Viedokļu cīņa: mazināt vai nemazināt pabalstus

Viedokļu cīņa: mazināt vai nemazināt pabalstus

19. May 2010, 11:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai diskutētu par pabalstu samazināšanu, šorīt LNT viedokļu cīņā "Duelis" tikās Labklājības ministrs Uldis Augulis un Saeimas Sociālo lietu komisijas deputāts Andrejs Klementjevs.

 

Vecāki ceļ trauksmi par maternitātes pabalstu samazinājumu un māmiņu algu griestu noteikšanu. Labklājības ministrs izteicies, ka pabalstu griesti turpmāk varētu būt 350 lati.

 

Savukārt Saeimas opozīcija kategoriski iebilst, norādot, ka uz mazāk aizsargāto rēķina ekonomēt nedrīkstētu.

 

Ar plašāku viedokļu izklāstu iespējas iepazīties, noskatoties VIDEO ŠEIT!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 08. Oct 2009, 13:38

Es raaakstuu😀😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 08. Oct 2009, 11:47

Jā, Mūrniece uzstās uz 8 latu pabalstu atņemšanu vispār. Augulis solījās aizstāvēt

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 08. Oct 2009, 11:08

Ministrs solīja pārejas periodu. Bet tas, ka kāds ministrs kaut ko sola, neko nenozīmē, jo ne jau viņš vienīgais ir atbildīgs par to, kā tiks sastādīts budžets.

Maternitātes un paternitātes pabalsts tiks samazināts par 80 % jau no nākamā gada janvāra. Māmiņu algu griesti 350 ls apjomā tiks piemēroti no nākamā gada novembra. Strādājošie vecāki nesaņems pabalstus vispār - no kāda datuma, tas nav zināms. Bet droši vien, ka tiesiskās paļāvības principu tomēr ievēros.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 08. Oct 2009, 10:27

Es vakar ar ministru tikos personīgi. Un ierakstīju interviju. Pilnīgi visus jautājumus gan nepaspēju uzdot, bet vismaz sarunājām, ka LM Māmiņu Klubam sniegs laicīgu, precīzu info par izmaiņām.

Bet interviju jau gatavojam publicēšanai

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 08. Oct 2009, 10:26

Bijām bijām. Rakstam. Nekā iepriecinoša gan nav ko teikt☹

Nopublicēsim šodien .

Muuna Muuna 08. Oct 2009, 10:02

nu ja būs tā, kā Augulis te klārē, ka līdz novembrim būs miers. Skaidrs, ka mēs viņu lēmumus nepieņemsim, bet mēs varam cīnīties par pārejas periodu, jo uz to mums ir tiesības. Jautājums paliek tikai viens - ja jau Augulis plāno iegūt 19 milj. samazinājumu uz šo apgriesto pabalstu rēķina, tad kā viņš to plāno izdarīt laikā no 2010.g. pēdējos divos mēnešos???

Muuna Muuna 08. Oct 2009, 09:40

Nu Augulis teica, ka būs pārejas periods līdz novembrim. ļoti ceru, ka tā būs, citādi tie viņa izteicieni, ka visa šī pabalstu samazināšana tikai līdz 2011. gadam skaidri liecina par to, ka tas vistiešāk ietekmē un ietekmēs tos vecākus un māmiņas, kam bēbji vēl puncī...