Vai Tev un Tavam bērnam ir atstarotājs?

Vai Tev un Tavam bērnam ir atstarotājs?

03. Aug 2011, 16:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Diskusijas tēma tika izdomāta pēc TVNET ziņas izlasīšanas. Lai arī Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) saka, ka atstarotājus lietojam vairāk nekā pirms dažiem gadiem, tomēr portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atstarotāju regulārā lietošanā atzinušies vien 15% cilvēki.

 

Konkrēti dati par cilvēku skaitu, kas nēsā atstarotāju pie drēbēm vai lietām, CSDD nav, taču "uz aci" liekoties, ka atstarotāju lietotāju ir vairāk nekā pirms pieciem gadiem, kad tos lietoja tikai retais.

 

Visvairāk atstarotājus lietojot bērni, jo viņiem par to stāsta mācību iestādēs. Uz viņiem arī vērstas dažādas akcijas, kurās dāvina atstarotājus.


 

Priecē, ka cilvēki lieto ne tikai atstarotājus, bet arī atstarojošās vestes. Atstarotāji bieži vien ir mazi un var pazust, bet ar vestēm ir citādi. Vestu efekts ir lielāks, tās ir labāk pamanāmas.

 

Vestes lieto ne tikai atsevišķi kājāmgājēji un riteņbraucēji, bet arī, piemēram, bērnudārza grupiņu bērni. Vestes bērni, līdzīgi kā ārzemēs, izmanto, ejot pastaigās un šķērsojot ielu.

 

 Turklāt atstarojošās vestes nemaz nav tik dārgas - to cenas mēdz būt no lata līdz diviem. Vestes, kuras ir vienkāršas, plānas un viegli uzģērbjamas uz pārējām drēbēm, var iegādāties arī lielveikalos un celtniecības preču veikalos. Aizpors minēja, ka vestes maksā līdzīgi kā atstarojošās aproces, taču rada lielāku drošību.

 

Vai Tev un Tavam bērnam ir atstarotājs, veste vai speciāls atstarojošs materiāls apģērbam?

 

Ja jā, tad kas tieši?

Ja nē, tad kāpēc?

 

Padalies savā viedoklī par atstarotāju lietošanu, rakstot komentāros!

 

Māmiņu Klubs

Iesaki savu tēmu dienas diskusijai arī Tu,norādot "Dienas diskusija"!

Galvenais nosacījums- tai jābūt interesantai un saistošai ikvienam no vecākiem :)

 

28. Sep 2010, 15:43

Meitiņai atstarotājs ir iestrādāts ratos, turklāt arī paši iegādājāmies vēl papildu atstarotāju (pirkām gan to vairāk kā rotaļļietu, jo tā ir ļoti jauka pelīte).
Pašai, jāatzīstas, ka nav gan- bet sevi mierinu, ka ar kājām pārvietojos tikai pa Rīgas centru.
Tā kā pati esmu autovadītāja, tad arī vienmēr nošausminos par tiem "neredzamajiem" cilvēkiem, kas pilnīgi melni klīst gar ceļa malām ārpus apdzīvotām vietām. Starp citu, vienu šādu cilvēciņu no notriekšanas (jo bija izdomājis šķērsot šoseju) paglāba vien tas, ka viņš smēķēja un attiecīgajā brīdī "ievilka dūmu", kas ļāva ieraudzīt sarkano dzirkstelīti.

28. Sep 2010, 14:11

Man pie somas bija, bet ir nokritis, iešu tūlīt pielikt, jo pa tumsu nāksies nākt mājās ziemā un man ir melns mētelis, zābāki - grūti pamanāmi...

Mazajai pie lielajiem ratiem visās pusēs salīmēti, jo ziemas laikā arī pa tumsu klaiņojam, ja nākam no omītes vai veikala mājās un te mazpilsētā bieži apgaismojums ir nepietiekams...:"(:"(:"(

28. Sep 2010, 13:02

Man pašai pie somas ir atstarotājs, bet meitai ir vējjaka ar atstarojošām maliņām.

28. Sep 2010, 12:59

Alisei arī ir pie kurtkas spīdidīga maliņa,gan pie kapuca gan kurtciņas apakšā!

Kad es nebiju šoferis,biju pārliecināta ka mani tumsā redz,bet tagad kad pati vadu mašīnu saprotu,ko nozīmē ka cilvēki staigā tumšās vietas bez atstarotājiem!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 28. Sep 2010, 12:54

Mazajai vēl nav atstarotājs, bet pie pufaiciņas ir klāt spīdīga lente 😀 Man pašai arī vispār vajadzētu atrast, kur ir manējais/..

28. Sep 2010, 12:52

Mazulim nav, jo vēl maziņš un pats netipina. Tagad sāku domāt, ka ratiem varbūt ko atstarojošu vajadzētu pieķibināt.
Pati visu laiku pie somas nēsa'ju atstarotāju, tikai pa vasaru biju noņēmusi.