Ziedot.lv Labdarības māja atvērta!

Ziedot.lv Labdarības māja atvērta!

10. Feb 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziedot.lv kiosks ir pirmā tirdzniecības vieta Latvijā, kas piedāvā sociāli jūtīgu sabiedrības locekļu (pensionāri, jaunās un vientuļās māmiņas, invalīdi un daudzi citi) darinājumus un visu peļņu novirza labdarībai.

Pateicoties draudzībai ar tirdzniecības parku Alfa, kas nodrošināja bezmaksas tirdzniecības vietu, labdarības veikals iepriekšējās darbības reizēs, 2010.gada nogalē un 2011.gada pavasarī un nogalē pārdeva vairāk kā 4000 preces, novirzot peļņu 3250.65 latu apmērā 5 labdarības projektiem (Eņģeļi pār Latviju, Izdari sirds darbu, Trūcīgiem sirmgalvjiem, Paēdušai Latvijai un Mīļā Auklīte). Veikalā nopērkamos unikālos izstrādājumus darina visā Latvijā, kopumā vairāk kā 20 piegādātāji no Kuldīgas, Jelgavas, Liepājas, Jēkabpils un Rīgas kā atlīdzību par savu darbu saņēmuši 11 545 latu apmērā, kas ir apmēram 50% no visa veikala apgrozījuma. Nemainīgi, vispopulārākā prece bija rotaļlieta Zaķis, kam seko attīstošās bērnu rotaļlietas un unikāli atstarotāji, bet pavasara sezonā īpaši pirkta tika bižutērija. Šajā sezonā veikala produkcija tiks regulāri papildināta un mainīta, piedāvājot dažādas rotaļlietas, zīdaiņu kolekciju, skaistas šalles un bižutēriju gan jaunākajām modes dāmām, gan viņu mammām, unikālus atstarotājus un citas lietas. Jaunākā prece ir Liepājas Neredzīgo biedrības dalībnieku darināti merīnaitas vilnas lāči.

Labdarības mājā atradīsies labdarības organizācijas Ziedot.lv birojs, kurā ikviens grūtībās nonācis līdzcilvēks var vērsties pēc palīdzības un tikt uzklausīts. Katrs pēc savas vēlēšanās var atrast veidu kā un kam palīdzēt, jo Ziedot.lv ar līdzcilvēku atbalstu un ziedojumiem sniedz palīdzību smagi slimiem bērniem un jauniešiem, vientuļiem sirmgalvjiem, nelaimē nonākušām ģimenēm, pamestiem dzīvniekiem, kā arī veicina kultūras un mākslas vērtību saglabāšanu.

Ziedot.lv ir parūpējies par ērtu mantu ziedošanas punktu Rīgas centrā, kur ikviens var ziedot apģērbu, apavus un sadzīves priekšmetus, kas pašiem vairs nav nepieciešami, bet kādam grūtībās nonākušajam tas ir ļoti svarīgs un vērtīgs palīgs sadzīvē. Vēlamies katru mēnesi likt akcentu uz kādām īpašām lietām, ko aicinām ziedot, piemēram, februāris tiek pasludināts par Pogu mēnesi, kad ikviens var atnest sev mājās liekās un vientuļās pogas, lai Ziedot.lv Kioska čaklās rokdarbnieces tām dotu otru dzīvi, tiekot izmantotas radošos risinājumos rotaļlietās un citos izstrādājumos.

Jaunā labdarības mājā tiks iedibināta skaista tradīcija, veicinot sabiedrības integrāciju. Katru mēnesi tiks rīkotas dažādas pēcskolu aktivitātes un meistarklases bērniem, kā arī semināri, lekcijas un radošās darbnīcas senioriem, jaunajām un topošajām māmiņām, ģimenēm, invalīdiem un nevalstiskajām organizācijām. Jau 21.februārī notiks izglītojošs un informatīvs seminārs dažādām Latvijas nevalstiskajām organizācijām, bet 14.martā par godu Sieviešu dienai notiks seminārs „Tikai sievietēm”. Sīkāku informāciju par piedāvātajām nodarbībām un semināriem publicēsim Ziedot.lvmājas lapā un laipni aicināsim pieteikties ikvienu interesentu.

Labdarības māja atvērta katru darba dienu no plkst. 9:00 – 19:00, sestdienās no 11:00 – 16:00.

Ziedot.lv saka lielu paldies ikvienam Latvijas iedzīvotājam un uzņēmumiem, kuri palīdzējuši 8 gadu garumā labdarības organizācijai Ziedot.lv palīdzēt saviem līdzcilvēkiem, kopā mēs esam spējuši padarīt mūsu valsti labāku un sirsnīgāku.

10. Feb 2012, 10:11

Mēs sazināsimies ar redakciju un ja saņemsim atļauju šeit rakstīt rakstus- noteikti par visu informēsim.

10. Feb 2012, 10:06

varbūt var palūgt māmiņu klubam kopā ar ziedot.lv nopublicēt adresītes pa visu Latviju kur varētu nodot mantas, drēbes un citas sadzīves lietas, kas kādam vēl varētu noderēt.

īstenībā mēs metam ļoti labas mantas ārā jo tās nav kur citur likt, bet tai pat laikā citas gimenes par tādam mantām tikai sapņo un to ļoti, ļoti pietrūkst

10. Feb 2012, 09:49

Jā, ir iespējams nest visas sev nevajadzīgās mantas. (galvenais , lai tās ir tīras un var vēl kādam noderēt)