5 dienu laikā saziedo 17 kravas mikroautobusus ar mājlietām

5 dienu laikā saziedo 17 kravas mikroautobusus ar mājlietām

29. Aug 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labdarības akcijā Mājlietu labdarības dienas, kurā lūdza ziedot dažādas sadzīvē noderīgas mājlietas, cilvēki saziedojuši 17 kravas mikroautobusus ar sadzīvē noderīgām lietām. Mantas tiks nogādātas vismaz 50 trūcīgu ģimeņu atbalstam visā Latvijā.

Labdarības fonda Ziedot.lv un tirdzniecības centra Spice Home organizētā labdarības akcija notika jau otro gadu. Šogad iedzīvotāji īpaši daudz ziedojuši mēbeles – dīvānus, TV un datora galdiņus, virtuves iekārtas, galdus un krēslus, kā arī tehniku – printerus, monitorus un sadzīves tehniku, segas un spilvenus, skolas preces un bērnu velosipēdus. Bērnu priekam ziedoja arī dažādas spēles un puzles. Akcijas ietvaros biedrība Sv. Jāņa Palīdzība, kas nodrošināja transporta pakalpojumus veiksmīgai akcijas norisei, pēc īpaša pieprasījuma pēc ziedojumiem devās arī uz iedzīvotāju mājām.

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta stāsta, ka akcijas atbalstu sajutušas jau vairākas trūcīgas ģimenes, kam ikdienā trūkst dažādas sadzīves lietas: „Daļa saziedotās mantas jau atradušas vai drīzumā atradīs jaunas mājas. Rīgā 10 trūcīgas ģimenes saņems mēbeles, sadzīves lietas un traukus. Amatas novadā divām jau 10 gadus uz gultas esošām invalīdēm nogādāti spilveni, segas un virsmatrači. Matkulē, Kandavas novadā, 16 ģimenes saņems spēles un skolas lietas, bet uz Zantes un Jumpravas pagastiem aizceļos dažādas mājlietas un bērnu divriteņi. Katra lieta, ko kāds ziedoja, ir ļoti noderīga un svarīga, tāpēc paldies visiem ap 500 labdariem, kas atrada laiku un iespēju ziedot!”

Organizētāji stāsta, ka šogad akcija izvērtās ļoti emocionāla. Ziedošanas teltī viesojās daudzi bērni, jo bija iekārtota īpaša radošā darbnīca, kurā varēja zīmēt vēstījumu tiem bērniņiem, kuri aug ziedojumu saņēmēju ģimenēs. Bērni nesa rotaļlietas, ko paši bija izvēlējušies ziedot, bet kāds puisis ratiņkrēslā atveda savu veco mūzikas atskaņotāju, jo viņa mamma bija iegādājusies jaunu.

Ziedot.lv aicina ikvienu, kurš saskata iespēju, atbalstīt labdarību arī ārpus akcijas: ziedot apģērbus un apavus ik dienu var īpašajā stendā Palīdzības siena, kas atrodas t/c Spice 1. stāva foajē (pie A ieejas), Ziedot.lv Labdarības mājā, Kr.Barona ielā 59/61 un Svētā Jāņa Palīdzība noliktavā, Hospitāļu ielā 55.

Mājlietu labdarības dienas šogad norisinājās no 22. – 26. augustam pie t/c Spice Home īpašā ziedošanas teltī, kas tik iekārtota pateicoties tirdzniecības kompleksa Spice veikaliem Alan Deko, Čiekurs, Tiger un Mūzikas instrumenti. Pateicībā par atbalstu ziedotājiem Spices kafejnīca Costa Coffe dāvināja tasi kafijas Flat White.

Ziedot.lv izsaka pateicību visiem Spice Home nomniekiem, kuri atsaucās akcijai un ziedoja mēbeles, traukus un citas noderīgas lietas.