Atkal recepte no mana iemīļotā žurnāla "Pie GALDA!"
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1-1,5 kg cūkgaļas (vislabāk parastā vai kakla karbonāde)
1 apelsīns
4-5 ķiploka daiviņas
sāls, drupināti melnie pipari
2-3 timiāna zariņi (šos neliku, bet uzkaisīju saldētas dilles)
follija
Mērcei:
1 neliels cukīnī
1 dzeltenā paprika
1 lielā bundža smalcinātu tomātu savā sulā
1 sīpols
čili pulveris vai Tabasco mērce (neliku, jo devu ēdienu arī meitai - 1,3 gadi)
sāls, malti melnie pipari
Klāt servējami rīsi.
Gaļas gabalu nomazgā un nosusina papīra vai lina dvielī. Pannā uzkarsē eļļu un apcep gaļas gabalu no visām pusēm brūnu.
Ķiploka daiviņas notīra. Gaļā ar asu nazi izdara 4-5 iegriezumus un tajos liek veselas vai uz pusēm pārgrieztas ķiploka daiviņas.
Apelsīnu nomizo, izfilē mīkstumu un sagriež mazos gabaliņos. Ar nazi gaļā iegriež vēl 3-5 vietās un ieliek apelsīna gabaliņus.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Uz galda noklāj folliju, uz kuras uzkaisa sāli un piparus. Apvārta gaļu.
Apbēru ar dillēm. Gaļu ietin follijā un liek cepties cepeškrāsnī ~ 1 stundu. Gaļas gatavību pārbauda, iedurot tajā ar nazi. Ja gaļas sula ir dzidra, gaļa ir gatava, ja sārta, tad gaļa vēl jācep.
Kamēr gaļa gatavojas, taisām mērci. Sagriež sīpolus smalkos gabalos.
Nomazgā papriku, izņem sēklas un sagriež kubiņos.
Cukīnī nomazgā un sagriež nelielās šķēlītēs.
Pannā uzkarsē eļļu un vispirms apcep sīpolus un cukīnī. Pēc ~ 5 min., kad sīpoli jau caurspīdīgi, pievieno papriku. Pacep vēl 2-3 minūtes. Saceptajiem dārzeņiem pārlej pāri smalcinātus tomātus savā sulā un pannai uzliek vāku. Sutina apmēram 20 minūtes, līdz mērce mainījusi krāsu un kļuvusi biezāka.
Ja nepieciešams, pievieno sāli, piparus, šķipsniņu čili pulvera vai pāris pilienus Tabasco mērces.
Pagatavo rīsus.
Lūk gala rezutāts cepetim, kurš bija maigs.
Gala rezultāts mērcei.
Lai labi garšo! :)
Jaukus svētkus! :)