Vai Tev bija viegli atgriezties darbā pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma?

Vai Tev bija viegli atgriezties darbā pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma?

11. Aug 2011, 14:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Padiskutēsim šodien, ar kādām grūtībām saskārāmies, atgriežoties darba tirgū pēc bērna kopšanas atvaļinājuma?

 

Vai iepriekšējā darba vieta jauno māmiņu sagaidīja atplestām rokām? Vai negaidīja kādi pārsteigumi -samazināts atalgojums, slodze vai pat amata maiņa? 

 

Diemžēl Latvijā uzņēmējdarbības vidē arī notiek straujas izmaiņas - vienu dienu uzņēmums un darba vieta ir, citu dienu - nav! Nav izslēgta prakse, ka jauno māmiņu atlaiž no darba neilgi pēc atgriešanās no bērnu kopšanas atvaļinājuma un likums nav māmiņas pusē.

 

Taču daudzām jo daudzām no mums atgriešanās darbā ir kā ilgi gaidīti svētki pēc bērna auklēšanas dienu no dienas. Atkal atpakaļ cilvēkos, darbos un ar jaunām iespējām!

 

Jaunās māmiņas darba dzīve vienmēr būs ar vairāk izaicinājumiem nekā vienkāršam darbiniekam, kurš nav jaunais ģimenes cilvēks - mazi bērni bieži slimo, jāatrod laiks krūts ēdināšanai, laikam ar mazuli, tas viss rada dubultu stresu, bet labā ziņa ir tāda, ka tieši jaunās mātes ir visprogresīvākās un labākās darbinieces, jo neviens nav tik motivēts kā viņas!

 

7.oktobrī Sieviešu Kluba organizētajā Sievietes karjeras skolā notiks īpaša meistarklase ar personālo kouču jeb attīstības treneri, kas palīdzēs sievietēm, jaunajām māmiņām apzināties, kādas iespējas ir darba tirgū un kā sevi motivēt jauniem sasniegumiem karjerā. Ja tik ilgs laiks pavadīts prom no darba dzīves, zināšanas ir jāatsvaidzina un jānāk darba tirgū ar jaunu - savu piedāvājumu!

 

{smallpic:1}

 

Kāda ir Tava pieredze! Padalies diskusijā!

05. Oct 2010, 20:56

lelle30, tad es Tev ieteiktu griezties pie jurista, nevajag ļaut darba devējiem kāpt sev uz galvas, pārkāpjot darba tiesības...

05. Oct 2010, 19:28

Es gribētu sākt strādāt pat ātrāk nekā 1 gads. Vai kāda māmiņa var padalīties pieredzē, kā ir stādāt ar piemēram 6 mēnešus vecu bērniņu?

05. Oct 2010, 17:05

lelle30, ja tev ir bērns līdz 1 gadam, pēc likuma nedrīkst Tev likt strādāt nakts maiņās, ja vienīgi pati tam piekrīti. Man pat vīram tagad darbā piedāvāja citu amatu, bet tur ir arī nakts maiņas, viņam uzreiz pateica, bet tev tak nedrīkst likt nakts maiņas

05. Oct 2010, 10:19

Darbā atgriezos bez problēmām, mani ļoti gaidīja atpakaļ. Mēs esam mazs kolektīvs, divi vien Latvijā, tāpēc kolēģim grūti pierast, ka es esmu atpakaļ un viņš vairs par visu neatbild viens pats. Bet tas mani tikai priecē, jo man ir mazāka atbildība un vairāk varu domāt par majām vai ātrāk vakarā tikt mājās. Mani pašlaik ir pārņēmis cits jautājums. Kā lai saņemas otram bērnam?

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 05. Oct 2010, 09:42

nu no 40 - 50 gadi vairāk gan nē

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

minniite

Cik tā direktore ir veca? Bieži vien šādas sievietes "atriebjas" uz jaumajām māmiņām par pāridarījumiem savā jaunībā

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 05. Oct 2010, 09:23

olchen prieks par Tevi

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 05. Oct 2010, 09:23

oi,tad Saldus pilns ar to.Bet varbūt ne vaina kompānijā,bet vadītāja/direktorē?
Jo pašlaik gan esmu gājusi uz maximu un super netto kā arī uz dažiem veikaliem,kam nosaukums jums neko neizteiks 😃

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

minniite

Ja kāda kompānija tā saka, zini, ka tā ir regresīva un morāli noveceojusi kompānija, kurā nemaz nav vērts tērēt laiku un strādāt

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 05. Oct 2010, 08:51

andzela cik es darbu meklēju vienmēr saskaros ar to,ka bet,jums jau ir bērns viņš bieži slimos un tad jūs nebūsiet darbā. Jums būs,kas pieskata u.t.t
Bet,ja jau nebūtu tad jau darbu nemeklētu.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Mani interesē - vai bērns ir traucēklis (ilgstošs traucēklis) sievietei karjerā vai tomēr nē? Ja mēs tā paskatamies ilgtermiņā?Ok , varbūt sākumā sanāk zaudēt darbu, kas nav normāli, tomēr tālāk uz priekšu tiek meklētas jaunas, daudz labākas darba iespējas, tā kā atbildība par bērnu un ģimeni liek meklēt attīstības iespējas un lielāku atalgojumu.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 05. Oct 2010, 08:45

Labrīt 😀
Kad Lielajai bija 1 gads es braucu uz darbu runāt par to,kad varētu atgriezties darbā,jo vēlējos jau uz pusslodzi atsākt strādāt,jo ar iztikas līdzekļiem bija,kā bij,jo bija kredīts un to nu nevarēja nesamaksāt ik mēnesi,bet tā,kā darbs man nebija pretimnākošos,tad izvēlējos aiziet un iestājos bezdarbniekos un tad man vismaz bija nauda ar,ko nomaksāt kredītu.
Darbs man tā pat bija tālu no mājām un jebkurā gadījumā būtu kaut kad jāaiziet un jāmeklē tuvāk.