Kūkas recepte ņemta no paziņas, bet līdzīgu recepti atradu arī interneta plašumos.
Sastāvdaļas:
8 āboli (vēlams skābi) - man forma atļāva likt tikai 4.
3 olas
1,5 glāzes cukura
1,5 glāzes miltu
0,75 ml augu eļļas
75 g sviesta
50 g valriekstu - es liku vairāk
1 tējk. kanēļa (es neliku).Pagatavošana:
Ietauko formu.
Nomizotus ābolus sagriež palielos gabalos, samaisa ar kanēli. Ābolus ieliek ietaukotā formā.Olas, glāzi cukura, eļļu un miltus samaisa mīklā un uzlej uz āboliem. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 30 minūtes. Izkausē sviestu, pieliek pusglāzi cukura un sasmalcinātus valriekstus.
Izcepto ābolkūku pārklāj ar riekstu masu, cep cepeškrāsnī vēl 10 minūtes, tad izslēdz cepeškrāsni un kūku patur krāsnī, lai cukurs karamelizējas.
Kūku diezgan grūti izņemt no formas, bet garša laba. Skābie āboli ar karamelizētajiem riekstiem ir līdzsvarā un pa vidu plāna mīklas kārtiņa...
Lai labi garšo! :)