Māmiņu Klubs nodrošinās speciālistu atbildes video režīmā par mātes un bērna veselību

19. Sep 2012, 08:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šā gada rudenī vecāku organizācija un medijs “Māmiņu Klubs” katru nedēļu piedāvās īpašas video tiešraides ar speciālistiem par mātes un bērna veselības jautājumiem. Katru trešdienu plkst.10 - 12 portālā www.maminuklubs.lv tiksies māmiņas ar Latvijas labākajiem ekspertiem, iepazīstot galvenās tēmas mātes un bērna veselības veicināšanā.

“Māmiņu Online TV” ir organizācijas “Māmiņu Klubs” iniciatīva nodrošināt specializētas interneta tiešraides, kuru laikā māmiņas var uzdot savus jautājumus un saņemt ekspertu atbildes. Video tiešraižu tematiskais loks aptvers grūtniecības, dzemdniecības, jaundzimušā aprūpes, krūts ēdināšanas, mātes un bērna veselības jautājumus. Katru trešdienu “Māmiņu Online TV” piedāvās jaunus tematus un online diskusijas latviešu un krievu valodās.

“Māmiņu Kluba” vadītāja Sandija Salaka par jauno iniciatīvu: “Šobrīd valstī ir ļoti maz aktivitāšu, kas vērsta uz mātes un bērna veselības veicināšanu. Ir garas rindas pie speciālistiem, iztrūkst jaundzimušo bērnu patronāža mājās, līdz ar to rodas daudz neskaidrību, kas bēdīgākā versijā rezultējas ar sliktiem bērnu veselības un aprūpes rādītājiem. Kamēr valstī tiek lemts, kā risināt sasāpējošo māšu un zīdaiņu mirstību, esam nolēmuši veidot informatīvu servisu jauno māmiņu un ģimenes cilvēku, kas aprūpē bērnus, izglītošanā. Latvijā ir ļoti daudz labu bērnu ārstu, ginekologu, vecmāšu, kas spēj izskaidrot jaunajiem vecākiem interesējošās tēmas. Tā kā daudzi vecāki, īpaši, kas dzīvo reģionos, nevar tikt pie šiem speciālistiem vai apmeklēt maksas nodarbības, šis video atbilžu serviss būs laba alternatīva. Īpaši rūpējamies arī par tām māmiņām, kas dzīvo ārpus Latvijas, un vēljoprojām ir mūsu Kluba dalībnieces virtuāli - arī viņām saziņa ar Latvijas speciālistiem un izglītojošā informācija būs ļoti noderīga.”

“Māmiņu Klubs” šogad ir uzsācis pieredzes apmaiņas sadarbību arī ar Igaunijas vecmāšu asociāciju, kas prezentēja valstī esošo sistēmu, kad vecmātes elektroniski atbild uz māmiņu jautājumiem. Igaunijā tas ir valsts finansēts projekts, kas nodrošina individuālu izglītošanu katrai jaunajai mātei.

“Māmiņu Kluba” video tiešraides skatāmas katru trešdienu, no plkst.10-11, latviešu valodā, portālā www.maminuklubs.lv; no plkst.11-12, krievu valodā, portālā www.maminklub.lv.

Līdz šim “Māmiņu Online TV” tiešraides projekta pilota versijā noskatījušās vairāk nekā

 10 000 māmiņu. 19.septembrī notiks video saruna par bērnu alerģijām, bet 26.septembrī tiks skaidroti kontracepcijas, bērnu plānošanas un sievietes reproduktīvās veselības jautājumi. Turpmāk plānotas izglītojošas video diskusijas par veselīgu grūtniecību, bērnu vakcinācijas kalendāru, krūts zīdīšanu, zīdaiņu aprūpi mājās, bērnu drošību, specifiskiem bērnu veselības jautājumiem. Interneta tiešraides māmiņām tiek piedāvātas bez maksas.

SKATIES ONLINE TV RAIDĪJUMUS ŠEIT!

Ierosini tēmas, par kurām gribētu skatīties ONLINE TV tiešraides, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!