Esmu izvēles priekšā - nezinu, kā rīkoties?

Esmu izvēles priekšā - nezinu, kā rīkoties?

13. Sep 2012, 08:30 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Šoreiz vēlos lūgt padomu un ierosinājumus. Iespējams kādas mammas pieredzi runa iet par bērnudārzu un audzinātājām.

Situācija ir sekojoša pagājušo gadu dēls 3 gadi uzsāka bērnudārza gaitas . Viss bija labi līdz sapratu, ka viena no audzinātājām dara savu darbiņu no sirds savukārt otrai laikam ne visai patīk šis audzinātājās darbs. Mani neapmierināja tas kā bērni tiek saģerbti laika apstākļiem neatbilstoši. Viena no audzinātājām ļoti rūpīgi sekoja līdzi, kas mugurā uzvilkts . Savukārt otra audzinātājai kā nu bērns saģerbies tā lai iet laukā. Tas ir trakums zinot cik mans bērns ir enerģisks un visu laiku skraida viņu nevar tuntuļot. Runāju ar audzinātāju, kas mani neapmierināja bez uzbraucieniem cilvēcīgi. Rezultāts nekāds- Runāju ar otru audzinātāju, kas rūpējās par bērniņiem apskata , kas mugurā. Audzinātāja teica, ka viņa ir bezspēcīga jau vairākas mammas sūdzējušās un viņa pati ir teikusi kolēģei, bet nekas nemainās. Mans dēls kā jau noteikti lielākā daļa bērnu ļoti slimoja pirmajā gadā, jo šī pārkaršana un atdzišana nav laba. Sanāk vairāk bija mājās nekā dārziņā. Ko lai dara? Jā iet pie vadības?

Pienāca vasara un nolēmu skatīties , kas būs tālāk. Vasarā dēls palika mājās dārziņā negāja bija savs brīvlaiks! Tgaad atsākot bērnudārza gaitas uzzināju , ka foršā audzinātāja pārgājusi uz citu grupiņu. Abas audzinātājas nevarēja sastrādāties. Tagad dēliņām palika audzinātākja, kas neseo līdzi, kas mugurā un jauna audzinātāja. Jaunā audzinātāja sareģžīts cilvēks. Grūti ar viņu komunicēt vispār nerunā. Domāju pagaidīsim adaptēties vajag gan bērnam, gan audzinātājai laiku. Tik tagad sāku saprast , ka nekas nemainīsies. Dēls nevēlās iet uz dārziņu , jo nepatīk audzinātāja. Tā man arī pateica , ka daudz rājot bērnus un arī viņu. Tas tā , bet es pati arī redzēju un dzirdēju kā audzinātāja bļauj uz bērniem. Dēls katru dienu redz savu veco mīļo audzinātāju, kas strādā pretējā grupiņā. Viņš visu laiku jautā , kad audzinātāja nāks pie viņa atpakaļ.

Vēlos lūgt padomu sekojošā lietā vai man iet runāt ar vadītāju , lai pārceļ manu dēlu uz grupiņu pie mīļās audzinātājas. Cik aprunājos ar zināmu mammu otra audzinātājā jaunajā grupiņā arī mīļā. Viena mamma no mana dēla tagadējās grupiņas pārveda savu dēlu pie vecās labās audzinātājas un ir apmierināta.

Es vienu brīdi  domāju pārvest uz jauno grupiņu , ka būtu labi. Tad sāku šaubīties audzinātājas ta labas , bet dēliņām jauni draugi cita telpa. Kā būtu pareizāk? Dēls ļoti komunikabls un ātri iejūtas . Padalaties ar savu viedokli.  

25. Sep 2012, 23:02

Rīt iešu pie vadības runāt !

25. Sep 2012, 23:02

Tie kas saģērbjas ātrāk iet laukā kopā ar auklīti , vēlāk saģerbušies ar audzinātāju😀

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:02

Ja man ir jāizvēlas, lai bērns apģērbjas pats un max ātri apģērbies iet laukā, starpt to lai katru pārbauda audzinātāja un auklīte, pārskatot sarakstu kas nu kuram mugurā jāvelk, tā saģērbtie mazuļi sasvīduši gaida laukā iešanu, tad es izvēlos, lai ātrāk tiek laukā 😉 sasvīst un tad iet laukā ir vēl sliktāk.

Savā b/d jautājumus ar audzinātājām izrunājam un iespēju robežās to arī respektē.

nosiguldas nosiguldas 25. Sep 2012, 23:02

Es noteikti nenoliedzu, ka ir labākas vai sliktākas audzinātājas, bet pirms ko darīt vienmēr nepieciešams izvērtēt visus par un pret. Arī mana Kate pirmo gadu pie vienas audzinātājas gāja ar prieku, bet otra viņai vienkārši nepatika. Zinu tapēc, ka labi pazīstu šo cilvēku un viņa nekad nenodarītu pāri mazulim, neskatoties uz to Katrīne ķērās kājas raudāja un histēriski kliedza, lai viņu neatstājot. Tā kā es pati esmu strādājusi par b/d audzinātāju un zinu cik tas nav vienkārš darbs un ne bērnu dēļ, bet gan VECĀKU, iesaku tomēr paskatīties vai problēma vispirms nav jūsos. Cilvēkam sabojāt dzīvi varam ļoti ātri. Un vēl, ja b/d ir tik slikts, tad neviens neliedz mazuli uzticēt omītei vai auklītei, vai izvēlēties privāto b/d.

princesemince princesemince 25. Sep 2012, 23:02

un jums varbūt tā "sliktā" audzinātāja šādi mēģina samazināt bērnu skaitu grupā, lai tie biežāk slimo. varbūt neapzināti, bet tomēr.

25. Sep 2012, 23:02

Tā tas laikam sanāk neko citu nevaru secināt 😉

princesemince princesemince 25. Sep 2012, 23:02

mums, piemēram, vienai audzinātājai bērni vienmēr šķiet veselāki kā otrai 😉 negribētos jau, bet pieļauju, ka tai, kurai tie šķiet slimāki, vienkārši gribas, lai bērnu grupā viņas maiņā būtu mazāk...

25. Sep 2012, 23:02

Uz šo vēlos atbildēt , ka viena audzinātāja ar to tiek galā , bet otra to nevar? Tad jautājums nevar vai negrib?
Es ar atvedot no rīta ņēmu uz mājām siltākās drēbes, ja zināju, ka pa dienu būs silti. Taču ar mūsu laiku apstākļiem jau neko nevar skaidri zināt. Par šņorītēm mums jau no pagājušā gada 3 gadiem jāvelk tādas kurpes un drēbes , ko bērns pats var uzvilkt. Šogad jau dēls patstāvīgi ģērbjas un es viņam cenšos izstāstīt, ko vilkt kad ies pa dienu laukā. Tomēr tas priekš 4 gadnieka ir par daudz prasīts😉

25. Sep 2012, 23:02

Paldies par ieteikumiem😉

princesemince princesemince 25. Sep 2012, 23:02

vispirms par pieredzi. arī man puika ir kustīgs + ļoti svīst. jau pirms b/d zināju, ka šī būs viņa lielā problēma, kas rezultēsies biežās saaukstēšanās slimības. līdz ar to, pērkot apģērbu un apavus bērnudārzam, skatos, lai tie maksimāli nodrošinātu, ka bērns nepārkarst un pēc tam pārāk ātri neatdziest. laika gaitā arī audzinātājas ir iemācījušās, kad tad viņam jau kaut kas būtu jānovelk, vai arī vispār nebūtu jāuzvelk. ļoti reti esmu devusi līdzi 2 apģērbu komplektus, lai pašam bērnam nav apjukšana, jo tomēr tikai 3gadnieks.
kopsavilkumā: zinot bērna kustību paradumus, vajag iegādāties kustībām atbilstošu apģērbu.
par rīcību. primāri es runāju ar audzinātāju - ja risinājums šādā ceļā netiek rasts, apjautājos citu bērnu vecākiem, vai viņiem ir līdzīgas nedienas, kuras pēc sarunas ar audzinātāju netiek risinātas. tad atkal vēršos pie audzinātājas, lai mēģinātu panākt kādu risinājumu. tā kā zinu, ka mans bērns no ērtajiem (māci, kā gribi, rādi, kādu priekšzīmi gribi, bet, ja līdz 2 gadiem visu dzīvo radību cienīja, tad pēcāk sāka nez kādēļ mēģināt darīt pāri u.tml., lai kā stāsti un māci, neaprobežojies ar roku noplātīšanu, bet mēdz saplēsties ar grupas biedriem (resp., ir no kauslīgajiem), visus jautājumus primāri sāku risināt ar audzinātājām. līdz šim viss izdevies lieliski. kad ir jautājumi, kur audzinātājas vienkārši nevar palīdzēt (un, pieļauju, situācijās, kad negibētu palīdzēt), vērstos pie vadītājas, lai viņa iesaka risinājumus. un, jā, vienmēr paliek parakstu vākšana no vecākiem par ieteikumiem un vajadzīgajām izmaiņām.

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:02

Es teiktu tā paralēli:
1) runāt ar audzinātājām;
2) runāt ar b/d vadītāju;
3) runāt ar citiem bērnu vecākiem;

Pēc tam atkarībā no reakcijas:
1) vecāku sapulce ar b/d vadības piedalīšanos;
2) rakstiska vēstule ar vecāku parakstiem, ja nepieciešams, b/d vadībai;
3) konkrētas rīcības no b/d vadības puses pa punktiem;

25. Sep 2012, 23:02

Visas grupas jau Ķiparos ir nokomplektētas, tā ka pārcelšana kā tāda uz citu grupu šobrīd diez vai ir iespējama. 😉 Rakstiet vēstuli vadībai, apakšā visu bērnu vecāku parakstus un lieta tiks risināta kā pienākas. Kamēr neko nedarīsiet, tik paši pukosieties, nekas nemainīsies. Tas no pieredzes. 😀

25. Sep 2012, 23:02

Es ar noteikti ietu pie vadības... Un ja nekas nemainās, tad lūdz, lai pārceļ uz citu grupiņu. Jo labāk, lai gādīgas un mīļas audzinātājas, dēliņš ātri vien iepazīsies ar jaunajiem grupas biedriem un būs arī jauni draugi.

nosiguldas nosiguldas 25. Sep 2012, 23:02

pilnīgi piekrītu, mēs visas esam tik dažādas, mūsu grupā ir vecāki, kas sanes pilnu skapi un ja bērns tiek ģerbs pēc laika apstākļiem tiek bļauts ka netiek vilktas visas drēbes. Mans ieteikums nepielikt pilnu skapi, bet apģērb bērnu tā, lai viņam nav karsts un ir ērti. Kas attiecas uz dzīvnieciņiem un augiem grupā, tam būtu jābūt, kaut vai tap[ēc lai bērnu iemācītu mīlēt un rūpēties par mūsu mazākajiem draugiem. Savādāk reizēm ejot pa ielu ar rūgtumu jāsecina, ka 3. gadīgs mazuli sper kaķītim, vai mīda vardīti un vecāki mierīgi ar smaidu skatās. Savādi, ka vispār rodas doma par to, par kādu naudu tiek baroti dzīvnieciņi grupā, ir sajūrta, ka tur tur ziloni vai krokodīlu. Bet kā es teicu, pirms mēs sodām audzinātājas ir jātiek ar saviem "tarakāniem"galā. Mums grupā puikas kaujās un mammas tikai noplāta rokas, ko ieteiksiet darīt audzinātājai, skatīties mierīgi, kā viens delveris dara pāri citiem .

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:02

Izdomā ko vēlies un ej runāt ar b/d vadību! Jo ātrāk sāksi jo efektīvāks risinājums. Vari lūgt nomainīt grupiņu pie vecās audzinātājas, bet jauniem draugiem, vai runāt par audzinātājas darba stilu un tā. Risinājumu var un vajag meklēt!

Bet par ģērbšanu - es saprotu tavu sāpi, bet tam stāstam ir otra puse - iedomājies, ka tev iedod 20 bērnus un katram no viņiem ir savas ģērbšanās prasības - Anniņai vienmēr vajag adīto jaciņu un vējjaku, Pēterītim tikai kreklu un vējjaku, bet Lāsmiņai adīto jaķeli ar sārtajām podziņām, ja ir zem 12 grādiem, bet ja ir 15 grādi tad, lūdzu uzvelciet rozā jaķeli, ja ir vējš līdz 5 m/s tad vējjaku nevajag, bet pie 7 m/s vajag.....bez tam Jānītim, Kārlītim, Dacītei un Kitijai ir jaķeles ar šņorītēm, kuras paši nemāk sasiet, bet viņiem šitās jaķeles dikti patīk, savukārt vēl septiņiem bērneļiem ir šņorējamas tupelītes, bet 6 ir sasienamas micītes..... tu to spētu realizēt?

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 23:02

Es domāju,ka ar pretenzijām ir jāiet pie vadības.Jo kā tad vadītāja varēs zināt ka kaut kas nav labi,ja neviens neko nesaka. Pārcelšana uz citu grupu būtu jau laba,bet visus bērnus ta nevar pārcelt. Tāpēc jālabojas pašai audzinātājai vai arī jāmaina cita.