Vai Tu pievērs uzmanību dārzeņu un augļu apstrādāšanai pirms ēšanas?

Vai Tu pievērs uzmanību dārzeņu un augļu apstrādāšanai pirms ēšanas?

05. Apr 2012, 17:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvien izplatoties bīstamajai baktērijai EHEC (enterohemoraģisko E.coli), kas prasījusi jau vairāku cilvēku dzīvību, LTV1 raidījumā "Atklātā ceturtdiena" tiks runāts gan par to,cik reāli draudi ir Latvijai, gan par to,kā rūpēties par mūsu veselību!

 

- Kā Tu domā, vai vajadzētu arī mūsu valstī noteikt dārzeņu importa aizliegumuu?

- Vai Tu pievērs uzmanību dārzeņu un augļu izcelsmei pirms to iegādes?

- Vai Tevi uztrauc infekcijas izplatība Eiropā?

 


Uzdod arī Tu savu jautājumu vai dalies savā pieredzē un 9.jūnija vakarā skaties raidījumu Atklātā ceturtdiena!

08. Jun 2011, 15:18

Es ļoti pievēršu uzmanību tam, kā apstrādāju dārzeņus un augļus, sevišķi, ja tie nav vietējie...Parasti ar karstu tekošu ūdeni mazgāju, beržu, mizas cenšos ņemt nost, bet ne jau visam var to noņemt 😀 ja ir augļi, dārzeņi no pašu dārza, tad noskaloju tekošā siltā ūdenī un ēdu.
Infekcijas izplatība uztrauc, vēl vakar vīrs un vīramāte dabūja kkādu vēdera vīrusu ar taaaadu vemšanu, ka tik turies.... Un Eiropas vīruss esot daudz smagāks, ar asiņojošām zarnām... ☹

08. Jun 2011, 14:28

Pievēršu uzmanību izcelsmei, maksimāli izvēlos vietējo preci, dārzeņus un augļus rūpīgi nomazgāju, vienmēr noņemu mizu, man tā jau no seniem laikiem ir iegājies...