Liene Bērziņa: „Jātiek pāri slinkumam un skopumam un jādalās!”

Liene Bērziņa: „Jātiek pāri slinkumam un skopumam un jādalās!”

23. Aug 2012, 07:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar pie tirdzniecības centra Spice Home sadarbībā ar labdarības fondu Ziedot.lv atklāja labdarības akciju Mājlietu labdarības dienas. Uz atklāšanu ieradās daudzas sabiedrībās zināmas personas, kas rādīja citiem labo piemēru, ar mājlietām piepildot ziedojumu kasti.

TV seja Liene Bērziņa Mājlietu labdarības dienas salīdzina ar pasaku Skaistule un briesmonis, kurā lietas atdzīvojas, notrauc putekļus un liek kāda acīm iemirdzēties: „Es vēlos, lai ikviens spētu savā dzīves telpā atbrīvot vietu un tajā ielaist jaunas lietas un sajūtas. Katrs, kurš kaut reizi dzīvē ir izbaudījis sajūtu, cik grūti ir lūgt, nedomādams ieskatīsies savā māja un atradīs lietas, kas citam atnesīs prieku un atvieglos ikdienu. Ir jātiek pāri savam slinkumam, kūtrumam un skopumam un jādalās! Palīdzi ja vari, jo tu negribētu būt tur, kur ir tās ģimenes, kurām ir jālūdz!”

No Dobeles uz akcijas atklāšanu ieradās arī Kleinu ģimene, kas ar lielu pateicību atceras pagājušā gada Mājlietu labdarības dienas. Ģimene, kas pirms sešiem gadiem palika bez tēta un ģimenes apgādnieka, akcijā saņēma tik ļoti nepieciešamās mājlietas – dīvānu, putekļu sūcēju, TV, gultas veļu un segas. Mamma Rita atzīst, ka apbrīno cilvēku atsaucību: „Vārdos grūti aprakstīt visu to labo, ko šī akcija man un citiem ir devusi. Viena rūpējos par saviem bērniem, un tagad mūsu pulciņam pievienojies arī trīs mēnešus vecais mazbērniņš. Ir grūti lūgt citu palīdzību, taču pati ar savu algu nespēju sagādāt visu nepieciešamo. Tāpēc prieks, ka ir labi cilvēki, kas saprot un palīdz.” Šogad Kleinu ģimenei īpaši nepieciešama veļasmašīna un ledusskapis.  

Mājlietu ziedošanas akcija notiek līdz 26. augustam īpaši iekārtotā akcijas teltī pie Spice Home Rīgā, Jaunmoku ielā 13, t/c darba laikā. Teltī iekārtota improvizēta dzīvojamā istaba, kurā darbojas zīmēšanas un spēļu radošā darbnīca mazajiem labdariem. Radošā darbnīca iekārtota pateicoties tirdzniecības kompleksa Spice veikaliem Alan Deko, Čiekurs, Tiger un Mūzikas instrumenti. Pateicībā par atbalstu ziedotājiem Spices kafejnīca Costa Coffe dāvinās Flat White – zīdaini maigas kafijas tasi. 

Foto autors – Ilmārs Znotiņš