Valmierā nodibināta "Siltās zupas biedrība"

Valmierā nodibināta "Siltās zupas biedrība"

25. Aug 2010, 10:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pozitīvi un entuziasma pilni jaunieši no biedrības "Pirmie" sadarbībā ar valmierieti Erlenu Gruncki ir nodibinājuši "Siltās zupas biedrību", aģentūru LETA informēja biedrības aktīviste Santa Karlsone.

 

Biedrības mērķis ir darīt labus darbus un dažādos veidos atbalstīt tos valmieriešus, kuriem palīdzība šobrīd visvairāk nepieciešama un kuri gatavi to pieņemt. Pirmais solis ir siltas zupas izdalīšana vairākas reizes nedēļā.

 

Sākot ar 8.decembri silta zupa tiks pagatavota bistro "Kārlienas Ķēķis" virtuvē un dalīta tā iekšpagalmā trīs dienas nedēļā - katru otrdienu, ceturtdienu un svētdienu no plkst.12 līdz 13. Pēc zupas tiek gaidīts ikviens. Līdzi jāņem burciņa vai kāds cits trauks, lai zupu varētu paņemt līdznešanai uz mājām.

 

Balstoties uz iepriekšējo pieredzi, kad zupa tika dalīta Valmieras tirgus laukumā, vienā reizē tiks izsniegtas aptuveni 50 zupas porcijas, tomēr porciju skaitu plānots palielināt.

 

Viens no "Siltās zupas biedrības" dibinātājiem Ronalds Grunckis stāsta, ka biedrības nosaukums nav jāuztver tikai burtiski. "Tas simbolizē siltumu, ko varam dāvāt tiem valmieriešiem, kuriem tas visvairāk ir nepieciešams. Pašreizējā ekonomiskā situācija valstī ļoti daudziem rada iztikas grūtības. Mums ir iespēja viņiem palīdzēt, un mēs to darām."

 

Biedrības pārstāvji aicina savam pulkam pievienoties jaunus biedrus, kā arī uzņēmumus un citus labdarus, kuri var palīdzēt, lai kopīgiem spēkiem varētu paēdināt pēc iespējas vairāk trūcīgo iedzīvotāju.

 

"Siltās zupas biedrība" aicina cilvēkus nekautrēties no palīdzīgas rokas, ja tāda ir nepieciešama, un droši izmantot biedrības sniegto palīdzību.

03. Dec 2009, 13:36

Malači...vairāk tādus labus cilvēkus...lai Jums ilgi laba veselība!