu cieti. Beigās pievieno riekstus/kaltētus ķiršus. Formu ietauko ar sviestu.Salej kēksa masu. Cep kēksa formā līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~ 40 minūtes.Tikko no krāsns...Gala rezultāts bija gards. :) Galvenais, ka maz un vienkāršas sastāvdaļas. :)
Lai labi garšo! :)
P.S. Kēkss gan (par spīti ietaukotajai veidnei) mazliet pielipa pie formas, tādēļ virsa mazliet pabojāta, bet tas nemainīja garšu! :)
Man arī likās jocīgi, bet rezultāts garšīgs. 😀 Jā,
kartupeļu ciete jeb kartupeļu milti ir miltu vietā... 😀 Kaut gan internetā atradu arī citādākas receptes, kur bija
gan kartupeļu ciete, gan kviešu milti....