Veselības Klubā par un ap veselību!

Veselības Klubā par un ap veselību!

06. Dec 2010, 16:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pats svarīgākais lēmums


Šobrīd ir ļoti moderni piesaukt vārdu „lēmums”: darba devējs vēlas redzēt savā uzņēmumā cilvēkus, kuri ir spējīgi pastāvīgi pieņemt lēmumus, politiķi ir „spiesti realizēt nepopulārus lēmumus”, lemt pašiem par visdažādākajām tēmām māca par skolas bērnus.

 

Taču, manuprāt, ir tikai viens patiesi nozīmīgs lēmums, kas vitāli ietekmē ikviena cilvēka dzīvi. Tas ir lēmums par dzīvesveidu un veselību. Gan darba devējam, gan bērniem, gan dzīvesdraugam būs par apgrūtinājumu dzeršanas, smēķēšanas vai liekā svarā dēļ veselību sabeidzis cilvēks, pat ja tas ar milzu pārliecību apgalvotu, ka „upurējis sevi visu darbam, bērniem vai mīļotajam”! Ar pilnu atbildību varu teikt, ka būt veselam un vingram ir smags darbs, kas jāveic ik dienas. Taču tas vēl nav viss – ir jāspēj orientēties sava ķermeņa norisēs. Ja radīsies problēma, ārsts būs tikai un vienīgi padomdevējs, jāārstējas un jāpieņem lēmumi būs pašai!

 

Lai arī veselīga dzīvesveida priekšnoteikumu ievērošana pirmajā acu uzmetienā šķiet apgrūtinoša, tas tā nebūt nav. Pats galvenais – tas atmaksājās, jo ir ļoti, ļoti patīkami būt veselai, ir lieliski, ja ārsts ir tavs sabiedrotais nevis neizprotama būtne, kuras nodomi šķiet svešādi un neizprotami!

 

Viens no svarīgākajiem, ja ne pat pats svarīgākais solis, kas jāveic, lai ievērotu patiešām veselīgu dzīvesveidu ir – jāiegūst informācija! Te nu tā būs – raidījumā visai  ģimenei „Veselības klubs”.

 

„Veselības klubs” būs labs palīgs katram, kas pieņēmis pašu svarīgāko lēmumu – būt veselam! Ik otrdienu, kopā ar raidījuma viesiem, kopīgiem spēkiem centīsimies iedvesmot klausītājus būt atbildīgiem par visdārgāko, kas mums dots – sevi pašu!

 

 

Būsim veseli kopā!

 

Aija Kažoka, "Veselības Kluba" žurnāliste

 

Pirmajā Veselības Klubā 9.martā noskaidrosim, kas ir hepatīts un kā no tā izvairīties!

 

Studijas viesis būs Latvijas Infektoloģijas centra profesore Ludmila Vīksna un bērnu infektoloģe Dace Zavadska.

 

Zvani un dalies pārdomās vai uzdod jautājumu arī Tu! Zvani pa tālr: 67222888 vai 67225599!