Žāvēti āboli ikviena gaumei

Žāvēti āboli ikviena gaumei

27. Jul 2010, 10:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Liene Blūma stāsta, ka viņas ģimenē iecienīts našķis ir žāvēti āboli.

 

{smallpic:1}

 

Mūsu ģimenes kārums šobrīd ir žāvēti āboli. Žāvētie āboli mums ir gan konfekšu, gan cepumu vietā. Našķējamies gan paši, gan mazā meitiņa, gan arī lielais brālis garāmejot iemet mutē pa kādam gabaliņam. Meitiņai našķēšanās tāda nosacīta, viņai vairāk patīk ābolīti pazelēt. Ziemā sažāvētie āboli lieti noderēs kādam ķīselim, uz plātsmaizes vai bebītei pie putras pielikt.

 

Ideja par ābolu žāvēšanu radās mūsu tētim. Tā kā šogad ražīgs ābolu gads, dārzs pilns ar zemē sabirušiem āboliem, kurus visus apēst uzreiz nav iespējams, ziemai saglabāt arī nē, tad izlēmām sažāvēt. Tētis izgatavoja speciālu žāvējamo rēmi, uz kura sakārt diegā savērtos ābolus. Rāmi  piestiprinājām pie radiatora un tad ķērāmies pie ābolu mizošanas. Sanāca mums tāds ģimenisks pasākums - tētis mizoja ābolīšus un es vēru uz diedziņa. Arī lielais brālis šad tad “pieslēdzās” un, lai darbs raitāk veiktos, mazā meituce mūs uzmundrināja ar saviem dzīvespriekiem izsaucieniem un smiekliem. :D

 

Žāvēti āboli ir ne mazāk vērtīgi kā svaigi āboli. Šie žāvētie augļi satur sabalansētu vitamīnu un mikroelementu kopumu, tādu kā dzelzs, kalcijs, magnijs un kālijs. Tie ātri remdē izsalkumu, kā arī veicina gremošanu un rada vispārēji nostiprinošu iedarbību uz organismu. Žāvētu augļu sastāvā ietilpstošā fruktoze lieliski aizvieto saldumus. Žāvētu ābolu lietošana ikdienā labvēlīgi ietekmē ādu, matus un nagus, tas ir pamanāms jau pēc pāris nedēļām. Kā palīglīdzeklis tiek izmantots gripas, sirds un endokrīno slimību profilaksē.*

 

* Avots: www.alis-co.lv

Piedalies arī Tu konkursa "Manas ģimenes veselīgie kārumi" konkursā un laimē kasti ar 60 veselīgajiem Elovena cepumiem!

6

 

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!