Un kurš noslaucīs?

Un kurš noslaucīs?

11. Sep 2012, 15:30 mamma27 mamma27

Kad mazie paaugas mēs visi koncentrējamies uz to,lai mazais ietu uz podiņa. Bet kad tas ir iemācīts ,visiem lieli prieki un par pārējo procesu kaut kā neaizdomājamies. Arī man tā bija. Kopš divu gadu vecuma Adrians iet uz poda un nekādu problēmu nav bijis.Protams ir gadījumi,kad aizspēlējas un nepaspēj aizskriet,bet kam gan negadās.

Tomēr tagad ejot dārziņā saskārāmies ar ne visai jauku lietu. Atnākot no dārziņa džekam bikses netīras. Es prasu audzinātājai,vai neaizgāja laicīgu uz poda? Nē viss kārtībā ,toaletē bijis. Beigās sarunas gaitā atkājas ,ka viņi paši iet ,nokartojas,bet dibenu neviens viņiem neslauka,jo tā kā pašiem jau vajadzētu mācēt.

Bet man pat prātā neienāca to sākt mācīt. Jo mājās vienmēr tiek skaļi paziņots ,ka viss izdarīts un dupsis gaisā-gaida ,kad mamma vai tētis nāks ar papīru.

Tā nu tagad domāju, kā lai iemāca pašam noslaucīt dibenu? Kad mājās piedāvāju to darīt, šis ne par ko neparakstījās. Un skaidrs jau ir arī tas,ka pirmās reizes īpaši nesanāks un vienalga dupsis paliks netīrs.

Kā jūs tiekat ar šo lietu galā? Vai dārziņā to liek bērniem pašiem darīt vai audzinātājas palīdz?

25. Sep 2012, 23:02

nu ja mes esam kkur ciemos,vai kada bernu laukuma un meita sagribeja pa lielajam aiziet tad noslauka sev dibenu ar parasto papiru bez problema..bet majas un uz skolu dodu lidzi mitras salvetes,domaju ka meita pati pateiks kad vinai tas vairs nevajadzes,jo piemeram kad pacura noslauka ar parasto tualetes papiru,bet pec kakasanas gan nem mitro.un neredzu tur neko launu vai "vaaai,ka ta var"!? 😃

princesemince princesemince 25. Sep 2012, 23:02

man puikam lāgā vēl savos trīsarpus gados tās ķermeņa proporcijas nav tādas, lai viņš veiksmīgi varētu savu dibengalu aizsniegt, lai slaucīšana pēc tam neizvērstos par visu apkārt esošo iekārtu tīrīšanu. līdz ar to viņam mājās slaukām mēs, vecāki, bērnudārzā - auklīte. vēl no b/d puses nav teikts, ka jāmāca pašam.
atceros no savas bērnības, ka mamma man pašai šo "ieaudzināja" darīt pēc 5 gadu vecuma. ja manīšu, ka mans bērns gatavs to sākt darīt ātrāk, tad piedāvāšu viņam to darīt.

25. Sep 2012, 23:02

Dēlam (2, 4 gadi) pašam patīk noslaucīt savu dupsi, bet vēl nesanāk tik ideāli, lai man pēc tam šis "darbiņš" nebūtu jāpielabo. Tad nu vispirms atļauju dēlam, cik nu viņš var, pēc tam piepalīdzu, lai tur viss paliek tīrs.
Lietojam mitrās salvetes.

taschinka taschinka 25. Sep 2012, 23:02

Tieši šis jautājums mani interesēja par papīru un mitrajām salvetēm.Vai pareizi ir tāslietot jau lielākam bērnam.

Es arī dēlam lietoju salvetes,jo tās ir maigas,ērtas un vieglāk pašam mācīties slaucīt.

25. Sep 2012, 23:02

man meitai nu tulit 7 gadi paliks un dibenu tiram tikai ar mitram salvetem(ta loti ekonomejas parastais tualetes papirs,jo to tik iedod pasai parullet 😃 )ka ari dibens 100% ir tirs lai cik vina skibi greizi tur netiritu..pati saka slaucit dibenu uz 4 gadiem kaut kur un iemacoties ar parasto papiru to izdarit dibens biezi palikas netirs ka ari biksites,tapec pargajam uz mitram salvetem un pagaidam izmato tikai tas.uz darzinu un skolu devu lidzi mazo iepakojumu ko vina ari izmantoja pati un tas vinai likas forsi ka pasai savs"tualetes papirs"..ā,un vel mums bija minus tas ka tad kad pati macijas to darit biezi vien parastais papirs plisa vinai un tad sanaca ar maziem pirkstiniem iegrabties pasai sava netiraja dibena par ko bija liels fuuuj un"es pati to vairs nedarisu,noslauci tu mammu" ☹ bet ar mitrajam salvetem nekad nesanaca iegrabties kur nevajag 😀

25. Sep 2012, 23:02

Vai dēlam 4 gadi un otro gadu iet dārziņā . Pagaidām auklīte palīdz dupsi noslaucīt. Mājās arī slauku es. Es tagad ar aizdomājos vajag jau mācīt, bet kā būs jāpadomā. Cits vēl lielā vecumā nemāk dupsi dabūt tīru visas apakšbikses netīras 😤 ☺

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:02

Mums jau ar lielākoties viss notika mājās,tāpēc arī pat neaizdomājos ,ka vajadzētu sākt mācīt. Bet re ka vajag,jo dažreiz ,tak līdz mājām nevar paciesties.
Tomēr lai kā šodien ar centos pierunāt pašam noslaucīāt dupsi, nekas nesanāca- viņš ne par ko. Tad nu atliek tik censties.

taschinka taschinka 25. Sep 2012, 23:02

Manam dēlam ļoti nez kāpēc bērnu dārzā nepatīk iet pa lielam uz toleti.Cietās līdz pēdējam,un tad tik gāja.Vēlāk centos izprasīt,kapēc un tam bija viens iemesls,ka pierada pie mitrajām salvetēm,bet bērnu dārzā ass papīrs,bet otrs iemesls,ka vienkārši labāk to patīk darīt mājās.

Tā nu es uz bērnu dārzu nesu mitrās salvetes,lai tomēr neciestos.Bet tomēr labi ja reizi pusgadā bērnu dārzā aizies pa lielam,viss notiek majās.Organisms tā jau pieradis.

taschinka taschinka 25. Sep 2012, 23:02

Manam dēlam tūlīt būs 5 gadi un līdz šim audzinātājas slaicīja pakaļu,bet tagad jau mācam to darīt pasiem.Nezinu ka to var izdarīt mazāki bērni,jo redzot kā to dara šobrīd dēls,sķiet,ka viegli viņam nav 😃 bet šajā vecumā jau jāmācās gan,jau liels.

25. Sep 2012, 23:02

Mums arī šī lieta pašlaik ir svarīga un tiek apgūta.Protams, nesanāk tik labi, kā gribētos un ir lieli pārdzīvojumi, ja biksītes paliek netīras. Meitiņa iekārtojusies tā, ka "lielās darīšanas" dārziņā nedara.

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:02

Līdz 3 gadiem b/d palīdzēja, pēc tam pašiem bij jātiek galā. Manējie gan pa lielam tā bija iekārtojušies, ka pa lielam darīja mājās vakaros un no rīta, līdz ar to b/d ar to nebija problēma.

Kā iemācīt - runāt, runāt, runāt un piesolīt kaut ko interesantu, ja pats tiks galā 😉 un pēc tam slavēt, slavēt, slavēt.