Viss bērniem un viņu priekam – izstādē “Bērnu pasaule 2008” Ķīpsalā

Viss bērniem un viņu priekam – izstādē “Bērnu pasaule 2008” Ķīpsalā

19. Nov 2009, 18:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
No 23. līdz 25. maijam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā būs dzirdami bērnu smiekli, valdīs kņada un rosība, jo jaunās ģimenes un viņu atvases, kā arī vecvecāki un auklītes pulcēsies otrajā bērnu preču un pakalpojumu izstādē “Bērnu pasaule 2008”, ko organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un atbalsta “Ģimeni cienot, SEB banka”.

Izstādē “Bērnu pasaule 2008” apmeklētāji konsultējoties ar Latvijas labākajiem ārstiem un speciālistiem, varēs rast atbildes uz jautājumiem, kas skar grūtniecību, bērnu kopšanu, drošību un veselību, izvēlēties un iegādāties nepieciešamās preces gan bērniem, gan māmiņām, kā arī kopā ar visu ģimeni atpūsties un izklaidēties dažādos aizraujošos pasākumos.

Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot un iegādāties bērnu apģērbus, rotaļlietas, sporta preces, kvalitatīvus jaunāko modeļu bērnu ratiņus, bērnu un zīdaiņu higiēnas preces, kā arī preces jaunajām māmiņām.

Izstādes vadītāja Aiva Borska: “Veiksmīgā izstādes debija pierādīja, ka šāds pasākums ir aktuāls gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem. Salīdzinot ar pērno gadu izstādes dalībnieku skaits palielinājies par 30%, un šogad plašu produkciju un pakalpojumu klāstu jau piedāvās kompānijas ne vien no Latvijas un Lietuvas, bet arī no Itālijas, Krievijas, Ķīnas un Portugāles. Esmu pārliecināta, ka arī apmeklētāji novērtē iespēju ar ģimeni apmeklēt izstādi “Bērnu pasaule”, atrast sev nepieciešamās preces un kopīgi atpūsties, piedaloties saistošos izklaides pasākumos”.

Atrakcijas gan bērniem, gan viņu vecākiem
Izstādes rīkotāji un dalībnieki būs parūpējušies par daudzveidīgu pasākumu programmu, kas paredzēta gan mazuļiem, viņu vecākajiem brāļiem un māsām, gan arī māmiņām un tētiem.

“Lego” stendā bērni varēs spēlēties ar daudzveidīgajiem klucīšiem, izmēģināt jaunākās rotaļlietas, kā arī saņemt pārsteiguma dāvaniņas. Tāpat bērni varēs no sirds izlēkāties un iztrakoties atrakciju parka “Lec un Minies” piepūšamajās atrakcijās.

Savukārt vecāki iegūs interesantu pieredzi, iejūtoties savu mazuļu ādā, apmeklējot firmas “Pampers” rīkoto izstādi, kur mēbeles izveidotas tik lielas, lai radītu asociācijas, kā bērni jūtas mājoklī starp mēbelēm un iekārtām, kas krietni pārsniedz viņu augumu.

Lai apstādinātu mirkli un saglabātu atmiņas par to laiku, kad liekas, ka mazuļi aug pa stundām, bērni un vecāki varēs fotografēties salona “Nāra” izbraukuma fotostudijā. Lai fotografēšanās būtu aizraujošāka, bērni var ņemt līdzi savas mīļākās mīkstās rotaļlietas un aksesuārus.

Rosība un muzikāli pasākumi uz lielās skatuves
Bērni, kuru vaļasprieks ir dziedāšana un skatuves māksla, varēs iesaistīties dažnedažādos muzikālos pasākumos, jo visas trīs izstādes dienas uz lielās skatuves būs ko redzēt un dzirdēt visai ģimenei.

Ar saviem priekšnesumiem iepriecinās konkursa “Cālis” dalībnieki no Latvijas novadiem, viesosies popgrupu, mūzikas un deju studiju dziedošie un dejojošie bērni no Gulbenes, Rēzeknes, Jelgavas, Tukuma, Ventspils, Liepājas, Ogres, Ozolniekiem, Mārupes un Rīgas.

Ķīpsalā būs dziesmu komponēšanas un dzejoļu rakstīšanas darbnīca, dažādi konkursi, darbosies brīvais mikrofons un notiks konkursa “Zelta mute” laureāta noteikšana. Apmeklētāji varēs demonstrēt savu talantu piedaloties “Popielā”, minēt melodijas un izdejot latviešu tautas dančus. Mazajiem izstādes apmeklētājiem būs iespēja dziedāt arī kopā ar kādu no Latvijas mūzikas zvaigznēm.

Līdz 10. maijam visi dziedošie, dejojošie un teātri spēlējošie bērni var pieteikties dalībai dažādajos konkursos un pasākumos, sazinoties ar muzikālo pasākumu rīkotāju, studijas “Tev un man” vadītāju un dziedātāju Igetu, rakstot e-pastu uz tevunman@tevunman.lv vai zvanot GSM: 29256670.

“Māmiņu klubs” sagatavojis saistošu informatīvu un izklaidējošu programmu
TV raidījums un vecāku apvienība “Māmiņu klubs” šogad jaunajiem vecākiem un mazuļiem sagādājis virkni pārsteigumu, kas gan iepriecinās pašus mazākos izstādes apmeklētājus, gan sniegs noderīgus padomus vecākiem.

Dažādus jaunumus visās izstādes dienās vecāki varēs uzzināt “Vislatvijas bēbīšu kongresā”, kurā varēs saņemt labāko bērnu ārstu un attīstības ekspertu padomus un konsultācijas par bērniņa gaidīšanu, dzemdībām, mazuļu kopšanu, ēdināšanu un veselību.

Māmiņas tiks aicinātas “Māmiņu kluba teltī” īpaši mīlīgā kluba atmosfērā atpūsties, pačalot, iegūt jaunus draugus, aprunāties ar “Māmiņu kluba” speciālistiem, bet mazuļus pa to laiku izklaidēs rotaļu tēli un attīstošas rotaļlietas. Teltī būs iespēja arī vērot epizodes no filmas “Bērnu emocionālā audzināšana”, kas ir desmit sēriju mācību filma par bērnu audzināšanu, kas tapusi ar Bērnu un ģimenes lietu ministrijas atbalstu. “Māmiņu klubs” piedāvās iegūt filmu savā īpašumā bez maksas un aprunāties ar bērnu audzināšanas ekspertiem un psihologiem.

Pašiem mazākajiem “Māmiņu klubs” būs sagatavojis jautru izklaides programmu ar bēbīšu rotaļām, disenīti, konkursiem un atrakcijām.

Visbeidzot “Māmiņu klubs” īpašā stendā piedāvās dāvaniņas no “Huggies” – ikvienam jaunajam vecākam būs iespēja saņemt dāvanu komplektu bez maksas.

Izstādē – Bērnu un ģimenes lietu ministrijas stends
Bērnu un ģimenes lietu ministrijas stendā speciālisti informēs izstādes apmeklētājus par dažādiem aktuāliem jautājumiem, piemēram, iespējām palīdzēt bērniem, kļūstot par audžuģimeni vai adoptētāju, par iespējām saņemt palīdzību no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, par Bērnu uzticības tālruņa darbību un populārākajiem jautājumiem, ko tālruņa psihologiem uzdod mūsu bērni.

Tāpat arī izstādes laikā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar jauno bērnu drošībai veltīto portālu www.dzimba.lv, tiks prezentēts jauns raidījumu cikls par bērnu emocionālo audzināšanu, kas katram vecākam var dot pavisam jaunu pieredzi bērnu audzināšanā. Tāpat tiks demonstrēti sociālās reklāmas klipi un Bērnu un ģimenes lietu ministrijas sagatavotās dokumentālās filmas.

Īpaša vērība izstādē šogad tiks veltīta tēvu tēmai – ikvienam būs iespēja izteikt savu viedokli par to, vai Latvijā nepieciešama arī Tēva diena un kā to atzīmēt.

Pirmā bērnu preču un pakalpojumu izstāde “Bērnu pasaule” norisinājās 2007. gada maijā, kad četrās dienās to apmeklēja 14 325 cilvēku.

Izstādes sadarbības partneri ir LR Ģimenes un bērnu lietu ministrija, televīzijas raidījums “Māmiņu Klubs” un žurnāls “detki.lv”.
21. May 2008, 07:36

nu un cik tad maksas ieeja?