Kūkai nepieciešams:
- 500 g biezpiena;
- 100 g miltu;
- 100 g kukurūzas miltu;
- 4 saputoti olu baltumi;
- 1 olu dzeltenums;
- 200 g mīksta sviesta;
- 250 g cukura;
- 150 g jogurta bez piedevām;
- viena citrona miziņa smalki rīvēta;
- 1 tējkarote vanilīncukura;
- 1 tējkarote cepamā pulvera;
- šķipsna sāls;
- zemenes.
Recepte no žurnāla "Ievas virtuve"Saputo mīkstu sviestu ar cukuru un šķipsniņu sāls.Pievieno biezpienu, jogurtu, vanilīncukuru un vienu olas dzeltenumu.
Ja ir pierīvē viena citrona miziņu, man citrona nebija, tā ka iztiku bez.Pievieno biezpienu, jogurtu, vanilīncukuru un vienu olas dzeltenumu.
Ja ir pierīvē viena citrona miziņu, man citrona nebija, tā ka iztiku bez.Pa daļām iemaisa kukurūzas miltus.
Man kukurūzas miltu nebija, es izmantoju kukurūzas putraimus, kurus samalu kafijas dzirnaviņās.Pa daļām iemaisa kukurūzas miltus.
Man kukurūzas miltu nebija, es izmantoju kukurūzas putraimus, kurus samalu kafijas dzirnaviņās.Mīkla sanāk bieza.Stingri saputo olu baltumus un iemaisa mīklā.Mīkla gatava.Lej ietaukotā veidnē.Virspusē saliek sagrieztas zemenes.
Cep 185- 195 grādos, receptē teikts 45 minūtes, bet es cepu 1 stundu.
Jācep kamēr maliņas ir brūnas, virspuse zeltaina un pārbaudot ar kociņu mīkla nelīp klāt.Izņemtu no plīts apsedz ar dvieli, lai nesakrītas.Kūka sanāk ļoti garšīga.
Tika notiesāta vienā mirklī.Labu apetīti!