Vai Tava pašvaldība apmaksā potes?

15. Mar 2012, 15:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakcinācija ir labākais profilakses līdzeklis – bērns neslimo, vecākiem nav jākavē darbs un jātērē līdzekļi slimo mazuļu ārstēšanai. Šo principu ne tikai teorijā, bet arī praksē jau vairākus gadus īsteno Mārupes pašvaldība, piešķirot līdzekļus sava novada bērnu vakcinācijai pret Latvijā plaši izplatīto un nepatīkamo rotavīrusu jeb vēdera vīrusu. Tādejādi pašvaldība ir apsteigusi pārējo valsti, jo Valsts Imunizācijas kalendārā zīdaiņu vakcinācija pret rotavīrusu līdzekļu trūkuma dēļ pagaidām atlikta un plānota no 2013.gada. Savukārt no šī gada Mārupes novadā ir atvēlēti līdzekļi, lai nodrošinātu vakcināciju pret dzemdes kakla vēzi izraisošo cilvēka papilomas vīrusu 13-21 gadus vecām meitenēm.

Māmiņu Klubs vēlas noskaidrot, kurās Latvijas pašvaldībās bērni var saņemt bez maksas vakcināciju, ko apmaksā pašvaldība tām potēm,kas vēl nav vakcinācijas kalendārā!

Balva

2 māmiņas, kas piedalīsies aptaujā saņems arī balvas!

Viena laimīgā saņems ielūgumu uz Leļļu teātra izrādi Mazā Nāriņa 25.martā.

Savukārt otra laimīgā tiks pie Zvaigznes ABC grāmatas "Burvju meitenes"!

Par grāmatu vairāk uzzini šeit!

Burvju meitenes ir ļoti populāri tēli mangās jeb japāņu komiksos. Juki, Aiko un Sakura – trīs draudzenes, personības ar spilgtu raksturu – ikdienā dzīvo pavisam parastu dzīvi: mācās skolā, sapņo par puišiem un reizēm strīdas ar vecākiem. Tomēr, kad viņu ierasto pasauli apdraud kāds tumšs un baismīgs spēks, meitenes pārvēršas par brīnumainām būtnēm, kam piemīt pārdabiskas spējas. 
Šajā grāmatā pastāstīts, kā burvju meiteņu gaitas un varoņdarbus attēlot krāšņos zīmējumos. Ievaddaļā autore iepazīstina ar zīmēšanas materiāliem, bet turpmākajās lappusēs soli pa solim māca zīmēt īpatnējo mangu tēlu sejas izteiksmi un augumu, īpaši akcentējot skolnieču pārtapšanu par burvju meitenēm. Grāmatā paskaidrots, kā zīmēt arī noslēpumaino svešinieku, kurš dažkārt palīdz meitenēm, un burvju līdzgaitniekus, piemēram, Pundurpūķi vai Lidkāmi.

Piedalies aptaujā un izsaki viedokli!

Aptauja ilgst līdz 16.marta plkst.12:00!