Bohēmijas ābolkūka.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
6olas
175g+50g cukura
75g mīksto kviešu mannas(es liku to ,kas man mājās biju un bija ok.)
120g maltu lazdu riekstu
1ēd.karote kakao pulvera
250g rupji rīvēta ābola
200g šokolādes glazūras.Sarīvē ābolus.Olas dzeltenumu atdala no baltuma. Dzeltenumam pievieno 175g cukura un sakuļ. Tad pakāpeniski pievieno mannu, riekstus un kakao. . Uzmanīgi iecilā ābolusSakuļ baltumu ar 50g cukura stingrās putās. Un iecilā masā. Mīklu pilda veidnē un cep 45 minūtes 180-190 grādos.Kad kūka izcepusies to uz īsu brīdi atstāj veidnē. Tad izgāž un atdzesē.Šokolādes glazūru uzziež uz kūkas,kad tā ir atdzisusi. Kūka sanāca tiešām garda.(pat vīrs uz darbu otrā dienā paņēma-parasti viņš kūkas neēd.)