Pieaugušie bērnu pasākumos

Pieaugušie bērnu pasākumos

17. Sep 2012, 10:30 lauvinja lauvinja

Cik nav nācies dzirdēt diskusijas par un ap bērniem pieaugušo pasākumos, kur domas dalās diezgan izteiktās frontēs, šoreiz es gribu padiskutēt par pieaugušo uzvadību bērnu pasākumos. Varētu gan šķist, ka ko tur daudz ko runāt, pieaugušo, tak vairs nav bērnu prātā, un labas manieres ir apguvuši! Bet dzīvē viss ir citādāk.

 

 

Šie kadri ir bildēti vienā nesenā pasākumā Vērmanes dārzā, bet šādus skatus izdodas vērot aizvien biežāk. Piecelties kājās un pafanot par savējo uzstāšanos ar pilnīgu pofig attieksmi par to, vai aizmugurē kāds ir vai nē, var redzēt uzstāšanos vai nē. Tas pats attiesas uz "gribu savu bērnu uzbildēt/uzfilmēt" - vēlme pazīstama un nav nososdāma, bet nu izpildījums ir pilnīgi kretīnisks!

Pofig par tiem, kuri bauda koncertu! Tad rodas jautājums - kāpēc ir vajadzīgi koncerti lielākai publikai - uzrīkojiet uzstāšanos par prieku tikai vecākiem, lai izkaujās, kurš stāvēs priekšā un filmēs, kurš paliks aizmugurē un neko neredzēs.

Diemžēl šī "slimība" plešas plašumā un tas pats notiek arī bērnu dārzu pasākumā, un pamēģiniet aizrādīt, rūks kā lauva, kurai atņem kaulu, lai gan nav iemesla - visi nāk baudīt savu bērnu koncertu un uzstāšanos, gribi ko vairāk - izdomā kā to iegūt netraucējot citiem! Vai tas tiešām ir tik daudz prasīts?

Ko tu par to visu domā?

 

princesemince princesemince 25. Sep 2012, 23:03

ja tas ir brīvdabas pasākums, kur sapulcejas bars svešu, savstarpēji nekādi nesaistītu cilvēku, tad ir maza varbūtība "pieklājīgai fotogrāfēšanai". savukārt, ja ir organizēts pasākums, kur pieaugušie ir no "vienas interešu grupas", piemēram, bērnu deju pulciņa vecāki, bērnudārza grupas bērnu vecāki u.tml., nepieciešams jau laicīgi vienoties, ka šādos pasākumos vajag noalgot vienu, profesionālu darboni, lai pasākumu paši pieaugušie varētu baudīt mierīgi. es, piemēram, ļoti labprāt nefotogrāfēju vispār, taču žēl, ka pēc tam jāsavāc bildes no citiem, kas arī manu bērnu "pieķēruši klāt" bildēs. es kaut kā nespēju uz vairākām lietām vienlaikus koncentrēties - vērot bērnu un vēl kvalitatīvi fočēt.

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:03

Kamēr cilvēki spēj būt pieklājīgi, es neesmu agresīva, arī tad, kad skar manas intereses, māku pieklājīgi paust savu viedokli, tomēr cilvēku neaudzinātība ar tikai sava ES un ES par pārējiem pofig attieksmi, man nav pieņemama. Bez tam, ko bērni mācās no šādas vecāku uzvedības? Tikai to, ka ar sabiedrīvu var nerēķināties visdažādākajās izpausmēs.

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:03

Jā, ja būtu pieklājīgi un lēnām, tad jau varbūt arī nebūtu iebildumi, diemžēl dzīvē viss ir citādāk, starp citu arī fotogrāfējot koncertā, šie stāvošie smuki nostāvēja visu uzstāšanos laiku.................... par pieklājīgiem šos ļaudis nudien nenosauktu!

25. Sep 2012, 23:03

Konkrētajā pasākumā iespējams, ka katrs vecāks vēlas redzēt savu bērnu. Un notiek ķēdes reakcija. priekšējie piecēlušies līdz ar to aizviņiem piecēļas vecāki kājās. Tas taču ir lōģiski, ka es neredzu, ja priekšējais stāv kājās. Līdz ar to visi pie vainas, katrs domā par sevi . Es ar celtos kājās , lai kaut ko redzētu. Vai arī pārvietotos kaut kādi , lai redzētu ko mans bērns dara uz skatuves. Protams, nepatīkami, bet ko padarīt tādā sabiedrībā dzīvojam. Kaut ko aizrādot konkrētam indivīdam ir lieki , jo katram jau liekas , ka viņa bērns ir pats svarīgākais un tikai viņam ir jāredz koncerts! Tas tomēr ir kaut kas cits neaudzinātība. Es tomēr šādos gadījumos reāģēju arī cūciski - diemžēl! Es ar stātos kājās un nesēdētu maliņā un nekunkstētu ka neko nevar redzēt! Ja kāds ko aizrādītu pateiktu, lai tad visi apsēžās'!!!

Par pieaugušo uzvedību var diskutēt daudz , bet ja konkrētajam cilvēkam neliekas, ka viņš ko traucētu vai tas nav ētiski pret citiem. Nav jēgas iesasitīties sarunās. Es uzskatu, ka vienīga metode , kas darbojās ir darīt tāpat, lai saprot un redz , ka viņš šeit nav vienīgais.Pie kā tas novedīs maz ticam, ka pie kā laba😃 Bet klusēt un nedarīt neko arī nevar!
Tāpat arī ir ar braukšanas kultūru un rindā stāvēšanu pie visa ir vainīga audzināšanas neasamība ģimenē!!!

taschinka taschinka 25. Sep 2012, 23:03

Ja pieklājīgi pieceļas un nofotogrāfē tad atkal apsēžās sava vietā,tas ir pieņemamai un saprotami,bet ir arī tādi,kas nekaunīgi pieceļas un stāt tā,lai ērti ir vienīgi pašam un par apkārtējiem pie vienas vietas.Ir visādi.

25. Sep 2012, 23:03

Vai tad pieceļoties kājās un nofotogrāfējot savu bērnu bērnudārzā vai pasākumā drausmīgi traucē , ja tas notiek pāris reizes. Visiem nav iespējas sēdēt pirmajās rindās un iegādāties kvalatatīvu tehniku. Tāpēc ir jābūt saprotošiem un nav jau tā , ka visu laiku stāvētu kājās priekšā un neviens neko nevar redzēt. Protams, ja visi vecāki nostātos kājās pašā priekšā bērnudārza pasākumā un tikai visu laiku fotogrāfētu būtu traki, bet tā taču nekad nav! Vismaz man nav nācies sastapties. Priekš kam tad izdomā vispār fotoaparātus? Lai sēdētu aizmugurē un nedod Dievs netraucētu kādam skatīties koncertu , jo iespējams viņš neredzēs minūtīti kaut ko kamēr es fotogrāf'ēšu par piemiņu albumam . Sapratsu , ja neviens nefotogrāfē pasākumā , tad jā , bet parasti visi vecāki vēlas iemūžināt pirmos bērna koncertus . Tas tomēr ir svarīgi. Tad jau arī jārunā par mazu bērnu raudāšanu koncertā un tas ka citiem traucē klausīties. Visi taču saprot un nesaka, lai ņem bērnu un iet prom!
Es domāju, ka tas arī ir pat egoistiski , ka es gribu skatīties un klausīties un neviens, lai man netraucē to darīt! Tomēr tas nav pareizi , vajag tomēr saprast arī vecākus , kas pieklājīgi lēnām cenšas nofotogrāfēt savus bērniņus.

taschinka taschinka 25. Sep 2012, 23:03

Tieši ta pat b ija mūsu kultūras namā.Bija trīs siventiņu teātris bērniem.
Atkal gajām laicīgi,lai dabūtu vietu bērnam ne jau sev.

Ieradāmies,bet pilna zāle jau un pirmās rindas piebāztas ar tādiem 15 gadīgiem,kam gavā keponi un aizsedza visu skatu.Nu stipri šaubos,ka šie padsmitnieki gāja,lai noskatītos ar interesi so teātri,viņi gaja tik tādēļ,lai varētu kavēt stundas,jo notika pa dienu un vēl jo bija par velti,lai patusētos.

Man jauskiet,ka kaut kā varētu rīkot sos pasākumus bērniem,lai tiešām bērni to redz

taschinka taschinka 25. Sep 2012, 23:03

Es Jums pastāstīšu par gadījumu mūsu pilsētā.

Dobelē pie Rimi veikala bija saorganizēts cirks bērniem.Vieta ļoti maza,pie pašām veikala durvīm.

Tātad jau laikus gājam,lai dēls arī kaut kur dabūtu sev vietiņu,lai ko redzētu.Bet aizejot 30 minūtes ātrāk tur jau bija vesels bars ar cilvēkiem un neteikšu,ka vairums bērni.Uz soliņiem jau vietas aizņēmušas pensionāres,lielie bērni pāri 12 gadiem sastājušies pirmaja rindā.Visapkart staigaja vecākiem ar tiešām maziem bērniem,lai atrastu kaut kur apstāties,lai mazie ko redz.

Bet neviens mazos nelaida priekšā.

Tā mēs pastaigajām un devāmies prom,jo pat es neko nevarēju redzet kur nu vēl mans dēls.Toties pensionāres redzēja gan 😃

Un tas,lūk bija cirks bērniem. 🤔

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:03

Aiņemties no kāda citu fotoaparātu? Saorganizēt profesionālu fotogrāfu ?

Vai tiešām ir pilnīgs pofig par citiem?

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:03

Bet kāpēc uzreiz neiet uz pēdējām rindām un stāvēt kājās ar foto tehniku un video tehniku zobos?