Alternative content

Video: Kas notiek Klaudijas Hēlas hendlinga meistarklasēs?

19. Aug 2010, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katra jaunā māmiņa ir dzirdējusi vārdu tonuss. Lai tādi neveidotos, svarīgi ir pareizi mazuli satvert, nēsāt, pārvietot, saģērbt. To visu mēs varam apgūt pie Klaudijas Hēlas Māmiņu Kluba hendlinga meistarklasēs.


Mazuļa hendlings ir lieliska metode, lai bērniņam mazinātu tā saucamo tonusu jeb muskulatūras sasprindzinājumu un palīdzētu bērniņa kreisajai un labajai ķermeņa pusei attīstīties vienmērīgi. Tāpēc māmiņai un tētim būtu vērtīgi apgūt mazuļa tveršanas paņēmienus, lai veicinātu, nevis bremzētu bērniņa attīstību.

 

Ir paņēmieni, kuri ļoti noder tad, kad mazulim pirmajos dzīves mēnešos pūšas vēderiņš, viņš ir nemierīgs un mums šķiet, ka nezinām kā palīdzēt. Fizioterapeite Klaudija Hēla stāsta, ka daudz efektīvāk ir salikt pēdiņas kopā un otru roku uzlikt uz krūšu kurvja, mēģinot nedaudz un lēnām pagrozīt uz vienu un otru pusi.

 

 

Māmiņu Kluba hendlinga meistarklasēs ir iespēja iemācīties bērniņam pareizi uzvilkt un novilkt autiņbiksītes, uzzināt kā ērtāk satvert mazuli, barojot ar krūti, kā noteikti nevajadzētu mazo celt un nest, kā bērniņu pārģērbt, lai tas viņam neradītu nepatīkamas sajūtas, kā arī to kāpēc mazuļiem nepatīk dzīvoties uz punča.

 

Klaudija nodarbībā vēros jūsu hendlinga meistarību, ja kaut kas nepadosies, viņa noteikti palīdzēs un dos padomu kā to visu paveikt labāk.

 

Pirmajās dienās pēc mazuļa dzimšanas daudziem vecākiem ir baiļu sajūta - vai es pareizi rūpējos par savu bērnu, vai es viņam nenodaru pāri. Vienīgais veids kā pārvarēt šīs bailes ir bērniņu ņemt, nest, ģērbt, jo patiesībā nevienai māmiņai nav doma darīt pāri savam mazulim.

 

Kā stāsta Klaudija Hēla, speciālistu galvenais uzdevums ir iedrošināt vecākus, jo galvenais ir ticēt sev un tad arī mazulim viss būs kārtībā!

 

Hendlings ir metode, kura nebeidzas līdz ar bērniņa sākšanu rāpot vai staigāt, tā ir svarīga visos bērna attīstības vecuma posmos.

 

Klaudija Hēla uzsver, ka ir mazo bērnu hendlings un lielo bērnu hendlings un tas nebeidzas ar bērna 1 gada vecuma sasniegšanu. Tas, kā vecāki ir pareizi bērnus ģērbuši un nesuši, atspoguļojas arī vēlākā vecumā, un nereti nākas dzirdēt, ka 10 gadīga bērna vecāki saka, ka bērniem nepatīk ģērbties.

 

Daudzas iemaņas mums ir dabas dotas, taču tas nenozīmē, ka mums nevajag apgūt kaut ko jaunu un noderīgu saviem mazuļiem. Ja vēlaties apgūt mazuļa hendlinga pamatprincipus, laipni lūgti Māmiņu Klubā pie Klaudijas Hēlas!

 

Ja arī Tu vēlies uzzināt ko jaunu par bērniņa attīstību un apmeklēt hendlinga nodarbības, piesakies, aizpildot anketu zemāk!

 

Hendlinga nodarbības notiek

Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas), 2.stāvā

Maksa par nodarbību:

10 lati (neatkarīgi, vai nāc viena kopā ar partneri)

 

PIESAKIES UZ HENDLINGA NODARBĪBĀM PIE KLAUDIJAS HĒLAS!

 

Noskaties TV sižetu par nodarbībām pie Klaudijas Hēlas!

Sandra Maminuklubs.lv Sandra Maminuklubs.lv 26. Nov 2011, 22:00

Sveika, šobrīd nodarbības notiek tikai Māmiņu klubā, bet iespējams organizēsim arī ārpus Rīgas.